✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Ol Doinyo Lengai

De “Berg van God” is een heilige plaats voor de Maasai-stam. Het is de enige actieve vulkaan ter wereld die carbonatiet-lava produceert.

Belangrijke details

  • Duur: middernacht - middag de volgende dag (ca. 12 uur)
  • Prijs: $ 100 (1 pax) / $ 70 pp (2 pax of meer), zelf regelen en ter plaatse betalen.
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

De actieve vulkaan Ol Doinyo Lengai ligt ten zuiden van Lake Natron. Ol Doinyo Lengai, de ‘berg van God’, is een heilige plaats voor de Maasai die geloven dat de god Eng’ai in de majestueuze vulkaan leeft en uitbarstingen en droogtes veroorzaakt als hij niet tevreden is. De Maasai eren hun god met een lange pelgrimstocht naar de berg om zijn zegen voor regen, vee en kinderen te ontvangen. Vrouwen die geen kinderen kunnen krijgen, worden door ouderlingen naar de berg gebracht om de zegen voor het moederschap te ontvangen.

De Ol Doinyo Lengai is de enige actieve vulkaan ter wereld die natrocarbonatiet-lava produceert. Deze lava is erg dun, ongeveer de dichtheid van water. Onlangs gestolde lava heeft een donkere kleur zoals vloeibare zwarte olie, maar wordt dan wit bij blootstelling aan vocht. De laatste grote uitbarsting met kilometers hoge asafvoer vond plaats in juli 2007.

Sinds de eerste beschrijvingen door Duitse ontdekkingsreizigers in de late 19de eeuw, heeft de berg veel klimmers, geologen en fotografen aangetrokken. De vulkaan wordt echter zelden beklommen vanwege de afgelegen locatie en het gebrek aan infrastructuur. De beklimming is technisch eenvoudig, maar zeer inspannend, omdat er geen pad is en in het bovenste deel lopen tot wel 45 ° steile lavakanalen op de westflank van de vulkaan. De trekkingtour brengt je naar de 2878 m hoge top die boven de droge Rift Valley uitsteekt. Vanaf hier kan je de hete, kale kwelders van Lake Natron in het noorden zien. Het uitzicht naar het oosten wordt gedomineerd door de Kilimanjaro.

Als je deze klim wilt en durft te doen, is het heel goed mogelijk. Wij kunnen dit echter niet voor jou organiseren omdat we jouw veiligheid niet kunnen garanderen. Je moet dit dus zelf ter plekke regelen voor eigen kosten en op eigen risico. Kilimanjaro beklimmen is uiteraard wel door ons te regelen!

Ol Doinyo Lengai

Ngorongoro Area