✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Paardrijden Moshi – Tanzania

Geniet van het weidse uitzicht en de prachtige omgeving tijdens een safari te paard!

Belangrijke details

  • Duur: 2 uur of 4-5 uur
  • Prijs: €109 pp voor 2 uur of €157 pp voor 4-5 uur
  • Vervoer: €170 per auto
  • Minimaal 2 personen
  • Voor beginnende en ervaren ruiters
  • Verblijf voor meerdere dagen mogelijk op aanvraag
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Deze paardrijervaring biedt verschillende routes die geschikt zijn voor verschillende niveaus. Zowel beginners als ervaren ruiters kunnen genieten van het weidse uitzicht en de prachtige omgeving!

Je begint je verblijf met een introductie en briefing over de aankomende dag. Je zit samen met klanten van hetzelfde niveau en bespreekt in de groep welke routes je interesseren en hoe je de dag wilt indelen. Dus je plant samen hoe de dag eruit zal zien.

De routes die je buiten de boerderij brengen, zijn alleen bestemd voor de meer ervaren ruiters. Voorafgaand aan je aankomst dien je een vragenlijst in te vullen om jouw niveau in te schatten, zodat de groepen al dienovereenkomstig kunnen worden gevormd.

Enkele van de routes zijn als volgt:

Lokale Farm Route: De 358 hectare grote boerderij bestaat uit plantages, gewassen en ook natuurlijke struiken en weilanden. Naast de traditionele boerderijdieren zijn er ook veel andere dieren aanwezig zoals kleine duikers, bosvarkens, jakhalzen, servals, genets en civetkatten. Deze dieren zijn echter nogal schuw en moeilijk te vinden. Gedurende de dag heb je een goede kans om Sykes- of Vervet-apen, savannebavianen en een schijnbaar eindeloze verscheidenheid aan vogels te zien.

Maasailand Route: Dit pad loopt door landbouwgrond en struiken richting Masaailand. Wanneer je de Kikafu River Gorge bereikt, loop je en leid je de paarden naar dit betoverende gebied om het te verkennen. Afhankelijk van de capaciteiten en conditie van de rijder, wordt deze route geclassificeerd als een gemakkelijkere (3-4 uur) of meer uitdagende (6 uur) route. Voor de lange route wordt er een picknick georganiseerd in de riviervallei. Tijdens de route van een halve dag keer je terug naar de boerderij voor de lunch en een siësta.

Weru-Weru-rivierroute: dit is een rit van een halve dag over landbouwgrond, door de bush en een spannende rivieroversteek tot de Weru-Weru-rivier. Op de terugweg zie je veel bloemen en kleine boerderijen.

Rit naar reuzenschildpad Tom: deze dagtocht te paard over een historische brug naar de plantage Kibo-Kikafu, waar je Tom, de 180 jaar oude schildpad, bezoekt. Tijdens de lunch heb je een adembenemend uitzicht over de vlaktes.

Ritten in de vroege ochtend of tijdens zonsondergang: Na een vroege kop thee of koffie begin je voor het ontbijt met een boerderijrit. Je hebt een goede kans om enkele van de dieren te ontdekken die in deze periode op de boerderij zijn. Of geniet te paard van de laatste zonnestralen en de zonsondergang met een zonsondergangrit. Als het weer het toelaat, kun je genieten van adembenemende uitzichten op de Kilimanjaro in het noorden, Masaailand in het zuiden en Mt Meru in het westen – de beste tijd van de dag voor fantastische foto’s.

Local Farm

Local Farm