✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Activiteiten in Tanzania

Luchtballon safari, topper onder de activiteiten in Tanzania:

Een safari in een luchtballon is iets dat je Tanzania vakantie onvergetelijk zal maken. Dit is één van de meest bijzondere activiteiten in Tanzania. De luchtballon zal zo laag mogelijk vliegen, waardoor je letterlijk over de boomtoppen van de bomen zal vliegen om zo dicht mogelijk bij de dieren te kunnen komen en de meest prachtige beelden te kunnen zien.  En omdat je met de snelheid van de wind mee vliegt hoor je ook letterlijk elk geluidje. Als je écht een onvergetelijke ervaring wilt meemaken en daar wat voor over hebt, dan is dit dé activiteit voor jou! Er zijn verschillende plekken waar de ballonvaart kan worden gedaan. Zie onderstaand de plekken + de beste tijd om de migratie te kunnen zien:

Ndutu: februari,  Centraal Serengeti: april en de 1e 2 weken van mei, Noord Serengeti: Eind juli, augustus en september

Meer informatie over de safari in een Luchtballon: tanzaniaspecialist.com/safari-een-luchtballon/ 

De Canopy Walk / Treetop Walk in Lake Manyara National Park

Mocht je in Lake Manyara op safari gaan, dan is het zeker aan te raden om te vragen naar de Canopy Walk, ook wel de Treetop Walk genoemd. Dit is een hele bijzondere ervaring die je in Tanzania alleen in Lake Manyara kunt beleven. Tijdens deze Treetop Walk loop je op zo’n 15 meter hoogte over stevige bruggen langs de boomtoppen in de prachtige ongerepte natuur van het National Park. De totale afstand van deze canopy walk is meer dan 370 meter lang en biedt prachtige uitzichten vanuit vele boomtoppen. Een écht unieke manier om de natuur vanuit een heel nieuw perspectief te kunnen ervaren! Geniet samen met apen, vlinders en verschillende exotische vogels die ook hoog in de bomen zitten van het prachtige uitzicht! Deze activiteit duurt meestal ongeveer een half uur, maar kan ook langer duren afhankelijk van hoe lang jullie op de brug blijven staan. Zeker 1 van de hoogtepunten van je Tanzania reis!

Prijs: € 45,- per persoon

Mooie wandeling naar de Mount Meru Watervallen (tip! leuke activiteit in Arusha #actief)

De Mount Meru in Arusha behoort tot de favorieten van Tanzania Specialist. Samen met een Engelssprekende gids kun je de Mount Meru watervallen bezoeken. Mount Meru is na de Kilimanjaro de hoogste berg van Tanzania en ligt direct aan het Arusha National Park. De Mount Meru is een slapende vulkaan. De gronden op de hellingen zijn heel vruchtbaar. De bewoners rondom Mount Meru vormen een geheel eigen bevolkingsgroep. Deze prachtige watervallen liggen aan de voet van de berg, waar jullie met de gids naar toe zullen wandelen.

Prijs: € 19,- per persoon (excl. Transport ca. half uur rijden vanaf Arusha a € 60,- per auto)

Quad rijden door de koffieplantages…. Een kijkje in het Tanzaniaanse leven op een quad (tip! leuke activiteit in Arusha #adventure).

Tijdens deze avontuurlijke activiteit zul je per quad op plekken komen waar je met de Safari-Jeep niet zult komen. Zo Zal deze Quad rit starten midden in een koffieplantage van meerdere hectares groot. Nadat jullie een een korte briefing hebben gekregen over de veiligheid, zal de gids jullie meenemen door de koffieplantages op een super stoere quad. De gids zal het tempo aangeven en jullie kunnen genieten van het prachtige uitzicht. Deze tocht begint twee kilometer buiten de stad, en leidt langs verschillende Afrikaanse boerderijen. Geniet van de prachtige natuur en de prachtige bomen en planten die er in bloei staan. Een kijkje vanaf de quad in de prachtige natuur en cultuur die Tanzania te bieden heeft is zeker een aanrader.

1 uur quad rijden: prijs: € 95,- per quad en een extra persoon op een quad kost € 75.- per persoon (excl. Transport ca. half uur rijden vanaf Arusha a € 60,- per auto)

2 uur quad rijden: prijs: € 170,- per quad en een extra persoon op een quad kost € 90.- per persoon (excl. Transport ca. half uur rijden vanaf Arusha a € 60,- per auto)

* bestuurder moet 16 jaar of ouder zijn en een rijbewijs kunnen laten zien. Achterop zitten is toegestaan vanaf 12 jaar.

Maak een tocht op de mountainbike en verken de omgeving van Arusha

Dit is een korte en eenvoudige 2 uur durende fietstocht op avontuurlijke smalle paden. Deze mountainbike tocht is erg mooi, want zo kom je langs allerlei lokale akkers en lokale Tanzaniaanse boeren. Ook zul je de lokale dorpjes tegenkomen aan de rand van Arusha. Het is vlakke rit waarin je ook zult gaan zien hoe de lokale bevolking leeft en zul je plantages tegenkomen. De rit is deels in de schaduw wat wel erg lekker is tijdens zo’n inspanning.

Uitrusting: Mountainbikes en helmen
Tijd: 2 uur, ’s ochtends of ’s middags

Prijs: € 39,- per persoon(excl. Transport € 50,- per auto ca. 40 min. rijden vanaf Arusha)

De Rundugai Hot Springs

Ongeveer 35 kilometer vanuit Moshi zijn de warmwaterbronnen van Rundugai te vinden. Vele mensen noemen het een kleine oase te midden van een uitgedroogd woestijnachtig landschap. In dit gebied stroomt heet water van diep ondergronds naar boven en bereikt het de oppervlakte waar het eenmaal aangekomen een zeer aangename temperatuur heeft. Het water is glashelder en is op sommige plekken tot wel 6 meter diep. Het helderblauwe water is zó helder dat je zelfs op de diepste plekken te bodem nog kunt zien! De bron wordt omgeven door palmbomen en de grote wortels van vijgenbomen komen hier vaak boven de oppervlakte uit en eindigen in de bron. Zo kun je jezelf aan de wortels van de bomen vasthouden terwijl je de warme stroom water onder je langs voelt gaan en je wegdroomt en geniet van de geluiden van vele apen en exotische vogels. Combineer deze activiteit met een heerlijke picknick en je komt helemaal tot rust. Als je geluk hebt heb je op heldere dagen ook een prachtig uitzicht op Kilimanjaro.

Prijs: € 19,- per persoon(excl. Transport € 150,- per auto ca. 2 uur rijden vanaf Arusha)

#1 activiteit in Zanzibar: Safari blue!

De Safari Blue trip is een dagtrip waarbij jullie met een traditionele houten boot (dhow genaamd) uitvaren naar 2 verschillende snorkelplekken. Deze liggen in Menai Bay Conservation area wat bekend staat als 1 van de mooiste snorkelplekken van Zanzibar. Hier zullen jullie zwemmen tussen mooie gekleurde vissen! Bij deze tour krijgen jullie een gids en professioneel snorkelmateriaal is uiteraard ook voorzien op deze boot! Ook staat een bezoek aan de zandbank op het programma en na deze activiteiten worden jullie naar een eilandje gebracht waar jullie een heerlijke “Swahilli seafood barbeque” krijgen met achteraf verschillende soorten lokale vruchten en koffie.

Alle drankjes zoals water en soda’s zijn voorzien tijdens deze hele trip, bier vanaf de lunch. Ook zijn er snacks op de boot en op het eiland. Onderweg hebben jullie ook de kans om dolfijnen te spotten die hier thuis zijn! Er is deze dag dus erg veel afwisseling tussen het zwemmen en snorkelen in de kristalheldere wateren en tevens mooiste snorkelplekken van Zanzibar. Maar ook komen jullie langs een afgelegen mangrove bos waar jullie ook nog een duik kunnen nemen. Deze dagtrip is gezien de feedback van onze klanten de absolute aanrader op Zanzibar!

Prijs: € 60,- per persoon (excl. transport, deze kosten zijn afhankelijk van plaats van jullie verblijf op het eiland)

Arusha (stads)tour

In Arusha kun je een erg leuke tour van een halve of hele dag doen waarbij je wordt opgehaald door de gids om een ritje door Arusha te maken. De gids neemt je mee naar de mooiste en interessantste plekjes van deze levendige stad. Tijdens de tour heb je de mogelijkheid om de lokale ‘village’ markt te bezoeken, maar ook de grote markt van Arusha. Om je helemaal in de unieke cultuur van Arusha en Tanzania te banen kun je tijdens de tour ook een school bezoeken, een kerk van binnen en buiten bezichtigen en van een heerlijk drankje genieten in een lokale bar (bijvoorbeeld een bananenbiertje!). Wanneer er voor de hele dag tour wordt gekozen neemt jouw gids je mee voor een heerlijke lunch waarna er een bezoek wordt gebracht aan een aantal lokale plantages als een koffieplantage en een bloemenkwekerij.

Arusha heeft veel te bieden en je kunt niet alles in 1 dag zien. Het is dus ook mogelijk om aan te geven waar jullie interesses liggen, zodat de gids een programma zal samenstellen met zoveel mogelijk elementen die jullie aantrekkelijk vinden. Zo is er in Arusha zoal het volgende te zien: Jungle, locale school, kerk, markten, museum, monumenten, de drukke stad zelf, barretjes met sommige dagen zelfs live muziek (Via Via), Clock tower, Maasai Market (souvenirs), maar ook kun je ervoor kiezen om meer buiten de stad een mooie wandeling te maken langs de lokale dorpjes. Voor een ieder heeft Arusha dus wel iets interessants te bieden.

Prijs: € 49,- per auto (inclusief transport)

Kanoen op Lake Duluti & andere meren

Kanoen op Lake Duluti is een erg leuke en unieke activiteit. Het kleine kratermeer staat bekend om de diverse tropische vogels die hier graag komen. Dit meer is omringd met dik beboste kratermuren en hierom een mooie locatie om een kanotocht te maken. Vanaf sommige meren is het mogelijk om verschillende dieren als giraffen, antilopen, impala’s of andere dieren te spotten, die hier soms ook stoppen om water te drinken. Ervaar de stilte en geniet van de prachtige natuur en het heerlijke weer. Laat je handen heerlijk door het koele water gaan en peddel rustig over het meer terwijl je vele verschillende vogels ziet en op zoek bent naar andere dieren! Deze activiteit duur ongeveer 1,5 uur. Deze zelfde activiteit is mogelijk in het Arusha National Park. Hierbij breng je de safari in een heel nieuw perspectief! Tijdens deze tochten zal een ervaren gids met jullie meegaan om jullie veiligheid te garanderen.

Prijs: € 39,- per persoon (excl. Transport ca. half uur rijden vanaf Arusha)

Een wandeltocht langs Lake Duluti

Voor de gene die van lekker actief wandelen en prachtige natuur houden is er de wandeltocht langs Lake Duluti. Tijdens deze tocht zul je de Tanzaniaanse wildernis en cultuur gaan ontdekken. Geniet van de mooie tocht in de beeldschone natuur van het Lake Duluti bos. Bekijk het prachtige Lake Duluti meer met haar beeldschone vogels. De ervaren gidsen zullen jullie meer vertellen over de prachtige bomen en vogels die je tijdens deze wandeling van ongeveer 2 – 2 ,5 uur zult tegenkomen.

Prijs: € 49,- per persoon (excl. Transport ca. half uur rijden vanaf Arusha)

Nacht game drive

Mocht je in Lake Manyara National Park verblijven, dan is het mogelijk om een nacht gamedrive te doen. Deze game drive geeft een hele andere draai aan de safari en tijdens zo’n game drive kun je dingen zien die je overdag niet mee zou kunnen maken. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open. De nachtdieren die zich overdag verschuilen komen tijdens dit uur tevoorschijn. Vele ogen lichten op in het donken wanneer de lampen van de safari wagen in de diepte van de nacht schijnen. Jouw gids zal je van alles vertellen over de dieren die op dit tijdstip actief zijn. Dieren als stekelvarkens, verschillende kleinere katachtigen, nijlpaarden, leeuwen en luipaarden worden op dit uur vaak gespot. Deze nacht gamedrive duurt van 20:00 tot 22:30. Dit is een van de meest populaire activiteiten in Tanzania.

Prijs: € 119,- per persoon

Mto Wa Mbu Mountainbike tocht

Mto wa Mbu is een groene oase in de uitgestrekte Maasai vlaktes. Door de aanwezigheid van veel grondwater wordt hier veel rijst en bananen verbouwd! Hier zal de mountainbike tour van start gaan. Stel je eens voor, heerlijk op de fiets terwijl je omringd wordt door een prachtige natuur met afwisselde typisch Afrikaanse cultuur. Jullie zullen door de Afrikaanse straatjes rijden waar je een zo nu en dan een koffie- of bananenkwekerij tegen kunt komen. Ook rijd je langs een Afrikaanse school waar je een kijkje zou kunnen nemen. Nadat je uit het bewoonde gebied bent gereden vervolgt de route zich door de prachtige groene bossen waar het gebied om bekend staat. Deze mountainbike tour gaat over vlak terrein en is hierdoor geschikt voor jong en oud.  Deze activiteit duurt over het algemeen tussen ca. 2 uur.

Prijs: € 39,- per persoon (Deze activiteit kan worden gedaan als Lake Manyara in het programma zit zonder extra transport kosten)

Bezoek de Materuni & de Kuringe Waterfalls

Deze Waterval is gelegen vlakbij Moshi (Materuni) en is daarom het beste te combineren met een verblijf in Arusha. Deze Excursie in zeer geschikt voor reizigers die de Mount Kilimanjaro eens van wat dichter bij willen zien maar niet direct de Kilimanjaro willen beklimmen. Op een heldere dag heb je vanaf hier een prachtig uitzicht op ‘Kibo’, een van de beroemde toppen van de Kilimanjaro.

Materuni waterfalls

Na ca. 2 uur rijden vanaf Arusha zul je aankomen in het schitterende dorpje dat Materuni heet. Na een mooie wandeltocht met lokale gids kom je uit bij de schitterende watervallen van tot wel 70 meter hoog. Dit zijn de hoogste in deze omgeving. Vanaf deze hoogte vallen duizenden liters kristalhelder water afkomstig van de gletsjers van Kilimanjaro in de poel beneden. Het prachtige pad richting de Materuni Waterval baant zich door valleien en het tropisch

regenwoud en is gelegen op 2500m boven zeeniveau. Deze uitzichten worden afgewisseld met koffie-, banaan- en avocadoplantages. Onderweg zal de gids je van alles vertellen over het leven in dit lokale dorpje, kun je Bananenbier proeven en wordt er verteld over de verschillende soorten flora en fauna. Neem een handdoek mee als je een lekkere frisse duik wilt nemen in het heldere water afkomstig van de Mount Kilimanjaro. Hierna krijg je een demonstratie over de manier waarop zij in Materuni Koffie wordt geroosterd op de traditionele manier. Waarna je uiteindelijk een verse kop Materuni koffie kunt drinken. Met dit uitstapje wordt er redelijk wat gelopen (40 minuten tot aan de waterval), daarom is het raadzaam om goede wandelschoenen mee te nemen.

Het dorpje vlakbij de watervallen is een uniek en prachtig dorpje gelegen aan de voet van Mount Kilimanjaro. Het ‘groene’ dorpje is gezegend met een goede grond waardoor het vol staat met prachtige groene vegetatie. Dit maakt dat het dorpje er van een afstand zeer aantrekkelijk uitziet en mensen uitnodigt om eens een kijkje te nemen in het culturele erfgoed van het Chagga volk. Vanaf het dorpje heb je ook een adembenemend uitzicht op Moshi en de Kilimanjaro. Dit is een van de activiteiten in Tanzania welke zeker aan te raden is als je in de buurt van de Kilimanjaro wilt komen. Anders is er ook nog de waterval in Arusha op de Mount Meru welke ook erg mooi is.

Prijs: € 29,- per persoon (excl. Transport € 150,- per auto ca. 2 uur rijden vanaf Arusha)

Lokale Koffie proeven en een bezoekje aan de Koffieplantage

Wanneer je naar Kilimanjaro bent gevlogen en al even de omgeving hebt verkent zul je misschien al een glimp hebben opgevangen van een koffieplantage. Er wordt hier namelijk veel lokale koffie gekweekt en verwerkt. Niet alleen in de dorpjes of steden, maar ook sommige lodges waar je kunt verblijven hebben daarnaast ook een koffieplantage. Het is dan ook erg leuk om hier eens even om een tour te vragen en de lokale lekkernij de kunnen proeven. Tijdens een tour door een koffieplantage zal je  (afhankelijk van de periode) zien hoe de koffiebonen groeien en worden geoogst, waar opvolgend ze worden verwerkt naar echte koffie. Mocht je in een ander jaargetijde komen, dan kan de gids je alles vertellen over de verschillende soorten bonen, wat nou precies die heerlijke koffie smaak geeft en hoe het verwerkingsproces van de bonen gaat. Uiteraard kun je wél het hele jaar door genieten van een heerlijk kopje vers gebrouwen koffie.

Prijs: € 9,- per persoon (excl. Transport ca. half uur rijden vanaf Arusha)

Olduvai Gorge

Tijdens een bezoek aan de Ngorongoro kun je een bezoek brengen aan de Olduvai Gorge. Dit is een 90 meter diep en 50km lang ravijn te noordwesten van de Ngorongoro krater. Naast het ravijn is dit een bijzondere plek, op deze locatie is namelijk het oudste bewijs van de evolutie van de mens gevonden. In 1959 vond Mary Leaky een bijna twee miljoen oude apenschedel die ook wel de Australopithecus Boisei genoemd, deze schedel fungeert als basis van de evolutietheorie. Op deze locatie is er ook een klein museum waar een aantal dingen te bezichtigen zijn.

Prijs: € 35,- per persoon

Bezoek een Maasai dorp:

De typische excursie van cultuur, kleur en traditie…. Dit zijn de basis ingrediënten van het Maasai leven. Ga terug in de tijd en zie hoe mensen gelukkig kunnen zijn met de simpelste vorm van het leven. De Maasai bevolking leeft in kleine hutjes, midden in de natuur. Ze leven midden in het territorium waar zowel de leeuwen, olifanten en vele andere dieren leven en weten hun eigen territorium – en die van hun geiten en koeien – te beschermen volgens de principes van de natuur.  Tijdens deze excursie zullen zij vertellen hoe zij dit doen en hoe hun dagelijkse leven eruit ziet. Je zult versteld staan, een ervaring die eigenlijk niet aan uw Tanzania reis mag ontbreken! Zij zullen een aantal van hun tradities voor jullie demonstreren en je kunt een kijkje nemen in hun huizen.

Prijs: € 50,- per auto

Paardensafari

Wil je de jungle eens vanuit een ander perspectief bekijken? Stap dan op een prachtige viervoeter tijdens een heuse paardensafari!

Tijdens deze safari maak je een prachtige tocht door de ongerepte natuur rondom Mount Meru, op 45 minuten rijden vanaf Arusha. Ruiters met weinig ervaring verkennen de wat grotere, stoffige wegen waar ze gnoes en antilopen kunnen zien grazen. Meer ervaren ruiters kunnen met hun gids ook de kronkelige paden rondom de berg verkennen, waar ze kans hebben zowel zebra’s, gnoes, elanden als gazellen voor hun viervoeter te krijgen.

De paardensafari start om acht uur ’s ochtends, of om half drie in de middag. De ochtendsafari is mooi te combineren met een lunch op een van de mooiste plekjes in Arusha, namelijk bij de poloclub waar zich ook de paardenstallen bevinden. De middagrit is hier ook mooi af te sluiten, en wel met een drankje tijdens zonsondergang terwijl je geniet van een prachtig uitzicht op Mount Meru. Wie het feest compleet wil maken, kan hier ook nog eens heerlijk dineren!

Een wedstrijd polo bijwonen kan ook en wel op woensdag en zaterdag om half vijf in de middag en op zondag om half elf ‘s ochtends.

Prijs: € 85,- per persoon (excl. Transport ca. half uur rijden vanaf Arusha)

 

Jagen met de Tanzanian Bush Men (Hadzabe stam)

Tijdens een bezoek aan Lake Eyasi kan er een unieke ervaring op worden gedaan. In dit gebied woont namelijk de Hadzabe stam, één van de weinige stammen ter wereld die nog echt als jagers en verzamelaars leven. Je kunt niet alleen de stam zelf bezoeken, maar je kunt ook samen met ze op jacht gaan! Je zult mee gaan maken hoe ze jagen en hopelijk natuurlijk ook prooi vangen! Je zult veel leren over hoe de mens vroeger leefde zien welke vaardigheden er nodig zijn om te kunnen overleven. De mensen van de Hadzabe stam zijn namelijk experts in boogschieten, dit zul je te zien krijgen wanneer je met ze mee op pad gaat.

Deze stam is enorm teruggelopen en de enige overgebleven mensen die echt nog volgens de principes van de Hadzabe leeft, woont in Lake Eyassi. Dit is een hele bijzodere ervaring om te hebben meegemaakt. Het leven in een van de meest primitieve vormen vind je hier. De Hadzabe stam is erg afhankelijk van de Dotoga stam (welke hier ook leeft) de Dotoga stam maakt namelijk de pijlen en bogen.

Mocht je met de Hadzabe stam willen gaan jagen, zorg dat dat je vroeg op bent! De jacht begint vaak vroeg in de ochtend, rond half 6 en duurt ongeveer 3 uur. Na de jacht zullen jullie een marktje gaan bezoeken waar ruilhandel zal plaatsvinden tussen de Hadzabe en de Dotoga stammen. Want de Hadzabe zal hier de gevangen prooi ruilen tegen nieuwe pijlen (en eventueel bogen).

Deze activiteit is uiteraard niet voor iedereen geschikt omdat sommigen de beelden hier als onaangenaam zullen ervaren. Onthoud echter wel dat deze stam enkel dieren dood om te overleven en gaat met respect om met de natuur. Alleen zij leven echt nog op de manier hoe de natuur ooit begonnen is.

Prijs: € 50,- per persoon (Hiervoor moet wel een extra dag worden ingelast, dus hier komt nog een extra dag safari-jeep huur + privé-gids + accommodatie bij)

 

Tanzanite Experience Arusha

Tanzaniet is één van de meest geliefde en zeldzame edelstenen ter wereld. De edelsteen is vernoemd naar de land waar het vandaan komt, namelijk Tanzania. Hoewel de inwoners van Tanzania al lang bekend waren met de steen, werd het pas officieel ontdekt voor de edelsteenkunde in 1967. Hierna werd de edelsteen al snel wereldwijd bekent en werd een van de trotse bezittingen van Tanzania.

Mocht je dit nou interessant vinden, dan heb je geluk! ’s Werelds enige Tanzaniet museum is gelegen in het hartje van Arusha. Tijdens een bezoek aan dit interessante museum kun je niet alleen de zeldzame steen bekijken en aanraken, maar ook leren over hoe de steen was ontdekt. Door voet te zetten in een nagemaakt mijnschacht kun je leren hoe de steen uit de rots wordt gehaald en verwerkt. De medewerkers hier zijn erg enthousiast en gepassioneerd en vaak krijg je tijdens de tour een lekker kopje koffie.

Prijs: Gratis, dit kan worden gedaan onderweg tijdens de gamedrive.

 

Meserani Snake Park / Maasai Museum + Kameel rijden van de Maasai:

Meserani Snake ParkDe echte activiteit voor mensen die de dieren weleens willen zien die moeilijk te vinden zijn in de Nationale parken. Want bij deze activiteit kun je alle slangen bezichtigen die er in Tanzania te vinden zijn. Een ervaren gids die alles over deze dieren kan vertellen zal met jullie mee gaan. Hij kan alles vertellen hoe deze dieren zichzelf verdedigen, waar ze leven en wat ze eten.

Daarnaast is er een opvang voor vogels die daar aansterken totdat ze weer terug de natuur in kunnen. Zo kun je daar soms schitterende roofvogels vinden. Ook zijn er diverse soorten krokodillen en schildpadden te vinden. En als je zou willen, kun je op de foto met een ongevaarlijke slang.

Entree: $ 20,- per persoon en dient ter plekke te worden betaald (excl. transport ca. 40 min rijden)

Op dezelfde plek is er ook een Maasai museum:

Maasia Museum Arusha TanzaniaHier verteld de Maasai alles over hun cultuur en wordt er zelfs stap voor stap uitgelegd hoe de Maasai hun huizen bouwt. Maar ook wat ze precies vieren in hun cultuur, en op welke manier zij dit doen. Het grootste verschil met een bezoek aan het Maasai dorpje is dat je in dit museum iets dieper in zult gaan op de manier waarop de mensen van de Maasai cultuur leven. Iemand die zelf ook een Maasai stam is verteld over de gebruiken van de Maasai stam. De achtergronden van de stam worden hier iets dieper uitgelicht en er zullen geen demonstraties worden gegeven, zoals bij het bezoek aan het Maasai dorpje.

Entree: vaak inbegrepen bij het entree geld van het snake park (onderhandelbaar)

Op een Kameel rijden:

Lijkt het je leuk om eens op een Kameel te rijden, dan is ook dit hier mogelijk, als je goed kunt onderhandelen kun je voor minder dan € 1,- eens een klein stukje op een Kameel rijden. Wij vonden dit zelf een hele bijzondere ervaring.

Het leuke van deze activiteit is dat er 3 totaal verschillende activiteiten kunnen worden gedaan. Het is een leuke mix tussen natuur, cultuur en actief. En in het Maasai Museum wordt dieper in de cultuur ingegaan. Je zult dus meer horen over de Maasai-cultuur als dat je zult ervaren bij het bezoeken van het Maasai dorp onderweg tijdens de safari.

Breng een 2 daags bezoek aan Lake Natron, een leuke onderbreking van de safari!!

Een heerlijke break tijdens een safari,. Dé activiteit voor de mensen die tussendoor ook even de safari jeep uit willen om de benen te strekken en wat avontuur in de beeldschone natuur te ondervinden. Tijdens deze activiteit in Lake Natron stap je buiten buiten de gebaande paden. Lake Natron is een van de best bewaarde geheimen van het Noordelijke Safari circuit. Je kunt er prachtige wandelingen maken, mooie watervallen bezoeken en nog veel meer… Je moet er wel 2 dagen voor uittrekken, willen jullie dit avontuur aan jullie safari kunnen toevoegen. Dit komt doordat het een stukje rijden is om er te komen, maar het is zeker de moeite waard! Klanten zijn er altijd erg enthousiast over. Zie hieronder hoe deze 2 dagen eruit zien.

Na het ontbijt verzamelen we de bagage en vertrekken we naar Lake Natron. Dit is een mooie rit, langs de Rift Valley Escarpments. Deze meer dan 400 meter hoge vallei is een schitterend natuurverschijnsel en wordt afgewisseld met hele mooie en diverse landschappen.
Onderweg bezoeken we nog een heel leuk Maasai dorpje, dit Maasai dorpje is ook minder toeristisch als andere Maasai dorpjes die langs de safari parken liggen. Waarna we onze weg zullen vervolgen naar de accommodatie (waar jullie ook zullen overnachten). Hier zullen we lunchen. Na de lunch gaan we een mooie en avontuurlijke wandeling maken naar een hele mooie waterval waar jullie eventueel kunnen zwemmen. Een unieke onderbreking van de safari! Waarna jullie voor het diner weer in de lodge zullen zijn.

De volgende dag zullen jullie na het ontbijt vertrekken naar het meer waar het gebied naar vernoemd is, Lake Natron dus. Dit een wereldberoemde broedplaats voor Flamingo’s. In het seizoen dat de flamingo’s er zitten, kun je hier duizenden flamingo’s vinden. Hier zullen we al wandelend naar het “Flamingo view point” begeleid worden door een lokale gids. Die kan veel vertellen over de flamingo’s en de natuurlijke omgeving. Na deze wandeling zullen we terugkeren naar de lodge voor de lunch. Waarna je de middag in de lodge kunt doorbrengen. De lodge is gelegen in op een mooie locatie tussen een schitterende vulkaan en het meer. Ook zijn er zelfs tentenkampen een zwembad. Een prima plek om lekker een middag met zijn allen door te brengen. Mochten jullie alsnog met onze gids ergens heen willen is dit uiteraard mogelijk.

Voor de echte avonturiers is er ook nog de mogelijkheid om de vulkaan Ol Doinyo Lengai te beklimmen (2.960 meter hoog). Dan vertrek je om 12:00 uur s’nachts om tijdens zonsopkomst op de top van deze actieve vulkaan te staan. De kosten hiervoor zijn € 110,- per persoon. Houd er wel rekening mee dat hiervoor enige klimervaring wel vereist is.

Prijs: De kosten van deze activiteit zullen niet veel afwijken van de kosten van een dag safari voor 2 personen ca. €430,- per persoon per dag (Safari jeep incl prive gids, accommodatie o.b.v. vol pension, parkfees). Voor 4 personen ca. €70,- per persoon goedkoper. Zie ook onze blog over hoe de kosten van een safari zijn opgebouwd.

Bananenbier proeven!

Bananenbier is een echte specialiteit van Tanzania en het wordt ook veel gedronken. In Mto wa Mbu (en andere gebieden) van Tanzania zijn er grote bananenplantages waar gele, maar ook rode bananen worden verbouwd! De bananen worden gebruikt om mee te koken, om op te eten, maar ook om bananenbier mee te maken.

Het samen drinken van bananenbier is een Tanzaniaanse traditie voor vele gelegenheden en bovendien ook nog eens erg lekker! Je kunt overal wel bananenbier verkrijgen, maar je kunt natuurlijk ook zien hoe het gemaakt wordt. In de brouwerij kan je het ongefilterde product hiervan proeven.

Prijs: € 9,- per persoon

Karatu verkennen

Tijdens een bezoek aan de Ngorongoro rijdt je langs een dorpje genaamd Karatu. Dit dorpje is een mooie kans om tussen de Safari’s door eens even een beetje van de cultuur van Tanzania te proeven.

Verken (samen met jouw gids) de interessante straatjes van Karatu. Bezoek eens de markt waar je in de leuke stalletjes en kleine winkeltjes van alles kunt kopen. Het varieert hier van allerlei verschillende lokaal gekweekte groenten en specerijen tot vele handgemaakte kunstwerken als schilderijen, houtsnijwerken en sieraden. In de straatjes van Karatu kun je ook van typisch lokale en verse snacks/maaltijden genieten. Daarnaast weten de Tanzania Specialist gidsen nog vele andere leuke plekjes die je anders als toerist over het hoofd zou zien. Gezien het schitterende landschap is deze activiteit verkozen tot de populaire activiteiten in Tanzania.

Gratis, omdat je daar met onze safari auto + prive gids zult rijden.

Het Iraqw dorp en het Iraqw volk

In Tanzania wonen meer dan 140 verschillende stammen. Mocht je nou geen zin hebben om de Maasai te bezoeken omdat dat ‘zo gewoontjes’ is, dan kun je ook een bezoek brengen aan het Iraqw volk! Het Iraqw volk staat vooral bekend om hun vaardigheden in de landbouw waar je tijdens een bezoekje aan deze stam veel van kan leren.

De stam komt veel voor in de omgeving van Karatu. Het grootste gedeelte van het Iraqw volk woont tegenwoordig in wat modernere huisjes, maar enkele wonen nog steeds in de traditionele Iraqw woningen gemaakt van modder, takken en stro. Ondanks dat het volk tegenwoordig in iets modernere huisjes woont, is hun levensstijl nog simpel en zijn ze over het algemeen erg gelukkig.

Kies je voor een leuke tour door het Iraqw dorp, dan wordt je alles verteld over de levensstijl van het Iraqw volk en de bijbehorende geschiedenis. Zo kun je bijvoorbeeld leren over hun vroegere strijd met het Maasai volk waar nog steeds af en toe iets van terug is te zien. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan enkele huisjes van de bewoners die je maar al te graag laten zien hoe ze leven en wat zo zoal doen. Tijdens een tocht door het dorp zul je veel elementen van de landbouw terug zien. Kippen, geiten en andere dieren lopen hier allemaal rond. De bevolking is over het algemeen zeer gastvrij en je moet dus niet verbaasd zijn als je tijdens de tour wordt gevraagd om een kopje thee of koffie te komen drinken. Deze mensen leven voornamelijk van het toerisme en het is daarom ook gebruikelijk om een kleine fooi achter te laten als dank voor de gastvrijheid.

Op elke zevende dag van de maand wordt er een grote markt gehouden in Karatu waar de lokale handelaren van het Iraqw volk hun waren verkopen. Je kunt hier van alles vinden; kleding, kruiden, etenswaren, vee, potten, kunstwerken en andere spullen. Mocht je een unieke souvenir willen vinden, dan zit je hier goed! Ook op de 25ste van de maand is er een kleinere versie van de markt aanwezig. Mocht je de markt nou net gemist hebben tijdens jouw bezoek aan Tanzania, dan kan je altijd de gewone markt in Karatu bezoeken die ook erg interessant is.

 

Heb je een vraag?