✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Stel jouw reis samen

100% voor jouw gezelschap op maat gemaakt!

Hieronder kun je enkele stappen vrijblijvend jouw privéreis samenstellen.

Vervolgens stuur je het voorstel naar ons op (met kopie aan jezelf). Wij zullen dan contact met je opnemen om de details te bespreken.

Hotels

Kies onderstaand per park 1 hotel. Per park heb je de keuze uit een silver hotel (€), een golden hotel (€€) en een platinum hotel (€€€). In sommige seizoenen zijn de meest geboekte hotels goedkoper dan de budget hotels. Doe hier je voordeel mee! ;)

Uw reis

Hier kun je je gegevens controleren en zie je hoe uw reis er uit komt te zien.

Uw gegevens

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Land
Vertrekdatum

Reisgezelschap

Je gaat op reis met 0 personen, waarvan volwassenen en kinderen.

Kostenindicatie

Nationaal park / eiland Dagen p/d Subtotaal
Totaal €0.00 p.p.*

* incl. gids, safari-jeep, parkfees & hotel.

Nationale Parken en eilanden

De volgende nationale parken en eilanden ga je bezoeken:

Dag 1: Aankomst

Nadat jullie zijn aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze Tanzania Specialist gids hier op jullie te wachten. Hij zal jullie veilig naar uw hotel brengen in Arusha. Hier kunnen jullie heerlijk bijkomen van de vliegreis en alvast wennen aan de échte Afrikaanse sfeer, bijvoorbeeld onder het genot van een typisch Afrikaans drankje. Ook kan er natuurlijk even lekker gezwommen worden in het zwembad.

Jullie persoonlijke en ervaren Tanzania Specialist gids weet niet alleen veel over de cultuur, maar bezit ook een grote hoeveelheid kennis en feitjes over de prachtige natuur waarvoor zoveel mensen naar Tanzania reizen. Wees dus vooral niet bang om een vraag te stellen, onze Tanzania Specialist gids zal het met alle plezier vertellen.

De volgende dag zal de Tanzania Safari écht van start gaan

Dag 2 -

Dag 2 -

Ruaha National Park, afgeleid van de Great Ruaha River, die langs de zuidoostelijke rand stroomt, is één van de weinige beroemde wildernissen van Tanzania waar men een unieke ervaring kan hebben van een game drive gecombineerd met het fascinerende landschap. Ruaha heeft een hoge concentratie olifanten ten opzichte van welk nationaal park in Oost-Afrika dan ook. Het is ook een plek waar prachtige zoogdieren zoals Koedoes en Sabel- en Roan antilopes gemakkelijk te zien zijn in het Miombo-bos, deze dieren komen in geen enkel ander nationaal park voor. Het park is ook een perfecte omgeving voor met uitsterven bedreigde wilde honden, leeuwen, luipaarden, cheeta’s, giraffen, zebra’s, impala’s en jakhalzen. Het park is één van de vogelparadijzen van Tanzania met meer dan 571 vogel soorten. Ruaha National Park pronkt met haar bijna ongerepte en onontgonnen ecosysteem, waardoor bezoekers hier een unieke safari-ervaring zullen krijgen.

Dag 2 -

Je bezoekt Mikumi National Park, het vierde grootste park van Tanzania met een landschap dat lijkt op de Serengeti. Mikumi is het park dat je het gemakkelijkst bereikt als je uit Dar es Salaam komt. Dit maakt het een ideale safaribestemming voor korte safari’s vanuit Dar es Salaam, ook voor degenen die niet veel tijd hebben!

Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren. Hippo pools zorgen ervoor dat er een grote kans is dat je nijlpaarden ziet en er leven veel unieke vogels! De Mkata Foodplain is een brede vlakte in het park waar je het wild goed kunt observeren. Dieren die je hier kunt zien zijn leeuwen, olifanten, zebra’s, gnoe’s, impala’s, buffels en meer dan 400 verschillende soorten vogels! Het park grenst in het zuiden aan het Selous Game Reserve en de twee gebieden tezamen vormen een uniek ecosysteem. De kans om in bomen klimmende leeuwen tegen te komen is hier groter dan in andere parken!

Dag 2 -

Vandaag bezoek je het Udzungwa Mountains National Park. Het park is 1990 km2 groot en heeft verschillende leefgebieden zoals tropisch regenwoud, bergbos, miombo bos, grasland en steppe. Er zijn meer dan 400 vogelsoorten, 2500 plantensoorten en 6 primatensoorten.

Udzungwa is een magneet voor wandelaars aangezien het park geen verharde wegen heeft en alleen te voet bereikbaar is. Door een uitstekend netwerk van bospaden loopt een  populaire wandelroute van een halve dag naar de Sanje-waterval, die 170 meter door een mistige nevel in de beboste vallei naar beneden tuimelt.

Ornithologen voelen zich aangetrokken tot Udzungwa vanwege het rijke vogelleven, dat meer dan 400 soorten omvat. Vier vogelsoorten komen specifiek in Udzungwa voor, waaronder de patrijs, die voor het eerst werd ontdekt in 1991, deze soort is nauwer verwant aan een Aziatische soort dan aan enige andere Afrikaanse vogel.

Van zes geregistreerde primaatsoorten worden de rode Iringa Colobus en Sanje Crested mangabey nergens anders ter wereld gevonden – de laatste bleef opmerkelijk lang onontdekt door biologen.

Dag 2 -

Katavi National Park ligt in het afgelegen gebied ten zuidwesten van Tanzania, in een afgeknotte arm van de Rift Valley die eindigt in de ondiepe, broeierige uitgestrektheid van Lake Rukwa. De wildernis van Katavi is een van de meest ongerepte gebieden van het hele land.

Het indrukwekkende landschap van Katavi is even gevarieerd als ongerept. Overstroomde gebieden van dik riet en dichte waterwegen herbergen een enorme populatie nijlpaarden en verschillende soorten vogels. In de bossen in het westen, hullen dichte boomtoppen kuddes buffels en olifanten. Seizoensgebonden meren vullen zich na de regen met vuil gekleurd water en dieren uit alle hoeken van het park komen hierheen om te drinken. Het park is ook de thuisbasis van de zeldzame soorten Roan- en Sabelantilopes,  het is een must-see voor bezoekers die de wildernis van het continent willen ontdekken.

Afgelegen, ongeremd en zelden bezocht, Katavi is een echte wildernis, die de weinige onverschrokken zielen die er komen een opwindende smaak van Afrika biedt alsof je een eeuw terug gaat in de tijd.

Dag 2 -

Dag 2 -

Mkomazi National Park is een prachtig 3.500 vierkante kilometer groot nationaal park in het noorden van Tanzania. Afgelegen en oorspronkelijk ontoegankelijk, werd het gesticht in 1951 maar het kreeg nooit de nodige financiële steun zoals andere parken. Pas in 1989 werd de ware betekenis ervan erkend. Tegenwoordig is het park gemakkelijk bereikbaar. Mkomazi National Park heeft een adembenemende wildernis. In het noordwesten is de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika, te zien. In het zuiden vormen de Pare- en Usambara Mountains een spectaculaire achtergrond, en in het noorden grenst het uitgestrekte Tsavo National Park in Kenia aan Mkomazi en is het een gemeenschappelijke basis voor migrerende kuddes olifanten, oryxen en zebra’s tijdens het regenseizoen. Samen met Tsavo vormt het één van de grootste en belangrijkste beschermde ecosystemen op aarde. Mkomazi is gelegen op het zuidelijkste puntje van de Sahel. Het is een klassiek dor gebied met grijsgroene Nyika-struiken, oude Baobab bomen en geïsoleerde rotsachtige heuvels. Op andere plaatsen maken de kreupelhoutzeeën plaats voor Savannebossen met Parapluacacia’s en Mbuga’s en vlakke graslandvalleien. De dieren die hier voorkomen zijn typerend voor het droge landschap: giraffen, antilopen, kleine koedoes, impala’s en gazelles, zij delen het reservaat met olifanten, buffels en talloze roofdieren, waaronder leeuwen, luipaarden en cheeta’s. In totaal werden 78 soorten zoogdieren geregistreerd. Er zijn ook meer dan 400 geregistreerde vogelsoorten zoals neushoornvogels, weversvogels, parelhoenders, vechtarenden en de paarse hop.

Dag 2 -

Na het ontbijt verzamel je je bagage en ga je naar Lake Natron National Park. De prachtige rit brengt je langs de Rift Valley, en onderweg bezoek je een Maasai dorp. De Maasai leven op het grondgebied van leeuwen en olifanten, maar ze weten hoe ze hun eigen territorium – en dat van hun geiten en koeien – moeten beschermen volgens de principes van de natuur.

Tijdens dit bezoek zullen ze je vertellen over hoe ze hun territorium beschermen en beschrijven ze hun dagelijks leven. Daarna ga je naar de lodge voor een heerlijke lunch.

De volgende ochtend gaat de reis verder naar Lake Natron, een wereldberoemde broedplaats voor flamingo’s. Een lokale gids leidt je naar het uitkijkpunt, waar miljoenen van deze bijzondere vogels de horizon roze kleuren. De lunch is in uw prachtig gelegen lodge, tussen een vulkaan en een meer; een heerlijke plek om ’s middags te ontspannen. Als je er weer op uit wilt met je gids, dan kan dat natuurlijk.

NB: Vanwege verschillende incidenten die zich hebben voorgedaan bij de watervallen in Lake Natron, raden we af om een ​​wandeling over de steile rotsen te maken. Als touroperator zijn we echter verplicht om alle activiteiten bij de toegangspoort van Natron te betalen. Als je toch een wandeling bij de watervallen wilt maken, moet dit op eigen risico zijn en moet je zelf voldoende voorzorgsmaatregelen treffen om te voorkomen dat er ongelukken gebeuren.

Dag 2 -

Lake Eyasi is een seizoensgebonden ondiep endorisch zoutmeer op de bodem van de Grote Slenk, ten zuiden van de Ngorongoro-hooglanden. Het landschap van Lake Eyasi trekt nijlpaarden aan die graag verkoeling zoeken in het brakke water. Vogelliefhebbers zullen hier het gevoel hebben dat ze in het paradijs zijn, aangezien het meer enorme aantallen vogels van alle soorten en maten aantrekt. Enkele van de belangrijkste vogels die hier te vinden zijn, zijn onder meer; Afrikaanse lepelaar, flamingo’s, grijskopmeeuwen, grote witte pelikanen en bonte kluten.

De Hadzabe-bosjesmannen leven in deze regio, evenals de Datoga- en Mbulu-stammen. Een bezoek aan de bosjesmannen is de moeite waard en ze zullen je graag laten zien waar en hoe ze leven en jagen. Ze leven volledig van de natuur en van het jagen met pijl en boog.

Dag 2 -

Op weg van/ naar Serengeti National Park, bezoek je de 100 meter diepe en 50 km brede Olduvaikloof, een steil ravijn tussen de Ngorongoro-krater en het Serengeti National Park. Dit is één van de beroemdste archeologische locaties in Oost-Afrika, waar overblijfselen van de eerste mens werden gevonden. De honderden fossielen (botten) die hier zijn ontdekt, dateren van miljoenen jaren geleden.

Olduvai Gorge maakt de Ngorongoro Conservation Area een belangrijke plek in de wereld voor de studie van het ontstaan van de mens en de menselijke evolutie. Je kunt op deze plek ook een klein museum bezoeken.

Dag 2 -

Vandaag bezoek je Selous Game Reserve – één van de grootste wildreservaten ter wereld! Hier leven veel olifanten, nijlpaarden en krokodillen en je kunt ook bedreigde neushoorns en lastig te vinden wilde honden spotten! Het is hier veel rustiger dan in de andere parken, dus je hebt zeker kans op een unieke safari-ervaring! De Rufiji-rivier, die uitmondt in de Indische Oceaan, doorkruist het hele reservaat. Rondom deze rivier ligt een moerassig gebied met enorm veel krokodillen. De Stiegler-kloof is hier een bijzondere attractie. Dit is een spleet van 100 meter diep en 100 meter breed. Selous is één van de weinige nationale parken waar je op bootsafari kunt gaan. Het is ook één van de weinige parken waar wandelsafari’s mogelijk zijn. Je kunt natuurlijk ook volop genieten van de omgeving vanuit de jeep en kijken naar de vele dieren!

Dag 2 -

Saadani is een nationaal park dat vaak over het hoofd wordt gezien. Dit kleine park ligt op slechts vier uur rijden van Dar es Salaam en drie uur rijden van Tanga.

De ligging is bijzonder omdat het aan de kust ligt, waardoor je wilde dieren kunt observeren in een unieke omgeving. Dit is het enige nationale park aan de kust van Oost-Afrika. Het biedt een verscheidenheid aan landschappen: mangroven, grote koraalriffen, zee en strand met veel palmbomen, savanne en katoenvelden.

Het nationale park heeft een grote populatie waterbokken, wildebeesten, antilopen, rietbokken, buffels en giraffen. Ook wrattenzwijnen, bavianen en witbaardapen zijn hier regelmatig te zien. Olifanten, leeuwen en luipaarden zijn hier wat schuwer maar met een beetje geluk zie je ze misschien wel!

In Saadani National Park kun je op de Wami op bootsafari gaan, hier kun je nijlpaarden, enorme krokodillen en prachtige ijsvogels zien. Een andere leuke activiteit die je hier kunt doen is een wandelsafari. Hier loop je met een gewapende ranger door het park. Dit is het enige nationale park waar je een avontuurlijke safari kunt combineren met een ontspannen verblijf aan prachtige witte stranden met veel palmbomen.

Dag 2 -

Vandaag bezoek je het prachtige Usambara gebergte, dat wordt afgewisseld met grasvlaktes en tropisch regenwoud. Dit gebied staat bekend om de vele kleurrijke dorpjes die je kunt bezoeken tijdens je verblijf. Het Usambara gebergte ligt ten zuiden van Tsavo National Park in Kenia en Mkomazi National Park in Tanzania. Het is één van de onontdekte plekken in Tanzania en dit maakt het tot een waar paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers.

Je maakt een wandeling met een lokale gids en ontdekt de prachtige diversiteit van dit uitgestrekte gebied. Op een heldere dag kun je zowel de grasvlaktes van Mkomazi als de Kilimanjaro zien en genieten van het prachtige uitzicht dat dit gebied te bieden heeft. Tijdens deze speciale wandeling heb je de gelegenheid om de lokale bevolking te ontmoeten die naar je zal zwaaien en je een vriendelijke glimlach zal tonen. De lokale bevolking is erg gastvrij en als je open en geïnteresseerd bent, word je spontaan uitgenodigd om ze beter te leren kennen.

Dag 2 -

Pangani wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers maar is zeker een geweldige ontdekking! De rustige stranden van het vasteland in Pangani zijn niet gemakkelijk te bereiken, maar het is de moeite waard voor degenen die rust en kalmte zoeken in een echt toevluchtsoord van tropische schoonheid in plaats van de drukte van de lawaaierige en dure eilanden.

Dit kleine dorpje ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Tanga en 170 km ten zuiden van Mombassa en is nog steeds een ongerept paradijs. Hoewel archeologen de overblijfselen hebben gevonden van kleine 15-eeuwse nederzettingen op de kliffen ten noorden van Pangani, werd de moderne stad pas bekend in de 19e eeuw toen het een belangrijk punt werd op de karavaanroutes onder nominaal Zanzibari-bewind.

Vanaf 1860 werden hier grote suiker- en kokosplantages aangelegd door een groot aantal slavenarbeiders, hierdoor werd het een belangrijk centrum voor slavenhandel. Gebouwen langs de hoofdstraat van Pangani geven op zijn minst een indruk van de geschiedenis, aangezien ze zowel Arabische als Europese architectuur hebben.

Langs de schijnbaar eindeloze kust, omzoomd met palmbomen en kokosnoten liggen de lodges. Een heerlijke plek om uit te rusten en te ontspannen. Ondanks het feit dat het afgelegen ligt zijn er een aantal alternatieven als je meer wilt dan alleen rust.

Snorkel- of duikexcursies kunnen worden geregeld met lokale vissers. Deze Swahili-vissers bieden ook graag hun diensten aan en nemen je mee van en naar de zandbanken voor de kust voor een picknick in de zon. Hoewel hun ngalawa’s (houten boten) wat ruw zijn vervaardigd, snijden deze kleine boten als een mes door de oceaan. De koraalriffen liggen niet ver van de kust. Dus als je energiek bent, duik dan in dit ongelooflijke onderwaterdroomland!

Ook kun je de boot nemen naar een klein zandeiland, Maziwi (nieuw aangewezen als zeereservaat), dit eiland ligt op het koraalrif. De meeste lodges bieden windsurfen, kajakken en dhow-tochten aan, evenals vistochten. Langere trips zoals die naar Zanzibar Island, een cruise op de Pangani River of misschien zelfs een trip verder naar het zuiden, naar het recent afgebakende Saadani Game Reserve, kunnen worden geregeld.

Dag 2 -

Vandaag ga je Tanga bezoeken. Het is het hoofdkantoor van de regio en één van de grootste steden van het land. In vergelijking met Arusha of Moshi is het een rustige stad maar met een vergelijkbaar aantal inwoners. De stad Tanga ligt aan de Indische Oceaan vlakbij de grens met Kenia. De naam Tanga is afgeleid van het woord “zeil”, omdat de haven en het omliggende gebied nog steeds het middelpunt van het leven zijn in Tanga. De belangrijkste exportgoederen uit de haven zijn onder meer sisal, koffie, thee en katoen. Als handelspost en onder controle van het Sultanaat van Oman bleef de stad functioneren als handelshaven voor ivoor en slaven. De Duitsers kochten de kuststrook van het vasteland van Tanzania in 1891 van de sultan van Zanzibar en het werd het centrum van de stad vóór de oprichting van Dar es Salaam in het begin van de 20e eeuw. Na de Eerste Wereldoorlog kreeg Groot-Brittannië de controle en gebruikte het zijn landbouwpotentieel, enkele van de imposante koloniale huizen van de hoger geplaatste leden van het Britse rijk zijn nog steeds in de buurt van de zee te vinden. Sinds de onafhankelijkheid in 1961 heeft de haven van Tanga echter steeds meer invloed verloren. Tegenwoordig is Tanga, ondanks zijn grootte, een aangename plek met een relaxte, semi-koloniale sfeer, brede straten vol fietsers en motoren, fascinerende architectuur en vervaagde charme. De gebouwen van de stad worden nog steeds gekenmerkt door zijn geschiedenis: fantastische art-decovilla’s op het schiereiland Ras Kazone, gebouwen met sierlijke mahoniehouten balkons, gekleurde glazen ramen en zware-, donkere deuren sieren het stadsbeeld. Het door de Duitsers gebouwde Bombo Hospital, direct aan de hoofdweg naar Ras Kazone, valt op als een kasteel uit een sprookje van Grimm. Het is lang geleden in verval geraakt en is nu de thuisbasis van veel vogels.

Dag 2 -

Kilwa Kisiwani Island ligt in het zuiden van Tanzania, het is te bereiken door een korte boottocht vanaf het vasteland en was ooit een bloeiende zeehaven. Vanaf de elfde eeuw werden de Sultans van Kilwa rijk door controle over de goudhandel. De belangrijkste ruïnes uit deze periode zijn de Grote Moskee en het Paleis van Husuni Kubwa.

Het paleis was ongeëvenaard in Oost-Afrika vanwege zijn architectonische verfijning en pracht. De Grote Moskee werd gesticht in de 14e eeuw en was tot de 16e eeuw de grootste moskee in Sub-Sahara Afrika. De Portugezen bouwden hier in 1505 een fort.

Kilwa Fort werd opgenomen in de World Monuments Watch in 1996 en de historische plekken en gebouwen van het eiland in 2008, in hetzelfde jaar begon WMF met de werkzaamheden om de gebouwen te behouden.

Op Kilwa werden de ruïnes van het paleis van Husuni Kubwa en een ingestort deel van de oorspronkelijke stadsmuur bij Makutani Palace hersteld. In maart 2014 voltooide het conserveringsteam de reconstructie van het belangrijkste waterreservoir op Songo Mnara, naast de restauratie van 13 gebouwen.

Kilwa Kisiwani en Songo Mnara behoren tot de belangrijkste historische bezienswaardigheden langs de kust van Oost-Afrika en beide werden in 1981 uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed.

Dag 2 -

Mahale Mountains National Park ligt in het westen van Tanzania aan de oever van het Tanganyikameer ten zuiden van de stad Kigoma en is vernoemd naar het Mahale-gebergte. Het is één van de slechts twee beschermde gebieden voor chimpansees in Tanzania. De chimpanseepopulatie in Mahale Mountain National Park is de grootste bekende en dit is de enige plaats waar chimpansees en leeuwen naast elkaar leven.

Een ander bijzonder kenmerk van het park is dat het één van de weinige parken in Afrika is waar je gaat wandelen, aangezien er geen wegen zijn binnen de parkgrenzen en je er dus niet met de auto doorheen kunt rijden. De enige manier om het park in en uit te gaan is per boot over het meer.

Het ontmoeten van de chimpansees is een magische ervaring! Breng een avontuurlijke ochtend door op zoek naar de chimpansees op de beboste hellingen van Mahale National Park. Tijdens de wandeling, die wordt geleid door deskundige en ervaren gidsen, ontmoet je al snel de chimpanseegroep die hier woont en heb je een uur om ze te observeren voordat je terugkeert naar de lodge. Omdat de chimpansees vatbaar zijn voor veel ziekten, gelden er strikte regels voor het veilig uitvoeren van primaatsafari’s in Tanzania.

De beste tijd om het park te bezoeken is het droge seizoen van juni tot oktober. Gedurende deze tijd zijn chimpansees in grote groepen te zien. Naast chimpansees biedt het Mahale-gebergte een prachtige flora en fauna in het bos, is het de thuisbasis van de knobbelapen, en zijn er meer dan 80 soorten zoogdieren en vele vogels aanwezig.

Dag 2 -

Bagamoyo is een stad die werd gesticht aan het einde van de 18e eeuw en is een uitbreiding van de veel oudere nederzetting Kaole uit de 8e eeuw. Bagamoyo was zelfs ooit de hoofdstad van Duits Oost-Afrika en een van de belangrijkste handelshavens aan de Oost-Afrikaanse kust. In de Kaole-ruïnes zijn de overblijfselen van twee moskeeën en 30 graven uit de 13e eeuw. Rond de 17e eeuw begon de nederzetting 2-3 mijl ten noorden van Kaole te groeien. Dit gebied groeide in welvaart en kreeg in de 18e eeuw de naam Bagamoyo als een belangrijk station in de karavaanhandel (de naam betekent “ontlasting en rust”). Tot de 18e eeuw was Bagamoyo een klein handelscentrum waar de meerderheid van de bevolking vissers en boeren waren.

De belangrijkste handelsgoederen waren onder meer vis, zout en rubber. In de eerste helft van de 19e eeuw werd Bagamoyo een handelshaven voor ivoor en slavenhandel. Handelaren kwamen uit het Afrikaanse binnenland op weg naar Zanzibar. Dit verklaart de betekenis van het woord Bagamoyo (“Bwaga-Moyo”), wat in Kiswahili betekent “leg je hart neer”. Het is de vraag of dit te wijten is aan de slavenhandel die door de stad trok (‘geef alle hoop op’) of aan de dragers die in Bagamoyo rustten nadat ze 35 pond vracht uit het gebied van de Grote Meren op hun schouders hadden vervoerd (‘lossen en rust uit”).

Veel Europese ontdekkingsreizigers, waaronder Richard Burton, Henry Morton Stanley en David Livingstone, zij begonnen en eindigden hun reizen hier. In 1868 richtten Franse missionarissen Freedom Village op in Bagamoyo als schuilplaats voor bevrijde slaven, en de rest van de eeuw diende de stad als tussenstop voor missionarissen die vanuit Zanzibar het binnenland in trokken. Toen het Duitse rijk in 1905 besloot om een ​​spoorlijn te bouwen van Dar Es Salam naar het binnenland, begon het belang van Bagamoyo af te nemen en vandaag de dag is Bagamoyo een centrum voor de bouw van dhow-zeilboten.

De regering werkt eraan om de koloniale ruïnes in en rond Bagamoyo te behouden en de stad nieuw leven in te blazen. Het rustige tempo en de fascinerende geschiedenis van Bagamoyo maken het tot een aangename dag- of weekendtrip.

Dag 2 -

Het Gombe Stream National Park ligt in het westen van Kigoma en werd opgericht in 1968. Het is één van de kleinste nationale parken in Tanzania met slechts 35 km2 beschermd land langs de heuvels van de oostelijke oever van het Tanganyikameer. Dit park is in de eerste plaats bedoeld voor degenen die chimpansees buiten de gebaande paden willen zien.

Tijdens begeleide wandelingen worden bezoekers mee het bos in genomen om chimpansees in het wild te spotten. Het terrein kenmerkt zich door steile valleien en de bosvegetatie varieert van grasland tot bos en tropisch regenwoud. Het park, dat alleen per boot bereikbaar is, is vooral bekend als de plek waar Jane Goodall pionierde met haar gedragsonderzoek naar chimpanseepopulaties. De chimpanseegemeenschap Kasekela, die in verschillende boeken en documentaires wordt gepresenteerd, leeft hier. Andere primaten zoals anubis-bavianen, roodstompapen, roodstaart- en zuidgroene apen leven hier ook.

Het park herbergt meer dan 200 soorten vogels en bos zwijnen. Er zijn ook veel soorten slangen en af ​​en toe zijn nijlpaarden en luipaarden te zien.

Dag 2 -

Mwanza ofwel Rock City is na Dar Es Salaam de drukste stad van Tanzania. Omdat het aan het Victoriameer ligt, is de visserij een belangrijk onderdeel van de economie. Op het meer zelf zie je de prachtige rotsen in het water, dit is zeer indrukwekkend om te zien.

Ondanks dat het een drukke stad is, kun je er wel genieten en een boottocht maken op het grootste meer van Afrika. Een leuke tour voor of na je safari.

Dag 2 -

Neem een ​​pauze na de drukte van uw Tanzania safari en bezoek de rustige Mufindi Highlands, gelegen nabij de stad Iringa tussen de Ruaha en Nyerere National Parks.

Dit vredige toevluchtsoord in de zuidelijke hooglanden biedt de broodnodige pauze van de hitte en het stof van de safariroute. De Mufindi Highlands herbergen theeplantages, wilde bloemen en koele berglucht. Haal diep adem en ontspan op deze pittoreske en rustige bestemming.

In Mufundi begeef je je buiten de gebaande paden en dat betekent tijd om van de natuur te genieten. Dit gebied wordt gekenmerkt door vulkanische bergen, grasland, enkele bossen, meren en kronkelende landweggetjes door de theeplantages. Verken overdag de omgeving en ontspan ’s avonds gezellig bij de openhaard.

De hooglanden van Mufindi zijn het hele jaar door te bezoeken. Het droge seizoen duurt van mei tot november, gevolgd door periodes met langere regenbuien tot februari en lichte regenval tot april. Warme kleding wordt aanbevolen voor de koele ochtenden en avonden. Er zijn verschillende activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Paardrijden biedt een geweldige manier om de omgeving te verkennen met een ervaren gids. Per mountainbike is het ook heel leuk om de omgeving te verkennen. Vliegvissen is mogelijk, hoewel de bestanden van regenboogforel variëren afhankelijk van het seizoen. Kajakken in de heldere meren is een ontspannende manier om een ​​middag door te brengen. Bezoekjes aan theeplantages en een plaatselijk dorp zijn mogelijk, hier kan zelfs golf gespeeld worden.

Dag 2 -

Dag 2 -

Vandaag bezoek je Dar Es Salaam. Dar es Salaam is de voormalige hoofdstad van Tanzania en een ongelooflijk bruisende stad! Je vindt er het stadsleven met de grootste markt van Oost-Afrika, moderne winkelcentra en lokale restaurants die heerlijk eten serveren.

De stad biedt ook de mogelijkheid om te genieten van de prachtige zandstranden die te vinden zijn aan de rustige kustlijn ten noorden en zuiden van de stad!

Hier kun je genieten van een verfrissend drankje en de azuurblauwe oceaan! Er is dus voor ieder wat wils!

Dag 2 -

Dag 2 -

Dag 2 -

Dag 2 -

Dag 2 -

Vandaag gaat de Tanzania Safari écht van start. Nadat je op je eigen tempo heeft ontbeten zal jullie privé gids de safariwagen starten waarop jullie zullen gaan rijden naar het National Park.

Arusha National Park staat bekend om zijn vele uiteenlopende soorten exotische vogels die je kunt spotten wanneer je een ritje door het tropische regenwoud maakt. Het kleine park heeft maar liefst meer dan 400 soorten vogels. Voorbeelden hiervan zijn de prachtige Silvery-cheeked Hornbill en de Greater Flamingo. In sommige seizoenen zijn de meren in het park gevuld met duizenden flamingo’s, waaronder de Greater Flamingo te vinden is. Naast de grote meren kent het park mooie kraters, prachtige watervallen, bergen en grasvlaktes.

Verder staat Arusha bekend om de zeldzame zwart-witte Colobus aap. Deze zwart-witte aap is te herkennen aan zijn lange staart en heeft zijn naam te danken aan zijn stompe duim. De naam “colobus” komt van het Griekse “kolobos”, wat “stompje” betekent. Het bewonderen van deze zeldzame aap is dé attractie van dit park.

Dag 2 -

Nadat jullie hebben ontbeten rijden we naar Tarangire National Park. Hier zullen we verder de gehele dag in de schitterende natuur van Tarangire rijden. Dit park staat bekend om zijn grote groepen olifanten en reusachtige Baobab bomen van enkele honderden jaren oud die overal kunnen worden aangetroffen. In het droge seizoen kun je hier groepen tot wel 250 olifanten zien! Deze olifanten kunnen tot wel 6.000 kilo wegen en hebben hun eigen techniek om het water uit de Baobab bomen te halen. Jullie persoonlijke gids kan hier van álles over vertellen.

Daarnaast zijn er nog vele andere wilde dieren te zien die deze dag tot een topdag zullen maken. De Tarangire River en Lake Barunge zijn de belangrijkste bronnen van water in dit park. Hier kun je dan ook vaak vele dieren zien drinken.

Dag 2 -

Heerlijk genieten van het uitzicht over Lake Manyara, dat is wat we vandaag onder andere zullen gaan doen. Al rijdende door Lake Manyara National Park heb je grote kans om al snel olifanten tegen te komen in het zogenoemde “woodland landschap”. Ook kun je de Manyara “Hippo pool” bezoeken. Een indrukwekkend spektakel waar vaak vele nijlpaarden te vinden zijn die daar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zullen verblijven. Verder is er een grote diversiteit aan wildleven te vinden in het park.

Daarnaast zul je de prachtige 400 meter diepe Rift Valley Escarpment hier mooi kunnen zien. Deze is zo’n 22 tot 25 miljoen jaar geleden ontstaan toen de aardkorst verzwakte en uit elkaar scheurde. Hierdoor ontstond er een scheur van duizenden kilometers door oostelijk Afrika. Het is zó groot dat het zelfs vanuit te ruimte gezien kan worden. Deze vallei zorgt voor unieke landschappen waar vele dieren graag heen komen. Zo kun je bijvoorbeeld dicht begroeide jungle achtige bossen zien, waar honderden groepen apen en vele vogels leven. Daarnaast is er uiteraard het bekende meer, de Lake Manyara, waarnaar het nationale park is vernoemd.

Dag 2 -

Vandaag zullen we aankomen bij wat voor de meeste mensen het hoogtepunt van hun safari zal zijn: het Serengeti National Park. Serengeti is verreweg het bekendste nationale park ter wereld, voornamelijk vanwege de grote trek. De meest indrukwekkende natuurfilms zijn hier opgenomen. Jullie zullen de trek dan ook met de gids gaan opzoeken om een onvergetelijke ervaring te krijgen. Hopelijk krijgen we hier beelden te zien van duizenden en duizenden stampende dieren op zoek naar vers gras en voedsel.

De naam van het park is afgeleid van het Maasai-volk en betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Door het zeer diverse ecosysteem van het park kun je een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen vinden zoals savannes, bergen, boslandschappen en rivieren.

Ook leven er vele roofdieren waaronder meer dan drieduizend leeuwen, meer dan 225 jachtluipaarden, zo’n duizend luipaarden, rond de 3.500 hyena’s en enkele honderden wilde honden! Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere hele interessante dieren en jullie gids zal ze allemaal met jullie samen willen gaan zoeken. Hebben jullie er al zin in?

Dag 2 -

Deze dag zullen we aankomen op een plek die ook wel bekend staat als één van de ‘7 beroemde Afrikaanse wonderen’, de Ngorongoro Krater. De krater was van origine een grote vulkaan welke 2 miljoen jaar geleden is uitgebarsten, maar staat nu bekend als dé plek met de hoogste concentratie wilde dieren van Afrika! Tijdens de afdaling worden jullie letterlijk omringd met de mooiste dieren en natuur. Eenmaal in de krater heb je een onbeschrijfelijk mooi uitzicht. Je zult niet weten waar je moet kijken!

Er leven in de Ngorongoro krater verschillende leeuwenfamilies, buffers, zebra’s, gnoes en vele andere diersoorten. Daarnaast is de kans om de zeldzame neushoorn te spotter hier het grootst. Kortom, dé kans om alle leden van de big five bij elkaar te zoeken!

Dag 2 -

Dag 2 -

Dag 2 -