✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Stel jouw reis samen

100% voor jouw gezelschap op maat gemaakt!

Hieronder kun je enkele stappen vrijblijvend jouw privéreis samenstellen.

Vervolgens stuur je het voorstel naar ons op (met kopie aan jezelf). Wij zullen dan contact met je opnemen om de details te bespreken.

Hotels

Kies onderstaand per park 1 hotel. Per park heb je de keuze uit een silver hotel (€), een golden hotel (€€) en een platinum hotel (€€€). In sommige seizoenen zijn de meest geboekte hotels goedkoper dan de budget hotels. Doe hier je voordeel mee! ;)

Uw reis

Hier kun je je gegevens controleren en zie je hoe uw reis er uit komt te zien.

Uw gegevens

Voornaam
Achternaam
E-mailadres
Telefoonnummer
Land
Vertrekdatum

Reisgezelschap

Je gaat op reis met 0 personen, waarvan volwassenen en kinderen.

Kostenindicatie

Nationaal park / eiland Dagen p/d Subtotaal
Totaal €0.00 p.p.*

* incl. gids, safari-jeep, parkfees & hotel.

Nationale Parken en eilanden

De volgende nationale parken en eilanden ga je bezoeken:

Dag 1: Aankomst

Nadat jullie zijn aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze Tanzania Specialist gids hier op jullie te wachten. Hij zal jullie veilig naar uw hotel brengen in Arusha. Hier kunnen jullie heerlijk bijkomen van de vliegreis en alvast wennen aan de échte Afrikaanse sfeer, bijvoorbeeld onder het genot van een typisch Afrikaans drankje. Ook kan er natuurlijk even lekker gezwommen worden in het zwembad.

Jullie persoonlijke en ervaren Tanzania Specialist gids weet niet alleen veel over de cultuur, maar bezit ook een grote hoeveelheid kennis en feitjes over de prachtige natuur waarvoor zoveel mensen naar Tanzania reizen. Wees dus vooral niet bang om een vraag te stellen, onze Tanzania Specialist gids zal het met alle plezier vertellen.

De volgende dag zal de Tanzania Safari écht van start gaan

Dag 2 -

Dag 2 -

Vandaag gaat de Tanzania Safari écht van start. Nadat je op je eigen tempo heeft ontbeten zal jullie privé gids de safariwagen starten waarop jullie zullen gaan rijden naar het National Park.

Arusha National Park staat bekend om zijn vele uiteenlopende soorten exotische vogels die je kunt spotten wanneer je een ritje door het tropische regenwoud maakt. Het kleine park heeft maar liefst meer dan 400 soorten vogels. Voorbeelden hiervan zijn de prachtige Silvery-cheeked Hornbill en de Greater Flamingo. In sommige seizoenen zijn de meren in het park gevuld met duizenden flamingo’s, waaronder de Greater Flamingo te vinden is. Naast de grote meren kent het park mooie kraters, prachtige watervallen, bergen en grasvlaktes.

Verder staat Arusha bekend om de zeldzame zwart-witte Colobus aap. Deze zwart-witte aap is te herkennen aan zijn lange staart en heeft zijn naam te danken aan zijn stompe duim. De naam “colobus” komt van het Griekse “kolobos”, wat “stompje” betekent. Het bewonderen van deze zeldzame aap is dé attractie van dit park.

Dag 2 -

Nadat jullie hebben ontbeten rijden we naar Tarangire National Park. Hier zullen we verder de gehele dag in de schitterende natuur van Tarangire rijden. Dit park staat bekend om zijn grote groepen olifanten en reusachtige Baobab bomen van enkele honderden jaren oud die overal kunnen worden aangetroffen. In het droge seizoen kun je hier groepen tot wel 250 olifanten zien! Deze olifanten kunnen tot wel 6.000 kilo wegen en hebben hun eigen techniek om het water uit de Baobab bomen te halen. Jullie persoonlijke gids kan hier van álles over vertellen.

Daarnaast zijn er nog vele andere wilde dieren te zien die deze dag tot een topdag zullen maken. De Tarangire River en Lake Barunge zijn de belangrijkste bronnen van water in dit park. Hier kun je dan ook vaak vele dieren zien drinken.

Dag 2 -

Heerlijk genieten van het uitzicht over Lake Manyara, dat is wat we vandaag onder andere zullen gaan doen. Al rijdende door Lake Manyara National Park heb je grote kans om al snel olifanten tegen te komen in het zogenoemde “woodland landschap”. Ook kun je de Manyara “Hippo pool” bezoeken. Een indrukwekkend spektakel waar vaak vele nijlpaarden te vinden zijn die daar van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zullen verblijven. Verder is er een grote diversiteit aan wildleven te vinden in het park.

Daarnaast zul je de prachtige 400 meter diepe Rift Valley Escarpment hier mooi kunnen zien. Deze is zo’n 22 tot 25 miljoen jaar geleden ontstaan toen de aardkorst verzwakte en uit elkaar scheurde. Hierdoor ontstond er een scheur van duizenden kilometers door oostelijk Afrika. Het is zó groot dat het zelfs vanuit te ruimte gezien kan worden. Deze vallei zorgt voor unieke landschappen waar vele dieren graag heen komen. Zo kun je bijvoorbeeld dicht begroeide jungle achtige bossen zien, waar honderden groepen apen en vele vogels leven. Daarnaast is er uiteraard het bekende meer, de Lake Manyara, waarnaar het nationale park is vernoemd.

Dag 2 -

Vandaag zullen we aankomen bij wat voor de meeste mensen het hoogtepunt van hun safari zal zijn: het Serengeti National Park. Serengeti is verreweg het bekendste nationale park ter wereld, voornamelijk vanwege de grote trek. De meest indrukwekkende natuurfilms zijn hier opgenomen. Jullie zullen de trek dan ook met de gids gaan opzoeken om een onvergetelijke ervaring te krijgen. Hopelijk krijgen we hier beelden te zien van duizenden en duizenden stampende dieren op zoek naar vers gras en voedsel.

De naam van het park is afgeleid van het Maasai-volk en betekent letterlijk ‘eindeloze vlaktes’. Door het zeer diverse ecosysteem van het park kun je een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen vinden zoals savannes, bergen, boslandschappen en rivieren.

Ook leven er vele roofdieren waaronder meer dan drieduizend leeuwen, meer dan 225 jachtluipaarden, zo’n duizend luipaarden, rond de 3.500 hyena’s en enkele honderden wilde honden! Daarnaast zijn er natuurlijk nog vele andere hele interessante dieren en jullie gids zal ze allemaal met jullie samen willen gaan zoeken. Hebben jullie er al zin in?

Dag 2 -

Deze dag zullen we aankomen op een plek die ook wel bekend staat als één van de ‘7 beroemde Afrikaanse wonderen’, de Ngorongoro Krater. De krater was van origine een grote vulkaan welke 2 miljoen jaar geleden is uitgebarsten, maar staat nu bekend als dé plek met de hoogste concentratie wilde dieren van Afrika! Tijdens de afdaling worden jullie letterlijk omringd met de mooiste dieren en natuur. Eenmaal in de krater heb je een onbeschrijfelijk mooi uitzicht. Je zult niet weten waar je moet kijken!

Er leven in de Ngorongoro krater verschillende leeuwenfamilies, buffers, zebra’s, gnoes en vele andere diersoorten. Daarnaast is de kans om de zeldzame neushoorn te spotter hier het grootst. Kortom, dé kans om alle leden van de big five bij elkaar te zoeken!

Dag 2 -

Dag 2 -

Dag 2 -