✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

De kosten van een safari

 

Een safari in Tanzania is helaas niet goedkoop. Vaak vragen onze klanten naar de reden hiervoor. Graag zetten we dat hieronder uiteen!

 

De kosten van een safari rondreis bestaan uit drie posten:

  • Entreegeld voor de nationale parken
  • Huur van de safari-jeep en privé-gids
  • Accommodaties

 

Hoe zijn de kosten van safari opgebouwd?

Van deze drie kosten van een safari zijn de entreegelden een gegeven. De kosten voor het transport staan ook vast, maar worden per persoon goedkoper als je de jeep met meerdere personen deelt. De kosten van de accommodaties staan niet vast; een safari met onze Silver categorie hotels zal goedkoper uitvallen dan wanneer je voor Gold of Platinum gaat.

 

Wat kost een safari per dag?

Als je met twee personen op safari gaat en in onze Silver categorie hotels verblijft, kost een safari tussen de 430 en 450 euro per persoon per dag. Ga je met vier personen (en verdeel je dus de transportkosten over meer personen), dan liggen de kosten tussen de 380 en 400 euro per persoon per dag.

 

Paradise Beach Resort Zanzibar

 

Om een voorbeeld te geven: Stel je gaat met twee personen op safari in de Ngorongorokrater. Dan betaal je meteen al 300 dollar voor de jeep met gids aan autohuur, benzine en entreekosten voor het park. Op moment dat je de Conversation Area binnenrijdt, betaal je bovendien 78,50 dollar per persoon aan entreegeld voor jullie zelf. Daal je dan ook nog eens af in de krater (de Ngorongoro Conservation Area is veel groter dan alleen de krater), dan betaal je daarbij 300 dollar per auto per dag. En dan moet je natuurlijk nog ergens slapen…

 

Alles bij elkaar maakt dit de kosten van een safari behoorlijk hoog. In ruil daarvoor ben je natuurlijk wel in een van de mooiste natuurgebieden ter wereld!

 

Waarom adviseren wij toch te kiezen onze Silver categorie hotels?

 

Door onze goede relatie met onze Silver categorie hotels kunnen wij deze hotels aanbieden voor een supermooie prijs in verhouding tot de kwaliteit die ze leveren. Het zijn dus zeker geen budget hotels! Tanzania Specialist heeft vier medewerkers in Tanzania die regelmatig alle hotels inspecteren. Zij hebben de taak ervoor te zorgen dat onze Silver categorie hotels schone kamers, goede service en mooie uitzichten bieden voor een goede prijs.

 

Veel aanbieders geven aan dat kamperen in een koepeltent tijdens de safari goedkoper is. Uit ons onderzoek blijkt dat dit alleen in de Serengeti het geval is. In alle andere parken kost een verblijf in onze Silver categorie hotels net zoveel als slapen in een koepeltentje op de camping. Lees hierover meer in onze blog: is camping safari nu echt goedkoper?

 

Wij pleiten er daarom voor om altijd tenminste voor Silver categorie hotels te gaan en niet te proberen een paar tientjes te besparen (want meer zal het niet zijn) door naar budgethotels of campings te gaan. Want wie heeft nu niet voor hetzelfde geld liever de luxe van een lekker bed, heerlijke kamers en mooie uitzichten bij het zwembad?

 

Garden Ngare Sero

 

Ook nog strand?

 

Een verblijf op Zanzibar is gelukkig een stuk goedkoper dan de safari. Zo kun je bijvoorbeeld al in een van onze Silver categorie hotels verblijven voor € 35,- per persoon per nacht. En dan zit je wel in het mooiste dorpje van Zanzibar, direct aan het strand!

 

Wij adviseren om bij een aanvraag goed duidelijk te maken wat voor budget jullie hebben voor deze vakantie. Door te spelen met het aantal dagen safari en aantal dagen strand, kunnen wij vervolgens een mooie reis op maat voor jullie samenstellen!

 

Bekijk hier onze Tanzania reizen