Hoe zijn de kosten van een safari in Tanzania opgebouwd?

Tanzania is een duur vakantieland, dat is wel duidelijk. Helaas kunnen wij daar niets aan veranderen. Maar we kunnen wel uileggen hoe deze kosten zijn opgebouwd, zodat jullie beter zullen begrijpen waar deze kosten vandaan komen.

Kosten van een safari:

De kosten van een safari zijn opgebouwd uit 3 belangrijke elementen, namelijk:

  • Huur van de safari-jeep + prive gids
  • Entree gelden voor de Nationale parken
  • Accomodaties

Hiervan staan 2 van de 3 kosten al vast en kun je alleen nog wat kosten besparen op de hotels. De huur van de safari-jeep wordt alleen maar goedkoper indien je de jeep met meerdere mensen zult delen.

Wat zijn de kosten van een safari dan per dag?

Indien je een safari met 2 personen gaat doen, liggen de kosten van de safari meestal tussen de € 400-450,- per persoon per dag. Dit zul je alleen kunnen halen indien je kiest voor de silver klasse hotels. Al ga je met 4 personen, dan zullen de kosten rond de € 340-400,- per persoon.

Waarom zijn onze Silver klasse hotels altijd een goede keuze?

Dit zijn de hotels met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Dit zijn zeker geen budget accomodaties. Je kunt met het nemen van budget accomodaties vaak nog wel een paar tientjes besparen, maar dan gaat de beleving van de safari onevenredig hard achteruit. En dan heb je bijvoorbeeld € 15-20,- per persoon per dag bespaard op de accomodaties van de safari (Want in deze orde van grootte moet je dan denken). Maar daar wordt het niet meteen een goedkope vakantie van. En dan zit je op veel minder mooie locaties met veel mindere service en uitzichten. Vandaar dat wij altijd adviseren om te kiezen voor de Silver hotels. Tanzania Specialist heeft 4 medewerkers in Tanzania die zeer frequent de accomodaties inspecteren. Zij hebben de taak om ervoor te zorgen onze silver hotels, echt de beste keuze zijn voor onze klant.

Tanzania Specialist investeert heel erg in het hebben van het hebben van het beste aanbod qua accomodaties met een hoog “geniet gehalte”. Dit zul je terug zien in bijv. mooie uitzichten, schone kamers, goede service en zeker ook kritisch gekeken naar de prijs.

Mocht je echt budget willen overnachten, dan adviseren wij om te gaan kamperen.

Mochten de silver klasse hotels te duur worden, dan adviseren wij om te gaan kamperen in koepeltentjes op de campings, want deze kun je ook zeker in Tanzania vinden.

Vaste kosten tijdens de safari die we helaas niet kunnen beïnvloeden.

De entreegelden voor de nationale parken en de safari-jeephuur en prive gids kunnen we helaas niet veranderen. En deze lopen al snel op, zo worden er rustig bedragen als 300 dollar gerekend per safari jeep per dag om een dagje bijv. de Ngorongoro krater binnen te rijden. En daar bovenop komt dan nog $ 78,50 per persoon. Hier kunnen we helaas niets aan veranderen en dit maakt de safari helaas een dure hobby. Maar het is niet voor niets uitgeroepen tot het mooiste safari land ter wereld!! Helaas zit hier helaas dus een prijskaartje aan.

Kosten van Zanzibar:

In tegenstelling tot de hoge kosten die een safari met zich mee brengt, is het in Zanzibar wél mogelijk om voordelig te kunnen verblijven. Zo kun je bijvoorbeeld al in ons Silver klasse hotel verblijven vanaf € 35,- per persoon per nacht. Dan verblijven jullie in het mooiste dorpje van Zanzibar. De lodge is gelegen aan het strand, dus een mooiere locatie kunnen wij ons niet bedenken.

Hierom adviseren wij altijd aan onze klanten om het budget dat je aan de vakantie wilt uitgeven te bepalen. Daarna kunnen we spelen met het aantal dagen van de safari en het aantal dagen op Zanzibar (indien jullie hierheen willen).

Samen zullen we altijd komen tot een onvergetelijke droomreis!

Bekijk hier onze Tanzania reizen