✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Hoe zijn de kosten van een safari in Tanzania opgebouwd?

Tanzania is een duur vakantieland, dat is wel duidelijk. Helaas kunnen wij daar niets aan veranderen. Maar we kunnen wel uitleggen hoe deze kosten zijn opgebouwd, zodat jullie beter zullen begrijpen waar deze kosten vandaan komen.

Kosten van een safari:

De kosten van een safari rondreis zijn opgebouwd uit 3 belangrijke elementen, namelijk:

  • Huur van de safari-jeep + prive gids
  • Entree gelden voor de Nationale parken
  • Accomodaties

Hiervan staan 2 van de 3 kosten al vast en kun je alleen nog wat kosten besparen op de hotels. De huur van de safari-jeep wordt alleen maar goedkoper indien je de jeep met meerdere mensen zult delen.

Wat zijn de kosten van een safari dan per dag?

Indien je een safari met 2 personen gaat doen, liggen de kosten van de safari meestal tussen de € 430-450,- per persoon per dag. Dit zul je alleen kunnen halen indien je kiest voor de silver klasse hotels. Al ga je met 4 personen, dan liggen de kosten rond de € 380-400,- per persoon.

Paradise Beach Resort Zanzibar

Waarom zijn onze Silver klasse hotels altijd een goede keuze?

Dit zijn de hotels met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Dit zijn zeker geen budget accomodaties. Je kunt met het nemen van budget accomodaties vaak nog wel een paar tientjes besparen, maar dan gaat de beleving van de safari onevenredig hard achteruit. En dan heb je bijvoorbeeld € 15-20,- per persoon per dag bespaard op de accomodaties van de safari (Want in deze orde van grootte moet je dan denken). Hierdoor wordt het niet meteen een goedkope vakantie van. Ook zit je dan op veel minder mooie locaties met veel mindere service en uitzichten. Ons advies is daarom dan ook om te kiezen voor de Silver hotels. Tanzania Specialist heeft 4 medewerkers in Tanzania die zeer frequent de accomodaties inspecteren. Zij hebben de taak om ervoor te zorgen onze silver hotels, echt de beste keuze zijn voor onze klant.

Tanzania Specialist investeert veel in het hebben van het beste aanbod qua accomodaties met een hoog “geniet gehalte” en het plaatje wat klopt. Dit zul je terug zien in bijv. mooie uitzichten, schone kamers, goede service en ook kritische blik op de prijs.

Mocht je echt budget willen overnachten, dan adviseren wij om gebruik te maken van onze Silver loges.

Veel aanbieders geven aan dat kamperen in een koepeltent goedkoper is. Wij hebben hier een studie van gemaakt en zijn tot de conclusie gekomen dat dat alleen in Serengeti het geval is. Voor de overige parken hebben wij vanwege onze goede relaties met de lodges gelijkwaardige prijzen bedongen t.o.v. kamperen in een koepeltent!! Kun je nagaan hoeveel extra luxe je dan krijgt voor hetzelfde geld! Hierover kun je meer lezen in deze blog: is camping safari nu echt goedkoper?

Garden Ngare Sero

Vaste kosten tijdens de safari die we helaas niet kunnen beïnvloeden.

De entreegelden voor de nationale parken en de safari-jeephuur en prive gids kunnen we helaas niet veranderen. En deze lopen al snel op, zo worden er rustig bedragen als 300 dollar gerekend per safari jeep per dag om een dagje bijv. de Ngorongoro krater binnen te rijden. En daar bovenop komt dan nog $ 78,50 per persoon. Op het  moment dat je ervoor kiest om ook af te dalen naar de Krater bodem, dan word hiervoor per auto $ 300,- entreegeld gerekend. Dit is een van de redenen dat de safari duur maakt.  De andere kant is dat Tanzania  niet voor niets uitgeroepen tot het mooiste safari land ter wereld!! Helaas zit hier ook een prijskaartje aan.

Kosten van Zanzibar:

In tegenstelling tot de hoge kosten die een safari met zich mee brengt, is een Zanzibar vakantie wel redelijk voordelig te noemen. Zo kun je bijvoorbeeld al in ons Silver klasse hotel verblijven vanaf € 35,- per persoon per nacht. Dan verblijven jullie in het mooiste dorpje van Zanzibar. De lodge is gelegen aan het strand, een mooiere locatie kunnen wij ons niet bedenken.

Hierom adviseren wij altijd aan onze klanten om het budget dat je aan de vakantie wilt uitgeven te bepalen. Daarna kunnen we spelen met het aantal dagen van de safari en het aantal dagen op Zanzibar (indien jullie hierheen willen).

Samen zullen we altijd komen tot een onvergetelijke droomreis!

Bekijk hier onze Tanzania reizen