Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

10-daagse rondreis Tanzania, alle noordelijke parken in één reis!

In deze heerlijke reis zie je alle parken van Noord-Tanzania in één keer – van machtige olifanten in Tarangire tot groepen leeuwen in de krater van Ngorongoro en gracieuze jachtluipaarden op de oneindige vlaktes van de Serengeti!

De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Silver en zijn op basis van volpension. Het zijn fijne hotels, die wij speciaal selecteren op basis van hun goede kwaliteit en service. Wie luxere hotels wenst, kan hieronder kiezen uit de categorieën Gold of Platinum.

Dag 1: Aankomst op het vliegveld - Arusha

Als jullie aankomen op Kilimanjaro International Airport, staat de gids van Tanzania Specialist op jullie te wachten. Hij brengt jullie naar het hotel in Arusha. Hier kunnen jullie heerlijk bijkomen en alvast wennen aan de echte Afrikaanse sfeer, onder het genot van een typisch Afrikaans drankje.

De ervaren Tanzania Specialist gids weet niet alleen veel over de cultuur, maar bezit ook een grote hoeveelheid kennis over de prachtige natuur waarvoor zoveel mensen naar Tanzania reizen. Hij voorziet jullie tijdens de safari van adviezen, zodat jullie zeker kans maken alle hoogtepunten te zien! Wees dus vooral niet bang om een vraag te stellen. Onze Tanzania Specialist gids zal deze met alle plezier beantwoorden.

 

Deze reis is een privé-safari, zodat jullie echt het maximale uit jullie reis kunnen halen:

 • Jullie bepalen zelf hoe laat jullie ’s ochtends beginnen en aan het eind van de middag eindigen met de gamedrive.
 • Jullie kunnen zo lang als jullie willen bij de dieren blijven staan. 

 

Alle hotels in dit programma zijn op basis van volpension.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ahadi Lodge

Dag 2: Arusha National Park

Na het ontbijt haalt de gids jullie op in het hotel. De safari gaat nu echt beginnen. Na een uur rijden komen jullie aan in het Arusha National Park. Hier gaan jullie de eerste wilde dieren spotten!

Het Arusha National Park staat bekend als het park waar je de zeldzame zwart-witte Colobus aap kunt zien. Ook ligt er een krater middenin het park. Er wonen verschillende soorten apen en veel tropische vogels in dit mooie tropische regenwoud. Bijzonder is ook de beroemde vijgenboom die zo oud en zo groot is dat je met de safari-jeep onder de stam door kunt rijden.

De meest populaire excursies in Arusha National Park: Kanotocht en wandelsafari.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ahadi Lodge

Dag 3: Lake Manyara National Park

Vandaag rijden jullie door naar het Lake Manyara National Park, waar jullie onder meer zullen genieten van verre uitzichten over het meer en de hellingen van de zogenaamde Rift Valley. In dit National Park hebben jullie grote kans om olifanten, apen en vele vogelsoorten te spotten in het zogenoemde ground water forest van dit park. Dit dichtbegroeide bos verandert geleidelijk naar een open graslandschap. Vanaf hier zie je de machtige vierhonderd meter hoge Rift Valley helling. Ook bezoek je hier de Manyara hippo pool. Leeuwen, nijlpaarden, zebra’s en gnoes zijn allemaal te zien hier.

Bij de ingang van Lake Manyara kan je een Treetop Walk te doen. Je loopt dan 370 meter over stevige hangbruggen langs de toppen van de bomen. Een unieke manier om de natuur eens vanuit een ander perspectief te ervaren!

Deze dag is bij uitstek geschikt om te combineren met leuke activiteiten in de middag omdat Lake Manyara National Park relatief klein is. Ga in middag daarom lekker op de culturele toer in het typisch Afrikaanse stadje Mto wa Mbu. Een mountainbike tocht door de bananen- en koffieplantages maakt een heerlijke dag compleet!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Bougainvillea Safari lodge

Dag 4-6: Serengeti National Park

Na het ontbijt rijden jullie vandaag door naar het wereldberoemde Serengeti National Park. Hier brengen jullie een paar heerlijke dagen door. Dit is het park waar de Afrikaanse natuurfilms van Discovery Channel zijn opgenomen! Onderweg naar Serengeti passeren jullie de Ngorongoro Highlands, waar je onder andere giraffen en Maasai-stammen tegen zult komen. 

De Serengeti is het park waar je de grote trek kunt bewonderen. Onze gids zal deze trek van duizenden gnoes en zebra’s samen met jullie op gaan zoeken. Daarnaast kunnen jullie je hart ophalen aan het enorme aantal wilde dieren dat hier te vinden is. De oneindige vlaktes zijn thuishaven van leeuwen, gazelles, neushoorns, buffalo’s, cheeta’s, luipaarden en vele andere dieren. De komende dagen hebben jullie alle tijd om naar deze dieren op zoek te gaan – je zult niet uitgekeken raken! 

Mogelijke excursie: Luchtballon safari 

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
ThornTree Camp

Dag 7: Ngorongoro Krater

Vandaag trekken jullie verder naar het Ngorongoro Conservation Area. Hier vind je de misschien wel meest bijzondere plek van Afrika – de Ngorongoro Krater! Voor veel mensen een belangrijke reden om naar Tanzania te reizen. De afdaling naar de kraterbodem is met zijn prachtige uitzichten al een belevenis op zich. Eenmaal aangekomen in de krater weet je niet wat je ziet!

Nergens ter wereld zie je zoveel wilde dieren bij elkaar op een relatief kleine oppervlakte. De krater is thuishaven van verschillende leeuwenfamilies, buffels, zebra’s en gnoes. Bovendien is de kans om de zeldzame zwarte neushoorn te spotten hier het grootst. Kortom, vandaag is dé dag om een aantal leden van de big five bij elkaar te zoeken.

Tot slot kan je op weg van en naar de krater een bezoek brengen aan een traditioneel Maasai dorpje en zijn wandelsafari’s mogelijk op de rand van de krater.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Hhando Coffee Lodge

Dag 8: Tarangire National Park

Vandaag staat het Tarangire National Park op het programma. Hier wisselen reusachtige baobab bomen van enkele honderden jaren oud en grote groepen olifanten elkaar af in het gevecht om jullie aandacht. Tel daarbij vele andere wilde dieren op, en je snapt waarom Tarangire een gewild safaripark is! De gids van Tanzania Specialist legt graag uit waarom er in vergelijking met andere parken zoveel olifanten te vinden zijn in Tarangire. Daarna neemt hij jullie mee naar de beste olifantenspots. 

Mogelijke excursies: Luchtballon safari of een bezoek aan een Maasai dorp.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Sangaiwe Tented Lodge

dag 9-10: Tarangire National Park - vliegveld

Doe lekker rustig aan vandaag en geniet na van jullie heerlijke Tanzania vakantie! Naar alle waarschijnlijkheid vliegen jullie in de avond weer richting Nederland.

Toch nog zin in een paar welverdiende dagen aan het strand? Dat regelen we graag voor jullie! Klik hier voor meer informatie over Tanzania’s paradijselijke eilanden: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Onder het kopje ‘Alle reizen’ vind je bij ieder programma onderaan de pagina de mogelijkheid om extra dagen strand toe te voegen. Je kan kiezen uit de 6-daagse Zanzibar vakantie, de 6-daagse Mafia vakantie of de 6-daagse Pemba vakantie. Wil je liever meer of juist minder dagen, dan kan dat natuurlijk ook! 

Wie na de safari liever lekker naar huis gaat, zal op dag 10 weer terug in Nederland zijn.

Hoe vraag je deze reis aan?

 1. Maak een keuze uit onze Silver, Gold of Platinum standaard hotels (zie boven ‘dag 1’ van deze reis).
 2. Druk op de knop hieronder.
 3. Vul je vertrekdatum in (dat mag ook bij benadering). Je ziet dan meteen een schatting van de prijs per persoon, op basis van een reis met zes personen.
 4. Zodra we de aanvraag binnen hebben, nemen we contact met jullie op!

Prijsinformatie over deze reis

 

10-daagse safari Silver hotels 2 personen 4 personen 6 personen
Laagseizoen
(april + mei)
€ 2649,- € 2041,- € 1775,-
Midseizoen
(de rest van het jaar )
€ 2880,- € 2252,- € 2055,-
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec- 10 jan)
€ 3093,- € 2392,- € 2171,-
* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren
* Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing (prijs op aanvraag)

 

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Game drives door de nationale parken
 • Luxe, privé 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de safari gamedrives
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari
 • Park fees voor alle nationale parken
 • Crater fee
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Nederlands sprekende medewerkers ter plekke in ons kantoor in Tanzania
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze safari jeeps
Dit is exclusief:
 • Internationale vliegtickets en visa
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €1775 p.p.*