Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

12 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Lemosho route!

De Lemosho Route is erg populair vanwege de mooie landschappen die we zullen passeren. Het beklimmen van deze route is alleen iets prijziger omdat uzelf en de crew naar een meer afgelegen punt aan de voet van de berg gebracht moeten worden. Daarnaast is de klim 1 dag langer als de Machame route, en 2 dagen langer als de budget klim Marangu. Lemosho route is één van onze favorieten vanwege het hoge slagingspercentage, de prachtige panorama uitzichten en de rust op de paden. De Lemosho en Machame route hebben als voordeel dat het lichaam meer tijd krijgt om te wennen aan de hoogte.

De laatste 5 dagen van de klim zijn identiek aan die van de Machame route. Dit is niet voor niets, want dit is het mooiste stukje waarvoor velen de Mt. Kilimanjaro beklimmen.

De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! U zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Op deze route slaapt u onderweg in tenten. Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als u de boeking bij ons heeft bevestigd, sturen wij u een uitgebreide lijst met alle reisbenodigdheden.

Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor het beklimmen van de Kilimanjaro.

dag 1-2: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat u bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger u hier op te wachten. Hij zal u veilig naar uw hotel brengen, zodat u hier lekker kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de échte Afrikaanse sfeer. We hebben de 2e dag een rustdag voor u ingepland, zodat u op dag 2 kunt uitrusten van uw reis. Zodat u zich helemaal op de klim kunt voorbereiden. Hierdoor wordt de slagingskans vergroot om de top van de Kilimanjaro te bereiken.

(Hotel is de 1e nacht op basis van Logies + ontbijt, omdat u pas laat in de avond land, hierna is alles op basis van vol pension)

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

dag 3: Lemosho Trailhead (2,000 m.) - Big Tree Camp (2,800 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 800 meters.

U zult deze morgen worden opgehaald door de hoofdgids die met jullie de berg zal gaan beklimmen. We rijden naar Lomosho trailhead. We zullen hier lekker lunchen voordat we de klim gaan beginnen. Hierna gaan we van start en wandelen we door de schitterende bossen richting het eerste kamp. In deze bossen kunnen we apen spotten, zoals de zeldzame zwart-witten Colobus aap. De eerste dag zullen we 3-4 uur lopen en zullen er enkele avontuurlijke steile klimmen in zitten.

dag 4: Big Tree Camp (2,800 m.) - Shira 2 Camp (3,800 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 1000 meters.

Vandaag zal de klim beginnen vanuit het bos. Hoewel we al snel hierna zullen aankomen in een steil heide- en vulkaanrotsenlandschap. We zullen deze dag een klim maken aan de voet van de Shira berg. Shira is de 3e vulkanische top van de Mount Kilimanjaro. De dag eindigt met een klim naar Shira 2 Camp. Vandaag was 1 van de meest actieve dagen. U bent namelijk 7-8 uur actief vandaag.

Dag 5: Shira Camp (3,800 m.) - Barranco Camp (3,850m)

Hoogte stijging van deze dag: 750 meters.

Hoogte daling van deze dag: 700 meters.

De klim van vandaag zal beginnen met een klim vanaf het Shira Kamp richting de prachtige lava toren op de berg. Dit gedeelte van de klim zal zo’n 4 uur duren en het uitzicht is schitterend. Als we deze lava toren bereikt hebben, zullen we hierna afdalen naar Barranco valley. Hier zullen we grote bloeiende planten tegenkomen die er uitzien als grote bomen tot wel 5 meter hoog. De afdaling zal zo’n 1-2 uur duren en is een goede oefening voor de afdaling die een paar dagen later zal volgen. U zult die avond dus weer slapen op dezelfde hoogde als de dag ervoor. Dit is erg goed voor het acclimatiseren van uw lichaam. Barranco Valley is een mooi kamp aan de voet van de imposante “Barranco wall”.

dag 6: Barranco Camp (3,850 m.) - Karranga Camp (4,600m)

Hoogte stijging van deze dag: 350 meters.

Hoogte daling van deze dag: 250 meters.

Na het ontbijt vertrekken we vanaf Barranco Camp richting de “Barranco wall”. Dit is en zeer uitdagende en leuke beklimming. Voor velen is dit het favoriete stuk vanwege het avontuurlijke karakter dat dit stuk van de berg heeft. Dit soort leuke stukken maken de Machame route zo spectaculair. Als u boven op deze Barranco wall staat wordt u beloond met schitterend uitzicht. Hierna lopen we we via een mooie route rond de berg. U kunt aan de linker kant genieten van spectaculaire uitzichten op Kibo en aan de rechter kant kijkt u op de Mount Meru. Hierna dalen we af naar Karranga Valley waarna we bij Karranga Camp uit zullen komen. Deze dag zullen we ongeveer 3-4 uren actief zijn met de bergbeklimming bezig zijn.

Dag 7: Day 5: Karranga Camp (3,950 m.) - Barafu Camp (4,600 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 650 meters.

Vandaag zullen we tijdens de ochtend klim richting Barafu klimmen. Barafu betekend in de Swahili taal “ijs”. Barafu Camp is gelegen onder de top van de Mount Kilimanjaro. Vanaf hier is er een schitterend uitzicht over de bergtoppen Kibo en Mawenzi. Dit zijn 2 van de 3 bergtoppen van de Mt. Kilimanjaro. Vandaag zult u 3 uur actief klimmen. Hierdoor is er in de middag dus de tijd om even uit te rusten. Zo kunt u zich klaar maken voor het vroege diner. Omdat we morgen vroeg zullen beginnen aan de klim.

dag 8: Barafu Camp (4,600 m.) - Uhuru Peak (5,895 m.) - Mweka Camp (3,110 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 1295 meters.

Hoogte daling van deze dag: 2785 meters.

In de vroege morgen beginnen we met de laatste klim naar de top van de Kilimanjaro, genaamd de Uhuru Peak! Dit zal zo’n 6-8 uur duren totdat we deze zullen bereiken. We zullen deze morgen de zon zien opkomen en dan worden we beloond met een supermooi uitzicht op de Mawenzi top van de Kilimanjaro. Deze zal door de zon eerst rood kleuren, waarna hij steeds meer naar het geel zal kleuren. Op 5750 meters hoogte zullen we de beroemde Krater rand gaan bezichtigen (Stella Point). Hierna zullen we doorlopen naar het hoogste punt van Afrika, de top van de Mount Kilmanjaro. Nadat we hebben gevierd dat de top is bereikt zullen we afdalen richting Mweka Camp. Hier zullen we na zo’n 6 uur aankomen. Hier kunt u genieten van een welverdiende maaltijd.

dag 9-10: Mweka Camp (3,110 m.) - Mweka Gate (1,830 m.)- Moshi

Hoogte daling van deze dag: 1280 meters.

Na het ontbijt zullen we de verdere afdaling richting de finish voortzetten. De verwachting is dat de wandeling door het bos zo’n 2-3 uur zal duren. Tijdens deze afdaling komen we in schitterende bossen. Hier hebben we ook weer kans om apen te spotten.  Eenmaal aangekomen bij de Mweka Gate zit de klim er echt op. Vanaf hier zullen met de auto weer naar Moshi rijden. Hier wordt u weer bij uw hotel afgezet. Hier kunt u nog even een dagje lekker bijkomen in dit prachtige luxe hotel. Voordat u weer verder zult reizen.

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

dag 11-12: Moshi Ariport

Vandaag zult u rustig ontbijten. Wellicht kunt u nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als u het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kunt u deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari. Deze kunt u bekijken bij de complete Tanzania reizen.

Wilt u nog een paar dagen strandverlenging? Hier vindt u meer informatie over de paradijzen: Zanzibar vakantiePemba Island of Mafia Island.

Bij de beste deals vindt u onderaan de pagina reizen die u kunt toevoegen aan uw safari: 6 daagse vakantie Zanzibar, 6 daagse vakantie Mafia Island of een 6 daagse vakantie Pemba Island

Mocht u ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zult u op dag 12 weer thuis in Nederland komen.

hoeveel conditie moet u hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat u zelf uw tempo kunt bepalen heeft u het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar u zult wel een goede conditie moeten hebben. U zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als u zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat u uw lichaam hierop kunt voorbereiden. U hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of u last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten. Maar Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. En als dit gebeurd is dit vaak op de Marangu route, omdat hier de hoogtestijgingen per dag het hoogst zijn.

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan u helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer u bij ons Kilimanjaroklim hebt gemaakt, kunt u onder vermelding van uw TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kunt u ons altijd even benaderen, wij helpen u hier graag verder mee.

Hoe boekt u deze reis?

  1. Druk op de oranje button hieronder
  2. Vul uw datum in, u ziet uw actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 4 personen
  3. Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op
vanaf €2054 p.p.*