Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

9-daagse Kilimanjaro beklimming: Lemosho route!

De Lemoshoroute is één van onze favoriete routes met een hoog slagingspercentage en prachtige panoramische uitzichten over het mooie landschap van West Kilimanjaro. Je loopt hier afwisselend door groene bossen en open vlaktes over relatief rustige paden. De tweede helft van deze route valt samen met de Machameroute. Je komt dan ook langs de prachtige Barrancomuur.

De totale klim via de Lemoshoroute duurt minimaal zes en maximaal acht dagen. Omdat dit een route is met langere loopafstanden per dag is het raadzaam een extra klimdag in te voegen. Je lichaam heeft dan meer tijd om te wennen aan de hoogteverschillen. Dit verhoogt de kans om de top te behalen.

Onderweg slapen jullie in onze eigen tenten van hoogwaardige kwaliteit. Tanzania Specialist biedt tijdens de klim professionele gidsen, dragers en een chefkok. De gidsen checken met professionele apparatuur iedere ochtend en avond jullie gezondheid. De chefkok zorgt daarbij voor heerlijk eten op de berg, want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top. Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe. Wie een offerte voor een Kilimanjaro beklimming bij ons aanvraagt, ontvangt bovendien een aantal mooie PDF’s die helpen bij de voorbereiding.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

dag 1: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Na aankomst op Kilimanjaro International Airport brengt onze gids jullie naar het hotel in Moshi.  Hier kunnen jullie bijkomen van de vliegreis en wennen aan de Afrikaanse omgeving. Een acclimatisatiedag in het hotel op dag twee is aan te raden, maar meteen de volgende dag met de klim beginnen kan natuurlijk ook.

Het hotel in onderstaand programma is een voorbeeld en de eerste overnachting is niet inbegrepen in de genoemde prijs. Dit omdat wij hotels in verschillende prijsklasse hebben en graag naar jullie wensen luisteren! We werken in Moshi samen met meer dan veertig hotels, variërend van hotels vanaf € 35,- per persoon per nacht (op basis van bed&breakfast) tot een heerlijk luxe vijfsterren hotel. Onze prijzen zijn daarbij nooit hoger dan op booking.com. Vraag onze verkoopmedewerkers naar de mogelijkheden!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2: Lemosho Trailhead (2000m) - Big Tree Camp (2800m)

Stijging vandaag: 800 meter

Onze gids haalt jullie vanmorgen op bij het hotel en brengt jullie naar het Lemosho Trailhead. Omdat het een eindje rijden is, hebben jullie hier eerst een lunch. Daarna begint de wandeling door de schitterende bossen richting het eerste kamp. In deze bossen zie je met een beetje geluk de zeldzame zwart-witte Colobus aap! Jullie lopen vandaag drie tot vier uur en komen meteen een aantal steile beklimmingen tegen.

Dag 3: Big Tree Camp (2800m) - Shira 2 Camp (3800m)

Stijging vandaag: 1000 meter

Vandaag begint de klim beginnen in het bos, en gaat dan snel over in een steil heide- en rotslandschap. Je loopt hier aan de voet van de Shiraberg, wat de derde vulkanische top van de Kilimanjaro is. De dag eindigt na zeven tot acht uur lopen met een klim naar het Shira 2 Camp.

Dag 4: Shira 2 Camp (3800 m) - Barranco Camp (3850m)

Stijging vandaag: 750 meter

Daling vandaag: 700 meter

Vanaf dit punt gaat de Lemosho route samen met de Machame route. De wandeling van vandaag leidt vanaf het Shira Kamp naar de prachtige lavatoren. Dit gedeelte van de klim duurt ongeveer vier uur en biedt onderweg schitterende uitzichten. Na het bereiken van de lavatoren daal je weer af de Barranco vallei in. Hier kom je vreemde bloeiende planten tegen van wel vijf meter hoog!

Het Barranco kamp ligt aan de voet van de imposante Barrancomuur. De afdaling naar dit kamp duurt een tot twee uur en dit is een mooie oefening voor de grote afdaling na het bereiken van de top. Je slaapt deze nacht op dezelfde hoogte als de dag ervoor, wat erg goed is voor het acclimatiseren van je lichaam.

 

Dag 5: Barranco Camp (3850m) - Barafu Camp (4600 m)

Stijging vandaag: 750 meter

Na het ontbijt vertrek je vanuit het Barranco Camp naar de Barrancomuur. Dit is een uitdagend en leuk stuk van de route. Voor veel mensen is dit het favoriete gedeelte van de beklimming, onder meer door de prachtige uitzichten. Eenmaal bovenop de Barrancomuur heb je bijvoorbeeld links een spectaculair uitzicht op Kibo en rechts op de verderop gelegen Mount Meru. Na een afdaling naar de Karranga vallei bereik je vervolgens het Barafu Camp, waar je van het uitzicht op de bergtoppen Kibo en Mawenzi kunt genieten. De totale wandeling duurt vandaag acht tot tien uur, en kan eventueel in twee dagen gedaan worden.

Het Barafu (wat ‘ijs’ betekent) Camp is het laatste kamp voor de top, dus neem de tijd om even te relaxen en goed te eten. Om middernacht begint de klim naar de top!

 

 

Dag 6: Barafu Camp (4600 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Mweka Camp (3110 m)

Stijging vandaag: 1295 meter

Daling vandaag: 2785 meter

Rond middernacht beginnen jullie met de klim naar Uhuru Peak – de top van de Kilimanjaro. Vanaf Barafu Camp klim je zes tot acht uur tot aan de top, wat betekent dat jullie rond zonsopkomst op de top zullen staan. Houd rekening met een heftige klim, met als grote beloning het bereiken van de top! Hier kan je even van je prestatie genieten, waarna jullie weer afdalen richting het Mweka Camp. Dit is een wandeling van opnieuw zes uur, dus in totaal zijn jullie vandaag ruim twaalf uur onderweg.

Dag 7: Mweka Camp (3110m) - Mweka Gate (1830 m)

Daling vandaag: 1280 meter

Na het ontbijt dalen jullie verder af, terug naar het begin van de route. Dit is een wandeling door het bos van twee tot drie uur, waarbij je kans maakt apen te spotten. Eenmaal bij de Mweka Gate zit de klim erop! Onze auto brengt jullie terug naar het hotel in Moshi, waar jullie rustig kunnen bijkomen van een bijzondere prestatie.

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen bij de prijs. In overleg zoeken we graag een hotel dat past bij jullie wensen.

Dag 8 - 9: Moshi - vliegveld

Vandaag kunnen jullie het rustig aan doen en eventueel Moshi en omgeving verkennen. Wie nog geen zin heeft om naar huis te gaan, kan nog een dag langer in de lodge blijven, of de reis verlengen met een mooie safari door Tanzania of met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Wie direct na de klim naar huis gaat, is op dag 9 weer in Nederland.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Wat voor conditie heb je nodig voor deze beklimming?

Omdat dit een prive beklimming is, heb je het tempo zelf in de hand. Klimervaring is niet perse nodig, maar je moet wel een goede conditie hebben. Je gaat per slot naar een hoogte van 6000 meter!

Als voorbereiding is het goed om kilometers te maken, zodat je gewend bent aan langere stukken lopen. De paden op de Kili zijn goed en kennen geen steile afgronden, waardoor je geen last zult hebben van hoogtevrees.

Of iemand last krijgt van hoogteziekte is moeilijk in te schatten. Maar omdat je iedere dag ongeveer evenveel stijgt, is de kans op hoogteziekte op deze route relatief beperkt. Om de kans zo klein mogelijk te maken, kan je wel een extra acclimatisatiedag invoegen en de beklimming dus met een dag verlengen. Je lichaam heeft dan meer tijd om te wennen aan het verschil in hoogte. De kosten voor deze extra dag zijn € 320,- per persoon.

Om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij de voorbereiding op de Kilimanjaro beklimming, werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetrainingen verzorgt. Altitudedream.com helpt mensen hun lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Met deze training is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wie bij ons een Kilimanjaro beklimming boekt, ontvangt onder vermelding van het Tanzania Specialist factuurnummer gratis de Kilimanjaromodule ter waarde van €75,-.

Aarzel niet om ons te benaderen bij vragen over een goede voorbereiding – wij helpen je hier graag mee verder.

 

Hoe boek je deze reis?

 1. Druk op de knop onder de prijsinformatie
 2. Vul de datum in. Je krijgt dan een prijs per persoon op basis van zes personen (bij benadering).
 3. Verstuur de aanvraag en wij nemen contact met je op!

Prijsinformatie

Lemosho prijzen per persoon2 personen4 personen6 personen
alle seizoenen € 2116,- € 1773,- € 1678,-

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Engelssprekende privégids gedurende de gehele beklimming
 • Engelssprekende chefkok
 • Parkfees voor de Kilimanjaro
 • Dragers voor het naar boven dragen van de spullen
 • Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
 • Dineertent
 • Rescuefee
 • Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Overnachtingen in de lodges op de dag van aankomst en na de beklimming
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctors)
vanaf €1678 p.p.*