Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

9 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Lemosho route!

De Lemosho Route is erg populair vanwege de mooie landschappen welke je zult passeren in West Kilimanjaro. Hier vandaan loop je door groene bossen die worden afgewisseld met open vlaktes. Totdat je aankomt op het punt waar deze route op dag 4 zal samengaan met de Machame route (dit is dag 3 van de Machame route). Je komt met dee route dus ook langs de prachtige Barranco wall.  Lemosho route is één van onze favorieten vanwege het hoge slagingspercentage, de prachtige panorama uitzichten en de rust op de paden.

De laatste dagen van de klim zijn identiek aan die van de Machame route. Dit is niet voor niets, want dit dit is de populairste route waarvoor velen de Mt. Kilimanjaro beklimmen.

De totale klim (inclusief afdaling) duurt 6 dagen.  Mocht je nog een extra klimdag willen invoegen dan is dat voor deze route zeker aan te raden. Deze route is heeft namelijk een langere afstand dan de meeste andere routes (bij deze route is het zelfs mogelijk om 2 extra dagen toe te voegen). Een dag toevoegen is daarnaast zeker aan te raden om je lichaam meer tijd te geven om te wennen aan de hoogtestijging. Dit verhoogt de kans om de top van de Kilimanjaro te behalen.

Tanzania Specialist levert unieke service op de berg:
De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! Je zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een chef-kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Zo slaap je onderweg in tenten, maar wel van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zal onze bemanning jullie doen verbazen vanwege de professionele werkwijze m.b.t. de gezondheid check-ups iedere ochtend en avond d.m.v. professionele apparatuur. En daarnaast ook over het comfort dat zij jullie zullen bieden tijdens de klim.
Tanzania Specialist staat bekend om het goede eten onze top koks op de berg serveren. Dit staat bij ons ook hoog op het prioriteitenlijstje en hierop wordt niet bespaart want goed eten maakt de kans om de top te behalen aanzienlijk groter. Als je benieuwd bent naar de menu kaart, vraag er gerust naar, dan sturen wij hem je graag toe.

Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als je de boeking bij ons hebt bevestigd, sturen wij je een uitgebreid document ter voorbereiding op deze Kilimanjaro beklimming.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

dag 1: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar je hotel brengen, zodat je hier kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de Afrikaanse temperatuur. Mocht je op dag 2 nog een extra rustdag willen inlassen en op dag 3 de klim willen beginnen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Bij deze reis zit het hotel nog niet inbegrepen. Het is namelijk erg persoonlijk in wat voor hotel je graag zou willen verblijven. Wij kunnen je een hotel bieden vanaf € 35,- p.p. per nacht (bed & breakfast), maar kunnen je ook een super de luxe vijfsterren hotel aanbieden. Wij geven hierin graag advies zodat we een hotel voor je kunnen vinden wat goed bij je past.

Onderstaand hotel is dus slechts voorbeeld hotel. We werken in Moshi samen met meer dan 40 hotels, dus elk hotel kunnen wij voor je reserveren en onze prijzen zijn nooit hoger dan op booking.com.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

dag 2: Lemosho Trailhead (2,000 m.) - Big Tree Camp (2,800 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 800 meters.

U zult deze morgen worden opgehaald door de hoofdgids die met jullie de berg zal gaan beklimmen. We rijden naar Lomosho trailhead. We zullen hier lekker lunchen voordat we de klim gaan beginnen. Hierna gaan we van start en wandelen we door de schitterende bossen richting het eerste kamp. In deze bossen kunnen we apen spotten, zoals de zeldzame zwart-witten Colobus aap. De eerste dag zullen we 3-4 uur lopen en zullen er enkele avontuurlijke steile klimmen in zitten.

dag 3: Big Tree Camp (2,800 m.) - Shira 2 Camp (3,800 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 1000 meters.

Vandaag zal de klim beginnen vanuit het bos. Hoewel we al snel hierna zullen aankomen in een steil heide- en vulkaan-rotslandschap. We zullen deze dag een klim maken aan de voet van de Shira berg. Shira is de 3e vulkanische top van de Mount Kilimanjaro. De dag eindigt met een klim naar Shira 2 Camp. Vandaag was 1 van de meest actieve dagen. Je bent namelijk 7-8 uur actief vandaag.

Dag 4: Shira Camp (3,800 m.) - Barranco Camp (3,850m)

Hoogte stijging van deze dag: 750 meters.

Hoogte daling van deze dag: 700 meters.

Vandaag zal de klim samen gaan met de Machame route. De wandeling van vandaag zal beginnen met een klim vanaf het Shira Kamp richting de prachtige lava toren op de berg. Dit gedeelte van de klim zal zo’n 4 uur duren en het uitzicht is schitterend. Als we deze lava toren bereikt hebben, zullen we hierna afdalen naar Barranco valley. Hier zullen we grote bloeiende planten tegenkomen die er uitzien als grote bomen tot wel 5 meter hoog. De afdaling zal zo’n 1-2 uur duren en is een goede oefening voor de afdaling die een paar dagen later zal volgen. Je zult die avond dus weer slapen op dezelfde hoogde als de dag ervoor. Dit is erg goed voor het acclimatiseren van je lichaam. Barranco Valley is een mooi kamp aan de voet van de imposante “Barranco wall”.

dag 5: Barranco Camp (3,850 m.) via Karranga Camp naar Barafu Camp (4,600 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 750 meters.

Na het ontbijt vertrekken we vanaf Barranco Camp richting de “Barranco wall”. Dit is voor velen het favoriete stuk vanwege het avontuurlijke karakter van de berg heeft. Dit soort leuke stukken maken deze route zo spectaculair. Als je boven op deze Barranco wall staat word je beloond met schitterend uitzicht. Hierna lopen we we via een mooie route rond de berg. Je kunt aan de linker kant genieten van spectaculaire uitzichten op Kibo en aan de rechter kant kijk je op de Mount Meru.  En zullen we richting Barafu klimmen. Barafu betekent in het Swahili taal “ijs”. Barafu Camp is gelegen onder de top van de Mount Kilimanjaro. Vanaf hier is er een schitterend uitzicht over de bergtoppen Kibo en Mawenzi. Dit zijn 2 van de 3 bergtoppen van de Mt. Kilimanjaro. Vandaag zul je 8-10 uur actief klimmen. Mocht je een extra acclimatisatiedag willen toevoegen, dan zal deze dag in 2 dagen worden gedaan.

dag 6: Barafu Camp (4,600 m.) - Uhuru Peak (5,895 m.) - Mweka Camp (3,110 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 1295 meters.

Hoogte daling van deze dag: 2785 meters.

In de vroege morgen beginnen we met de laatste klim naar de top van de Kilimanjaro, genaamd de Uhuru Peak! Dit zal zo’n 6-8 uur duren totdat we deze zullen bereiken. We zullen deze morgen de zon zien opkomen en dan worden we beloond met een supermooi uitzicht op de Mawenzi top van de Kilimanjaro. Deze zal door de zon eerst rood kleuren, waarna hij steeds meer naar het geel zal kleuren. Op 5750 meters hoogte zullen we de beroemde Krater rand gaan bezichtigen (Stella Point). Hierna zullen we doorlopen naar het hoogste punt van Afrika, de top van de Mount Kilmanjaro. Nadat we hebben gevierd dat de top is bereikt zullen we afdalen richting Mweka Camp. Hier zullen we na zo’n 6 uur aankomen. Hier kun je genieten van een welverdiende maaltijd.

dag 7: Mweka Camp (3,110 m.) - Mweka Gate (1,830 m.)- Moshi

Hoogte daling van deze dag: 1280 meters.

Na het ontbijt zullen we de verdere afdaling richting de finish voortzetten. De verwachting is dat de wandeling door het bos zo’n 2-3 uur zal duren. Tijdens deze afdaling komen we in schitterende bossen. Hier hebben we ook weer kans om apen te spotten.  Eenmaal aangekomen bij de Mweka Gate zit de klim er echt op. Vanaf hier zullen met de auto weer naar Moshi rijden. Hier word je weer bij het hotel afgezet. Hier kun je nog even een dagje lekker bijkomen in dit prachtige luxe hotel. Voordat je weer verder zult reizen.

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen bij de weergegeven prijs. Hier zullen we samen met jou een hotel voor selecteren dat goed bij jou past.

dag 8: Moshi Ariport

 Vandaag zul je rustig ontbijten. Wellicht kun je nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als je het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kun je deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari door Tanzania of zelfs met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 9 weer thuis in Nederland komen.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

hoeveel conditie moet Je hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat je zelf het tempo kunt bepalen heb je het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar je zult wel een goede conditie moeten hebben. Je zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als je zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat je je lichaam hierop kunt voorbereiden. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of je last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten.

Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. Als je de kansen om te top te bereiken wilt vergroten, dan kun je een extra acclimatisatie dag toevoegen aan deze reis. Hierdoor zal je klim 1 dag langer zijn. Dit heeft als voordeel dat je lichaam kan wennen aan de hoogte. Dit vergroot de slagingskans om de top van de Kilimanjaro te behalen aanzienlijk. De kosten voor deze extra dag zijn: € 260,- per persoon. 

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaro beklimming hebt geboekt, ontvang je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boek je deze reis?

  1. Druk op de button onder de prijsinformatie
  2. Vul de datum in, je ziet je actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 6 personen
  3. Verstuur je aanvraag en wij nemen contact met je op

Prijsinformatie:

Lemosho prijzen per persoon2 personen4 personen6 personen
alle seizoenen € 1960,- € 1775,- € 1714,-

Deze reis is inclusief:
* Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
* Transfer van Lodge naar Kilimanjaro Airport
* Engels sprekende privé gids gedurende de gehele beklimming
* Engels sprekende chef kok die hoogwaardige gerechten voor jullie zal bereiden
* Park Fees voor het Nationale park
* Dragers die zullen helpen bij het naar boven dragen van de spullen* Kwalitatief hoogwaardige tenten waarin jullie zullen slapen
* Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
* Dineer-tent
* Rescue fee
* Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:
* Internationale vliegtickets en visa
* Overnachtingen in de hotels/lodges op aankomstdag en de dag na de beklimming
* Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, flying doctors)

vanaf €1714 p.p.*