Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

9-daagse Kilimanjaro beklimming: Machame route!

Wie in stijl de Kilimanjaro wil beklimmen, kiest voor de Machame route! Deze route is uitgeroepen tot de mooiste klimroute ter wereld. Reden hiervoor zijn de schitterende uitzichten over Maasaivlaktes tot aan de Mount Meru, de indrukwekkende klim langs de Barrancomuur en de goed begaanbare paden. Daarnaast heeft de Machameroute een andere weg naar boven dan naar beneden, waardoor je relatief veel van de Kilimanjaro ziet.

De klim via de Machameroute duurt in totaal zes dagen, maar is ook mogelijk met een extra dag om je lichaam te laten wennen aan de hoogteverschillen. Deze extra dag verhoogt de kans op het behalen van de top.

Onderweg slapen jullie in onze eigen tenten van hoogwaardige kwaliteit. Tanzania Specialist biedt tijdens de klim professionele gidsen, dragers en een chefkok. De gidsen checken met speciale apparatuur iedere ochtend en avond jullie gezondheid. De chefkok zorgt daarbij voor heerlijk eten op de berg, want dat verhoogt de kans op het behalen van de top. Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe. Wie een offerte voor een Kilimanjaro beklimming bij ons aanvraagt, ontvangt bovendien een aantal mooie PDF’s die helpen bij de voorbereiding.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

 

 

dag 1: Aankomst Kilimanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar je hotel brengen, zodat je hier kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de Afrikaanse temperatuur. Mocht je op dag 2 nog een extra rustdag willen inlassen en op dag 3 de klim willen beginnen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Bij deze reis zit het hotel nog niet inbegrepen. Het is namelijk erg persoonlijk in wat voor hotel je graag zou willen verblijven. Wij kunnen je een hotel bieden vanaf € 35,- p.p. per nacht (bed & breakfast), maar kunnen je ook een super de luxe vijfsterren hotel aanbieden. Wij geven hierin graag advies zodat we een hotel voor je kunnen vinden wat goed bij je past.

Onderstaand hotel is dus slechts voorbeeld hotel. We werken in Moshi samen met meer dan 40 hotels, dus elk hotel kunnen wij voor je reserveren en onze prijzen zijn nooit hoger dan op booking.com.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

dag 2:Machame Gate (1,800 m) - Machame Camp (3,000m)

Hoogte stijging van deze dag: 1200 meter.

Deze ochtend zal je gids je op komen halen bij het hotel in Moshi. Je wordt naar de Machame Gate gebracht en vanuit hier zal de klim gaan beginnen. Na de registratie zullen we de klim gaan starten. Deze begint door de ongestoorde prachtige groene bossen. Deze kant van de berg is het meest vochtig. Hierdoor is het er erg mooi volgroeid met groen. Je zult na 6-7 uur aankomen bij het kamp, genaamd de Machame Camp. Dit ligt op de rand van het bosgebied en de heide-zones.

Dag 3: Machame Camp (3,000m) to Shira Camp (3,840m)

Hoogte stijging van deze dag: 840 meters.

Vandaag is een wat kortere klim. We beginnen met een uitdagende stijle klim waarna we zullen uitkomen bij een kleine cirkelvormige klif die bekend staat als de picknick rots. Hier zijn schitterende uitzichten op Kibo (de top van Mount Kilimanjaro) en Shira (de 3e vulkanische top van Kilimanjaro). Dit is de plek waar we vandaag naartoe zullen lopen via een schitterende route. Hier zullen we na 5-6 uur lopen aankomen bij het Shira Camp.

Dag 4: Shira Camp (3,840 m.) - Barranco Camp (3,850 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 710 meters.

Hoogte daling van deze dag: 700 meters.

De klim van vandaag zal beginnen met een klim vanaf het Shira Kamp richting de prachtige lava toren op de berg. Dit gedeelte van de klim zal zo’n 4 uur duren en het uitzicht is schitterend. Als we deze lava toren bereikt hebben, zullen we hierna afdalen naar Barranco valley. Hier zullen we grote bloeiende planten tegenkomen die er uitzien als grote bomen tot wel 5 meter hoog. De afdaling zal zo’n 1-2 uur duren en is een goede oefening voor de afdaling die een paar dagen later zal volgen. Je zult die avond dus weer slapen op dezelfde hoogde als de dag ervoor. Dit is erg goed voor het acclimatiseren van je lichaam. Barranco Valley is een mooi kamp aan de voet van de imposante “Barranco wall”.

dag 5: Barranco Camp (3,850 m.) to Barafu Camp (4,600 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 750 meters.

Na het ontbijt vertrekken we vanaf Barranco Camp richting de “Barranco wall”. Dit is een zeer uitdagende en leuke beklimming. Voor velen is dit het favoriete stuk vanwege het avontuurlijke karakter dat dit stuk van de berg heeft. Dit soort leuke stukken maken de Machame route zo spectaculair. Als je boven op deze Barranco wall staat wordt je beloond met schitterend uitzicht. Hierna lopen we we via een mooie route rond de berg. Je kunt aan de linker kant genieten van spectaculaire uitzichten op Kibo en aan de rechter kant kijk je op de Mount Meru. Hierna dalen we af naar Karranga Valley waarna we bij Barafu Camp uit zullen komen. Hier heb je mooi uitzicht op de bergtoppen Kibo en Mawenzi. Geniet ‘s-avonds van het diner en bereid je voor op de sensatie van morgen. Namelijk, de top van Mount Klimanjaro bereiken. Het doel waarvoor we de Kilimanjaro beklimmen!

Dag 6: Barafu Camp (4,600 m.) - Uhuru Peak (5,895 m.) hierna dalen we af naar Mweka Camp (3,110 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 1295 meters.

Hoogte daling van deze dag: 2785 meters.

In de vroege morgen beginnen we met de laatste klim naar de top van de Kilimanjaro, genaamd de Uhuru Peak! Dit zal zo’n 6-8 uur duren totdat we deze zullen bereiken. We zullen deze morgen de zon zien opkomen en dan worden we beloond met een supermooi uitzicht op de Mawenzi top van de Kilimanjaro. Deze zal door de zon eerst rood en daarna steeds meer naar het geel kleuren. Op 5750 meters hoogte zullen we de beroemde Krater rand gaan bezichtigen (Stella Point). Hierna zullen we doorlopen naar het hoogste punt van Afrika, de top van de Mount Kilimanjaro. Nadat we hebben gevierd dat de top is bereikt zullen we afdalen richting Mweka Camp. Hier zullen we na zo’n 6 uur aankomen. Hier kun je genieten van een welverdiende maaltijd.

Dag 7: Mweka Camp (3,110 m.) - Mweka Gate (1,830 m.)- Moshi

Hoogte daling van deze dag: 1280 meters.

Na het ontbijt zullen we de verdere afdaling richting de finish voortzetten. De verwachting is dat de wandeling door het bos zo’n 2-3 uur zal duren. Tijdens deze afdaling komen we in schitterende bossen. Hier hebben we ook weer kans om apen te spotten.  Eenmaal aangekomen bij de Mweka Gate zit de klim er echt op. Vanaf hier zullen met de auto weer naar Moshi rijden en wordt je weer bij het hotel afgezet. Hier kun je nog even een dagje lekker bijkomen aan de rand van het zwembad voordat je weer verder gaat.

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen bij de weergegeven prijs. Hier zullen we samen met jou een hotel voor selecteren dat goed bij jou past.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

dag 8: Moshi - Airport

Vandaag zul je rustig ontbijten. Wellicht kun je nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als je het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kun je deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari door Tanzania of zelfs met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 9 weer thuis in Nederland komen.

Hoeveel conditie moet je hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat je zelf het tempo kunt bepalen heb je het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar je zult wel een goede conditie moeten hebben. Je zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als je zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat je je lichaam hierop kunt voorbereiden. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of je last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten.

Maar deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. Als je de kanten om te top te bereiken wilt vergroten, dan kun je een extra acclimatisatie dag toevoegen aan deze reis. Hierdoor zal je klim 1 dag langer zijn. Dit heeft als voordeel dat je lichaam kan wennen aan de hoogte. Dit vergroot de slagingskans om de top van de Kilimanjaro te behalen aanzienlijk. De kosten voor deze extra dag zijn: € 260,- per persoon. 

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaro beklimming hebt geboekt, ontvang je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boek je deze reis?

  1. Druk op de oranje button hieronder
  2. Vul de datum in, je ziet uw actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 6 personen
  3. Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met je op

Prijsinformatie

Machame prijzen per persoon2 personen4 personen6 personen
alle seizoenen € 1886,- € 1762,- € 1653,-

Deze reis is inclusief:
* Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
* Transfer van Lodge naar Kilimanjaro Airport
* Engels sprekende privé gids gedurende de gehele beklimming
* Engels sprekende chef kok die hoogwaardige gerechten voor jullie zal bereiden
* Park Fees voor het Nationale park
* Dragers die zullen helpen bij het naar boven dragen van de spullen* Kwalitatief hoogwaardige tenten waarin jullie zullen slapen
* Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
* Dineer-tent
* Rescue fee
* Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:
* Internationale vliegtickets en visa
* Overnachtingen in de hotels/lodges op aankomstdag en de dag na de beklimming
* Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, flying doctors)

vanaf €1652 p.p.*