Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

11 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Machame route!

Al wil je in stijl Mount Kilmanjaro beklimmen, dan is Machame route dé route! De Machame route  is een route die in een krul om de berg heen ligt. Hierdoor zie je vele verschillende landschappen. Dit is de meest populaire route en heeft een zeer hoog slagingspercentage, mede doordat de hoogtestijgingen per dag goed verdeeld zijn hebben mensen hier nauwelijks last van hoogteziekte.

De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! Je zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Op deze route slaap je onderweg in tenten. Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als je de boeking bij ons hebt bevestigd, sturen wij een uitgebreide lijst met alle reisbenodigdheden.

Via deze link ga je terug naar alle routes van de Kilimanjaro beklimmen.

dag 1-2: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger je hier op te wachten. Hij zal je veilig naar je hotel brengen, zodat je hier lekker kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de échte Afrikaanse sfeer. We hebben de 2e dag een rustdag voor je ingepland, zodat je op dag 2 kunt uitrusten van de reis. Zodat je je helemaal op de klim kunt voorbereiden. Hierdoor wordt de slagingskans vergroot om de top van de Kilimanjaro te bereiken.

(Hotel op basis van Logies + ontbijt, omdat je hoogst waarschijnlijk in de avond zult aankomen, de rest van de hotels is op basis van vol pension)

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

dag 3:Machame Gate (1,800 m) - Machame Camp (3,000m)

Hoogte stijging van deze dag: 1200 meters.

Deze ochtend zal je gids je op komen halen bij het hotel in Moshi. Je wordt naar de Machame Gate gebracht en vanuit hier zal de klim gaan beginnen. Na de registratie zullen we de klim gaan starten. Deze begint door de ongestoorde prachtige groene bossen. Deze kant van de berg is het meest vochtig. Hierdoor is het er erg mooi volgroeid met groen. Je zult na 6-7 uur aankomen bij het kamp, genaamd de Machame Camp. Dit ligt op de rand van het bosgebied en de heide-zones.

Dag 4: Machame Camp (3,000m) to Shira Camp (3,840m)

Hoogte stijging van deze dag: 840 meters.

Vandaag is een wat kortere klim. We beginnen met een uitdagende stijle klim waarna we zullen uitkomen bij een kleine cirkelvormige klif die bekend staat als de picknick rots. Hier zijn schitterende uitzichten op Kibo (de top van Mount Kilmanjaro) en Shira (de 3e vulkanische top van Kilmanjaro). Dit is de plek waar we vandaag naartoe zullen lopen via een schitterende route. Hier zullen we na 5-6 uur lopen aankomen bij het Shira Camp.

Dag 5: Shira Camp (3,840 m.) - Barranco Camp (3,850 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 710 meters.

Hoogte daling van deze dag: 700 meters.

De klim van vandaag zal beginnen met een klim vanaf het Shira Kamp richting de prachtige lava toren op de berg. Dit gedeelte van de klim zal zo’n 4 uur duren en het uitzicht is schitterend. Als we deze lava toren bereikt hebben, zullen we hierna afdalen naar Barranco valley. Hier zullen we grote bloeiende planten tegenkomen die er uitzien als grote bomen tot wel 5 meter hoog. De afdaling zal zo’n 1-2 uur duren en is een goede oefening voor de afdaling die een paar dagen later zal volgen. Je zult die avond dus weer slapen op dezelfde hoogde als de dag ervoor. Dit is erg goed voor het acclimatiseren van uw lichaam. Barranco Valley is een mooi kamp aan de voet van de imposante “Barranco wall”.

dag 6: Barranco Camp (3,850 m.) to Barafu Camp (4,600 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 750 meters.

Na het ontbijt vertrekken we vanaf Barranco Camp richting de “Barranco wall”. Dit is en zeer uitdagende en leuke beklimming. Voor velen is dit het favoriete stuk vanwege het avontuurlijke karakter dat dit stuk van de berg heeft. Dit soort leuke stukken maken de Machame route zo spectaculair. Als je boven op deze Barranco wall staat wordt je beloond met schitterend uitzicht. Hierna lopen we we via een mooie route rond de berg. Je kunt aan de linker kant genieten van spectaculaire uitzichten op Kibo en aan de rechter kant kijk je op de Mount Meru. Hierna dalen we af naar Karranga Valley waarna we bij Barafu Camp uit zullen komen. Hier heb je mooi uitzicht op de bergtoppen Kibo en Mawenzi. Geniet ‘s-avonds van het diner en bereid je voor op de sensatie van morgen. Namelijk, de top van Mount Klimanjaro bereiken. Het doel waarvoor we de Kilimanjaro beklimmen!

Dag 7: Barafu Camp (4,600 m.) - Uhuru Peak (5,895 m.) hierna dalen we af naar Mweka Camp (3,110 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 710 meters.

Hoogte daling van deze dag: 700 meters.

In de vroege morgen beginnen we met de laatste klim naar de top van de Kilimanjaro, genaamd de Uhuru Peak! Dit zal zo’n 6-8 uur duren totdat we deze zullen bereiken. We zullen deze morgen de zon zien opkomen en dan worden we beloond met een supermooi uitzicht op de Mawenzi top van de Kilimanjaro. Deze zal door de zon eerst rood kleuren, waarna hij steeds meer naar het geel zal kleuren. Op 5750 meters hoogte zullen we de beroemde Krater rand gaan bezichtigen (Stella Point). Hierna zullen we doorlopen naar het hoogste punt van Afrika, de top van de Mount Kilmanjaro. Nadat we hebben gevierd dat de top is bereikt zullen we afdalen richting Mweka Camp. Hier zullen we na zo’n 6 uur aankomen. Hier kun je genieten van een welverdiende maaltijd.

Dag 8-9: Mweka Camp (3,110 m.) - Mweka Gate (1,830 m.)- Moshi

Hoogte daling van deze dag: 1280 meters.

Na het ontbijt zullen we de verdere afdaling richting de finish voortzetten. De verwachting is dat de wandeling door het bos zo’n 2-3 uur zal duren. Tijdens deze afdaling komen we in schitterende bossen. Hier hebben we ook weer kans om apen te spotten.  Eenmaal aangekomen bij de Mweka Gate zit de klim er echt op. Vanaf hier zullen met de auto weer naar Moshi rijden. Hier wordt je weer bij het hotel afgezet. Hier kunt je nog even een dagje lekker bijkomen aan de rand van het zwembad voordat je weer verder gaat.

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

dag 10-11: Moshi - Airport

Vandaag zul je rustig ontbijten. Wellicht kun je nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als je het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kun je deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari. Deze zijn te bekijken bij de complete Tanzania reizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 11 weer thuis in Nederland komen.

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Hoeveel conditie moet je hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat je zelf het tempo kunt bepalen heb je het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar je zult wel een goede conditie moeten hebben. Je zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als je zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat je je lichaam hierop kunt voorbereiden. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of je last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten. Maar Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. En als dit gebeurd is dit vaak op de Marangu route, omdat hier de hoogtestijgingen per dag het hoogst zijn.

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaroklim hebt gemaakt, kunt je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boekt je deze reis?

  1. Druk op de oranje button hieronder
  2. Vul de datum in, je ziet uw actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 4 personen
  3. Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met je op
vanaf €1899 p.p.*