Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

10 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Marangu route!

De Marangu route is een populaire- en tevens de goedkoopste route. Marangu is een aanrader als u 1 doel heeft, namelijk de top van de Kilimanjaro bereiken. De Marangu route is een route die vrij recht to recht aan naar de top gaat. Als u uw slagingskansen wilt vergroten raden wij u wel aan om de extra acclimatisatiedag toe te voegen (zie uitleg onderaan deze reis). Als u dat doet, heeft deze route een hoger slagingspercentage.

De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! U zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport en u slaapt onderweg in 4 persoons berghutten. Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als u de boeking bij ons heeft bevestigd, sturen wij u een uitgebreide lijst met alle reisbenodigdheden.

Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor het beklimmen van de Kilimanjaro.

 

dag 1-2: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat u bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger u hier op te wachten. Hij zal u veilig naar uw hotel brengen, zodat u hier lekker kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de échte Afrikaanse sfeer. We hebben de 2e dag een rustdag voor u ingepland, zodat u op dag 2 kunt uitrusten van uw reis. Zodat u de slagingskans vergroot om de top van de Kilimanjaro kunt bereiken.

(Dit hotel op basis van Logies + ontbijt, de rest van de klim is op basis van vol pension)

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 3: Marangu Gate (1830 m.) - Mandara Huts (2700 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 870 meters.

Deze ochtend zal uw gids u op komen halen bij uw hotel in Moshi. U wordt naar de Marangu Gate gebracht en vanuit hier zal uw klim gaan beginnen. Deze begint aan de voet van de berg met diverse soorten plantages, zoals koffieplantages. Hierna komt u aan in het ongerepte regenwoud. Met een beetje geluk ziet u nog apen, bijvoorbeeld de zeldzame zwart-witte Colobus aap. U kunt tijdens de klim uw eigen tempo aanhouden. Als u dus de tijd wilt nemen om boven even te genieten van de prachtige nevelwouden en mooie berghellingen, dan is dat uiteraard geen probleem. Na 4-5 uur komt u aan bij uw kamp, genaamd de Mandara Huts.

Er is een vulkanische krater in de buurt van dit kamp, genaamd de Maundi Krater. Dit is een mooie gelegenheid voor een middag excursie. Of u kunt gewoon lekker uitrusten en genieten van het prachtige bos waar u bent.

dag 4: Mandara Huts (2700 m.) - Horombo Huts (3.720 m.)

Hoogtestijging van deze dag: 1020 meters

Vanaf de Mandara huts gaat de klim verder. Het Landschap zal langzaam veranderen van het nevelwoud naar gras-/heidelandschap. U kunt hier tot wel 5 meter hoog begroeide vegetatie tegenkomen. Op een heldere dag zult u vandaag een mooi uitzicht hebben op de Kibo, de hoogste top van de Kilimanjaro. Waarna u later ook de 2e top zult kunnen zien, namelijk de Mawenzi Top. U zult zien dat naarmate u hoger komt, er ook minder begroeiing overblijft. En het meer en meer op het zo geheten maanlandschap begint te lijken. U zult ook merken dat de lucht hier ijler begint te raken. Na 4-6 uur door de te hebben geklommen zult u aankomen in het complex Horombo. Hier zult u dineren en overnachten.

dag 5: Horombo Huts (3720 m.) - Kibo Camp (4700 m.)

Hoogtestijging van deze dag: 980 Meters.

Na het ontbijt zult u uw klim doorzetten. U zult vandaag in een prachtig Alpenlandschap terechtkomen. We klimmen deze dag naar een punt tussen de Kibo en Mawenzi top. De omgeving zal vandaar veel meer open en onbegroeid zijn. U zult op het kamp aankomen voor de lunch, zodat op het kamp lekker kunt lunchen. In de middag krijgt u lekker de tijd om uit te rusten. Op deze manier kunt u zich klaarmaken voor de grote dag, want morgen is de grote dag aangebroken dat u de top van de Kilimanjaro zult bereiken. De reden waarom veel mensen de Kilimanjaro beklimmen!

Dag 6: Kibo Camp (4700 m.) - Uhuru Peak (5.895 m.) - Hurombo Huts (3720 m.)

Hoogtestijging van deze dag: 1195 meters / hoogte daling van deze dag: 2175 meters.

Vandaag zult u uw klim inzetten naar de Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika! Dé reden waarom de Kilimanjaro beklimmen zo populair is. Rond middernacht zullen we onze klim in gaan zetten en zult u de komende 6 uur gebruik maken van het licht van uw zaklamp. De klim naar de krater rand is de grootste uitdaging van deze klim. Na een steil pad bereikt u eerst de Gilman’s Point. Als u hier eenmaal bent is de klim naar de Uhuru Peak dichtbij. Dit laatste stuk is voor bergbeklimmers begrippen niet heel moeilijk. Dit houdt in dat u dan dus snel zult aankomen op de Uhuru Peak, ofwel de top van de Kilmanjaro! Hier kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst. Deze ziet er vanaf de top van de Mount Kilimanjaro erg indrukwekkend uit! Nadat we gevierd hebben dat we de top hebben bereikt, zullen we afdalen naar de Kibo Huts. Dit lijkt verbazingwekkend snel, maar u zult deze dag totaal ca 14 uur bezig zijn. Dus wees voorbereid op deze zware dag, waarna u na een lange dag zult genieten van uw laatste diner op de berg. En daarna kunt u genieten van uw welverdiende nachtrust.

Dag 7-8: Horombo Huts (3700 m.) - Marangu Gate (1830 m.)

Hoogte daling van deze dag: 1890 meters.

Na het ontbijt zullen we de klim afronden met een afdaling naar de Marangu gate. De laatste dag zal ook en mooie dag worden als u weer door de bossen. Na ca. 5-6 uur zult u aankomen bij de Marangu gate en zult u weer naar uw Lodge worden gebracht. Hier kunt u de volgende dag nog even lekker bijkomen van de intensieve klim, voordat jullie weer verder zullen reizen.

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 9-10: Moshi - Airport

Vandaag zult u rustig ontbijten. Wellicht kunt u nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als u het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kunt u deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari. Deze kunt u bekijken bij de complete Tanzania reizen.

 

Wilt u nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Hier vindt u meer informatie over de paradijzen: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Bij de beste deals vindt u onderaan de pagina reizen die u kunt toevoegen aan uw safari: 6 daagse vakantie Zanzibar6 daagse vakantie Mafia Island of een 6 daagse vakantie Pemba Island.

Mocht u ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zult u op dag 10 weer thuis in Nederland komen.

hoeveel conditie heeft u nodig om deze klim te kunnen maken?

Omdat u zelf uw tempo kunt bepalen heeft u het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar u zult wel een goede conditie moeten hebben. U zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als u zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat u uw lichaam hierop kunt voorbereiden. U hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Of u last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten.
U kunt deze kans verkleinen. Want u kunt tussen dag 3 en 4 een extra acclimatisatie dag nemen. Hierdoor zal uw klim 1 dag langer zijn, doordat u een extra dag in de Horombo Hut zal verblijven, zonder dat u verder zal klimmen op deze dag. Dit heeft als voordeel dat uw lichaam kan wennen aan de hoogte en wat meer tijd krijgt om even bij te tanken. Dit vergroot de slagingskans om de top van de Kilimanjaro te behalen aanzienlijk. De kosten voor deze extra dag zijn: € 260,- per persoon. 

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan u helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer u bij ons Kilimanjaroklim hebt gemaakt, kunt u onder vermelding van uw TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kunt u ons altijd even benaderen, wij helpen u hier graag verder mee.

Hoe boekt u deze reis?

  1. Druk op de oranje button hieronder
  2. Vul uw datum in, u ziet uw actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 4 personen
  3. Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op
vanaf €1722 p.p.*