Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

8 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Marangu route!

De Marangu route is een populaire- en tevens de goedkoopste route. Je zult in tegenstelling tot alle andere routes in berghutten verblijven in plaats van in tenten. Deze route gaat vrij recht toe recht aan naar de top gaat en de afdalingsroute is dezelfde route als de klimroute.

De totale klim (inclusief afdaling) duurt 5 dagen.  Mocht je nog een extra klimdag willen invoegen dan is dat mogelijk. Dit is ook zeker aan te raden om je lichaam meer tijd te geven om te wennen aan de hoogtestijging. Dit verhoogt de kans om de top van de Kilimanjaro te behalen. Als je de slagingskansen wilt vergroten raden wij zeker bij de Marangu route wel aan om de extra acclimatisatiedag toe te voegen (zie uitleg onderaan deze reis). Als je dat doet is de kans om de top te bereiken groter. Dit heeft ermee te maken dat de hoogtestijgingen per dag op deze route vrij fors zijn, waardoor je lichaam niet echt veel tijd krijgt om aan deze hoogtestijgingen te wennen.

Tanzania Specialist levert unieke service op de berg:
De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! Je zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een chef-kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Zo slaap tijdens deze klimje onderweg in berghutten. En zal onze bemanning jullie doen verbazen vanwege de professionele werkwijze m.b.t. de gezondheid check-ups iedere ochtend en avond d.m.v. professionele apparatuur. En daarnaast ook over het comfort dat zij jullie zullen bieden tijdens de klim.
Tanzania Specialist staat bekend om het goede eten onze top koks op de berg serveren. Dit staat bij ons ook hoog op het prioriteitenlijstje en hierop wordt niet bespaart want goed eten maakt de kans om de top te behalen aanzienlijk groter. Als je benieuwd bent naar de menu kaart, vraag er gerust naar, dan sturen wij hem je graag toe.

Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als je de boeking bij ons hebt bevestigd, sturen wij je een uitgebreid document ter voorbereiding op deze Kilimanjaro beklimming.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

dag 1: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar je hotel brengen, zodat je hier kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de Afrikaanse temperatuur. Mocht je op dag 2 nog een extra rustdag willen inlassen en op dag 3 de klim willen beginnen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Bij deze reis zit het hotel nog niet inbegrepen. Het is namelijk erg persoonlijk in wat voor hotel je graag zou willen verblijven. Wij kunnen je een hotel bieden vanaf € 35,- p.p. per nacht (bed & breakfast), maar kunnen je ook een super de luxe vijfsterren hotel aanbieden. Wij geven hierin graag advies zodat we een hotel voor je kunnen vinden wat goed bij je past.

Onderstaand hotel is dus slechts voorbeeld hotel. We werken in Moshi samen met meer dan 40 hotels, dus elk hotel kunnen wij voor je reserveren en onze prijzen zijn nooit hoger dan op booking.com.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2: Marangu Gate (1830 m.) - Mandara Huts (2700 m.)

Hoogte stijging van deze dag: 870 meters.

Deze ochtend zal uw gids u op komen halen bij uw hotel in Moshi. U wordt naar de Marangu Gate gebracht en vanuit hier zal uw klim gaan beginnen. Deze begint aan de voet van de berg met diverse soorten plantages, zoals koffieplantages. Hierna komt u aan in het ongerepte regenwoud. Met een beetje geluk ziet u nog apen, bijvoorbeeld de zeldzame zwart-witte Colobus aap. U kunt tijdens de klim uw eigen tempo aanhouden. Als u dus de tijd wilt nemen om boven even te genieten van de prachtige nevelwouden en mooie berghellingen, dan is dat uiteraard geen probleem. Na 4-5 uur komt u aan bij uw kamp, genaamd de Mandara Huts.

Er is een vulkanische krater in de buurt van dit kamp, genaamd de Maundi Krater. Dit is een mooie gelegenheid voor een middag excursie. Of u kunt gewoon lekker uitrusten en genieten van het prachtige bos waar u bent.

dag 3: Mandara Huts (2700 m.) - Horombo Huts (3.720 m.)

Hoogtestijging van deze dag: 1020 meters

Vanaf de Mandara huts gaat de klim verder. Het Landschap zal langzaam veranderen van het nevelwoud naar gras-/heidelandschap. U kunt hier tot wel 5 meter hoog begroeide vegetatie tegenkomen. Op een heldere dag zult u vandaag een mooi uitzicht hebben op de Kibo, de hoogste top van de Kilimanjaro. Waarna u later ook de 2e top zult kunnen zien, namelijk de Mawenzi Top. U zult zien dat naarmate u hoger komt, er ook minder begroeiing overblijft. En het meer en meer op het zo geheten maanlandschap begint te lijken. U zult ook merken dat de lucht hier ijler begint te raken. Na 4-6 uur door de te hebben geklommen zult u aankomen in het complex Horombo. Hier zult u dineren en overnachten.

dag 4: Horombo Huts (3720 m.) - Kibo Camp (4700 m.)

Hoogtestijging van deze dag: 980 Meters.

Na het ontbijt zult je je klim doorzetten. Je zult vandaag in een prachtig Alpenlandschap terechtkomen. We klimmen deze dag naar een punt tussen de Kibo en Mawenzi top. De omgeving zal vandaar veel meer open en onbegroeid zijn. Je zult op het Kibo kamp aankomen voor de lunch, zodat op het kamp lekker kunt lunchen. In de middag krijg je lekker de tijd om uit te rusten. Op deze manier kunt je je klaarmaken voor de grote dag, want morgen is de grote dag aangebroken dat u de top van de Kilimanjaro zult bereiken. De reden waarom veel mensen de Kilimanjaro beklimmen!

Dag 5: Kibo Camp (4700 m.) - Uhuru Peak (5.895 m.) - Hurombo Huts (3720 m.)

Hoogtestijging van deze dag: 1195 meters / hoogte daling van deze dag: 2175 meters.

Vandaag zult u uw klim inzetten naar de Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika! Dé reden waarom de Kilimanjaro beklimmen zo populair is. Rond middernacht zullen we onze klim in gaan zetten en zult u de komende 6 uur gebruik maken van het licht van uw zaklamp. De klim naar de krater rand is de grootste uitdaging van deze klim. Na een steil pad bereikt u eerst de Gilman’s Point. Als u hier eenmaal bent is de klim naar de Uhuru Peak dichtbij. Dit laatste stuk is voor bergbeklimmers begrippen niet heel moeilijk. Dit houdt in dat u dan dus snel zult aankomen op de Uhuru Peak, ofwel de top van de Kilmanjaro! Hier kunt u genieten van een prachtige zonsopkomst. Deze ziet er vanaf de top van de Mount Kilimanjaro erg indrukwekkend uit! Nadat we gevierd hebben dat we de top hebben bereikt, zullen we afdalen naar de Kibo Huts. Dit lijkt verbazingwekkend snel, maar u zult deze dag totaal ca 14 uur bezig zijn. Dus wees voorbereid op deze zware dag, waarna u na een lange dag zult genieten van uw laatste diner op de berg. En daarna kunt u genieten van uw welverdiende nachtrust.

Dag 6-7: Horombo Huts (3720 m.) - Marangu Gate (1830 m.)

Hoogte daling van deze dag: 1890 meters.

Na het ontbijt zullen we de klim afronden met een afdaling naar de Marangu gate. De laatste dag zal ook en mooie dag worden als je weer door de bossen loopt. Na ca. 5-6 uur zul je aankomen bij de Marangu gate en wordt je naar de lodge terug gebracht. Hier kun je dan nog even lekker bijkomen van de intensieve klim, voordat je weer verder zult reizen.

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen bij de weergegeven prijs. Hier zullen we samen met jou een hotel voor selecteren dat goed bij jou past.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8: Moshi - Airport

Vandaag zul je rustig ontbijten. Wellicht kun je nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als je het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kun je deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari door Tanzania of zelfs met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 9 weer thuis in Nederland komen

hoeveel conditie heeft je nodig om deze klim te kunnen maken?

Omdat je zelf het tempo kunt bepalen heb je het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar je zult wel een goede conditie moeten hebben. Je zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als je zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat je je lichaam hierop kunt voorbereiden. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of je last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten.

De Marangu Route is wel gevoelig voor hoogteziekte vanwege de grote hoogtestijgingen per dag. Je kunt deze kans verkleinen door tussen dag 3 en 4 een extra acclimatisatie dag nemen. Hierdoor zal uw klim 1 dag langer worden, doordat je een extra dag in de Horombo Hut zal verblijven. Deze dag kun je dan of uitrusten, of een wandeling naar boven maken, zodat je lichaam aan deze hoogte kan wennen, waarna je dan weer lager zult slapen. Dit heeft als voordeel dat uw lichaam kan wennen aan de hoogte en wat meer tijd krijgt om even bij te tanken. Dit vergroot de slagingskans om de top van de Kilimanjaro te behalen aanzienlijk. De kosten voor deze extra dag zijn: € 260,- per persoon. 

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaro beklimming hebt geboekt, ontvang je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boek je deze reis?

  1. Druk op de button onder de prijsinformatie
  2. Vul de datum in, je ziet je actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 6 personen
  3. Verstuur je aanvraag en wij nemen contact met je op

Prijsinformatie

Marangu prijzen per persoon 2 personen 4 personen 6 personen
alle seizoenen  € 1402,-  € 1399,-  € 1290,-

Deze reis is inclusief:
* Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
* Transfer van Lodge naar Kilimanjaro Airport
* Engels sprekende privé gids gedurende de gehele beklimming
* Engels sprekende chef kok die hoogwaardige gerechten voor jullie zal bereiden
* Park Fees voor het Nationale park
* Dragers die zullen helpen bij het naar boven dragen van de spullen
* Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
* Dineer-tent
* Rescue fee
* Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:
* Internationale vliegtickets en visa
* Overnachtingen in de hotels/lodges op aankomstdag en de dag na de beklimming
* Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, flying doctors)

vanaf €1290 p.p.*