Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

8-daagse Kilimanjaro beklimming: Marangu route!

De Marangu route is een populaire route en meteen ook de goedkoopste. Het is de enige route met berghutten in plaats van tenten voor de overnachtingen. Via de Maranguroute ga je vrij direct naar de top en via dezelfde route ook weer terug naar beneden.

De klim via de Marangu-route duurt in totaal vijf dagen, maar is ook mogelijk met een extra dag om je lichaam iets meer tijd te geven om te kunnen wennen aan de hoogteverschillen. Deze extra dag verhoogt de kans op het behalen van de top. Dit komt omdat de hoogteverschillen per dag op deze route vrij groot zijn, en je lichaam anders niet veel tijd krijgt om te wennen aan de dagelijkse verschillen in hoogte.

Wij leveren professionele gidsen, dragers en een chefkok die jullie begeleiden tijdens de klim. Zij checken met speciale apparatuur iedere ochtend en avond jullie gezondheid. Onze chefkoks zorgen voor heerlijk eten op de berg, want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top. Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe. Vraag je een offerte voor een beklimming van de Kilimanjaro bij ons aan, dan ontvang je bovendien een aantal mooie PDF’s die helpen bij de voorbereiding. 

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Dag 1: Aankomst op het vliegveld - Moshi

Na aankomst op Kilimanjaro International Airport brengt onze gids jullie naar het hotel in Moshi.  Hier kunnen jullie bijkomen van de vliegreis en wennen aan de Afrikaanse temperatuur. Een acclimatisatiedag in het hotel op dag twee is aan te raden, maar meteen de volgende dag met de klim beginnen kan natuurlijk ook.

Het hotel in onderstaand programma is een voorbeeld en de eerste overnachting is niet inbegrepen in de genoemde prijs. Dit omdat wij hotels in verschillende prijsklasse hebben en graag naar jullie wensen luisteren! We werken in Moshi samen met meer dan veertig hotels, variërend van hotels vanaf € 35,- per persoon per nacht (op basis van bed&breakfast) tot een heerlijk luxe vijfsterren hotel. Onze prijzen zijn daarbij nooit hoger dan op booking.com. Vraag onze verkoopmedewerkers naar de mogelijkheden!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2: Marangu Gate (1830m) - Mandara Huts (2700m)

Stijging vandaag: 870 meter

Onze gids brengt jullie in de ochtend van het hotel naar de Marangu Gate. Hier begint jullie klim! Het eerste deel gaat langs koffie- en bananenplantages, om vervolgens over te gaan in ongerept regenwoud waar je wellicht de zwart-witte Colobus aap tegenkomt! De wandeling vandaag duurt in totaal vier tot vijf uur. Dus als jullie de tijd willen nemen om te genieten van de prachtige nevelwouden en mooie berghellingen, dan kan dat. Daarna arriveren jullie bij het eerste kamp: de Mandara Huts.

Wie wil kan in de middag naar de Maundi krater wandelen, een vulkanische krater vlakbij de Mandara Huts. Je kan natuurlijk ook uitrusten bij de hut en daar genieten van de prachtige bosrijke omgeving.

Dag 3: Mandara Huts (2700m) - Horombo Huts (3720m)

Stijging vandaag: 1020 meter

Vanaf de Mandara Huts verandert het landschap langzaam van nevelwoud in grasvlaktes met wat heide en andere vegetatie. Op een heldere dag heb je hier een mooi uitzicht hebben op de Kibo – de  hoogste top van de Kilimanjaro. Een eindje verder kan je ook Mawenzi zien, de tweede top van de Kilimanjaro. Hoe hoger je komt, hoe minder begroeiing te zien is en hoe meer het op een maanlandschap begint te lijken. Ook de lucht wordt nu ijler. Na vier tot zes uur wandelen eindig je vandaag bij de Horombo Huts voor het diner en de overnachting.

Dag 4: Horombo Huts (3720 m) - Kibo Camp (4700 m)

Stijging vandaag: 980 meter

Vandaag lopen jullie in een soort van Alpenlandschap door naar een punt tussen Kibo en Mawenzi in. Het landschap hier is meer open en onbegroeid en biedt minder beschutting. In de middag komen jullie aan bij het Kibo kamp voor de lunch, waarna jullie uit kunnen rusten ter voorbereiding op de grote dag!

Dag 5: Kibo Camp (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Huts (3720 m)

Stijging vandaag: 1195 meter

Daling vandaag: 2175 meters

Vandaag klimmen jullie door naar de zogeheten Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika! Rond middernacht beginnen jullie aan de klim en tot zonsopkomst zal je daarbij je zaklamp nodig hebben. De grootste uitdaging ligt in het eerste deel van deze klim. Na een steil pad bereik je Gilman’s Point. Vanaf hier is de Uhuru Peak niet ver meer, en relatief makkelijk te beklimmen. Eenmaal aan de top kunnen jullie genieten van een prachtige zonsopkomst, die op deze hoogte behoorlijk indrukwekkend is!

Na een klein feestje op de top, dalen jullie weer af naar de Kibo Huts voor een diner en overnachting. In totaal zullen jullie vandaag zo’n veertien uur onderweg zijn, dus bereid je voor op een zware dag!

Dag 6: Horombo Huts (3720 m) - Marangu Gate (1830 m)

Daling vandaag: 1890 meter

Vandaag dalen jullie verder af naar de Marangu gate. Dit is een heerlijke wandeling van vijf tot zes uur door de prachtige bossen van de Kilimanjaro. Daarna brengen we jullie naar de lodge, waar jullie kunnen bijkomen van jullie topprestatie!

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen in de prijs. In overleg zoeken we graag een hotel dat aansluit bij jullie wensen.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 7 - 8: Moshi - Airport

Vandaag kunnen jullie het rustig aan doen en eventueel Moshi en omgeving verkennen. Wie nog geen zin heeft om naar huis te gaan, kan nog een dag langer in de lodge blijven, of de reis verlengen met een mooie safari door Tanzania of met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Wie direct na de klim naar huis gaat, is op dag 8 weer in Nederland.

Wat voor conditie heb je nodig voor deze klim?

Omdat dit een prive beklimming is, heb je het tempo zelf in de hand. Klimervaring is niet perse nodig, maar je moet wel een goede conditie hebben. Je gaat per slot naar een hoogte van 6000 meter!

Als voorbereiding is het goed om kilometers te maken, zodat je gewend bent aan langere stukken lopen. De paden op de Kili zijn goed en kennen geen steile afgronden, waardoor je geen last zult hebben van hoogtevrees.

Of iemand last krijgt van hoogteziekte is echter moeilijk in te schatten. Op de Maranguroute zijn de hoogteverschillen per dag behoorlijk, waardoor de kans wel aanwezig is. Een extra acclimatisatiedag bij de Horombo Huts kan daarbij helpen. Je kan dan uitrusten of een wandeling naar boven maken, waarna je weer lager gaat slapen. Je lichaam krijgt dan de tijd om te wennen aan het leven op grotere hoogtes wat de kans om de top te halen aanzienlijk vergroot. De kosten voor deze extra dag zijn € 305,- per persoon. 

Om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij de voorbereiding op de Kilimanjaro beklimming, werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetrainingen verzorgt. Altitudedream.com helpt mensen hun lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Met deze training is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wie bij ons een Kilimanjaro beklimming boekt, ontvangt onder vermelding van het Tanzania Specialist factuurnummer gratis de Kilimanjaromodule ter waarde van €75,-.

Aarzel niet om ons te benaderen bij vragen over een goede voorbereiding – wij helpen je hier graag mee verder.

Hoe boek je deze reis?

 1. Druk op de knop onder de prijsinformatie
 2. Vul de datum in. Je krijgt dan bij benadering een prijs per persoon op basis van zes personen.
 3. Verstuur de aanvraag en wij nemen contact met je op!

Prijsinformatie

Marangu prijzen per persoon 2 personen 4 personen 6 personen
alle seizoenen  € 1651,-  € 1405,-  € 1364,-

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Engelssprekende privégids gedurende de gehele beklimming
 • Engelssprekende chefkok
 • Parkfees voor de Kilimanjaro
 • Dragers voor het naar boven dragen van de spullen
 • Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
 • Dineertent
 • Rescuefee
 • Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Overnachtingen in de lodges op de dag van aankomst en na de beklimming
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctors)
vanaf €1364 p.p.*