Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Safari in een luchtballon

Een safari in een luchtballon is iets dat de vakantie onvergetelijk zal maken!

De Ballonvaart vertrekt vanuit de Serengeti. Jullie worden verwacht om 6;00 AM op de plek waar de ballon zal vertrekken. Op het moment dat jullie vanaf de lodge vertrekken is het dus nog donker. De weg ernaar toe is dus een nacht game drive en het komt vaak voor dat jullie dan onderweg nog veel mooie dieren kunnen spotten.

De ballon zal vertrekken op het moment dat de zon opkomt. Dit is een heel mooi gezicht om te zien vanuit de opstijgende luchtballon, terwijl je over de vlaktes van de prachtige Serengeti vliegt.

Als jullie op de plek aankomen waar de luchtballon zal vertrekken, zullen jullie zien dat de ballon wordt vol geblazen en wordt voorbereid op de opstijging. Na een korte briefing en demonstratie van de piloot over de veiligheid, opstijgen en landingspositie, zal de luchtballon vertrekken. Jullie kunnen genieten van de prachtige zonsopkomst en de wilde dieren in de Serengeti terwijl jullie met de wind mee zullen vliegen. Het is dus niet van tevoren te voorspellen waar jullie heen zullen vliegen. Maar 1 ding is zeker, het zal over de prachtige vlaktes van de Serengeti zijn! De plek waar de bekendste natuurfilms zijn opgenomen.

Het is een heus avontuur als jullie met de wind mee zullen vliegen, niet wetende welke kant de reis op zal gaan. Je kunt alles ineens zien vanuit het perspectief van de vogels. Doordat jullie met de snelheid van de wind mee zullen vliegen, kunnen jullie ook alle geluiden van de dieren veel beter horen.
Mocht je dus over een groep wilde dieren heen vliegen, dan kun je ze dus én heel goed zien én je ook letterlijk elk geluidje.

Geen enkele vlucht is hetzelfde, en het is een onvergetelijke ervaring voor iedereen.

De vlucht zal totaal ongeveer 1 uur duren, afhankelijk van de omstandigheden. Na de landing zullen jullie deze ballonvaart vieren met een heerlijk glas champagne. Waarna jullie op deze Afrikaanse savanne kunnen genieten van een “Out of Africa” ontbijt.

Dit ontbijt staat voor jullie klaar onder een typisch Afrikaanse Acacia boom, ook wel bekend als de boom van de Lion king.

Het is een hele mooie ervaring die je nooit zult vergeten, het is misschien wel de mooiste plek ter wereld om een ballonvaart te maken.

Er zijn verschillende plekken waar de ballonvaart kan worden gedaan. Zie onderstaand de plekken + de beste tijd om de migratie te kunnen zien:

Ndutu: januari en februari

Centraal Serengeti: hele jaar

Noord Serengeti: eind juli t/m september

Centraal Serengeti is eigenlijk het gehele jaar door mooi om deze unieke vlucht te maken op misschien wel de mooiste plek ter wereld hiervoor.

Bekijk het meest populaire reisaanbod         |           Stel zelf een reis samen

Safari in een luchtballon

Heb je een vraag?