Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

8 dagen Safari Mikumi + Udzungwa + Ruaha Golden hotel

Dit is een perfecte safari combinatie om drie van de zuidelijke nationale parken in Tanzania te bezoeken.

Mikumi nationaal park heeft een grote verscheidenheid aan dieren zoals de ‘Big Five’ en de kans dat je leeuwen die in bomen klimmen tegenkomt is hier groter dan in andere parken! Nationaal park Udzungwa staat bekend om de zeldzame Iringa Red Colobus en de Sanje Crested Mangabey. Deze twee soorten apen vind je alleen in deze regio. Het park heeft de op één na grootste biodiversiteit van elk nationaal park in Afrika.

Ruaha National Park is niet alleen het op één na grootste park, maar is waarschijnlijk de thuisbasis van meer olifanten dan enig ander nationaal park in Oost-Afrika.

Deze privésafari bied je de flexibiliteit om in je eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wilt. Je hebt een privé safarivoertuig en gids. De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Gold en zijn op basis van volpension. Het zijn fijne hotels, die wij speciaal selecteren op basis van hun goede kwaliteit en service. Wie luxere hotels wenst, kan hieronder kiezen uit de categorie Platinum.

Prijsinformatie over deze reis:

8 dagen Safari Mikumi + Udzungwa + Ruaha Golden hotel
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovenstaande prijzen zijn per persoon
* Verlaagde tarieven worden gebruikt voor personen onder de 16 jaar (worden berekend op basis van uw verzoek)

 

Deze prijzen zijn inclusief:

 • Ophalen op Dar Es Salaam Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de Lodge naar de luchthaven van Dar Es Salaam
 • Accomodaties
 • Game drives door de genoemde Nationale Parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met pop-up dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor high-end safari game drives
 • Engelssprekende privégids gedurende de hele safari
 • Parkkosten voor alle genoemde nationale parken
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension)
 • 24/7 service vanuit ons lokale kantoor in Tanzania
 • Volledig geaccrediteerd en gebonden onder SGR (meer info)
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze safari-jeeps

Deze prijs is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Reisverzekering (reis- / annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €2489 p.p. *

Dag 1: Aamkomst Dar Es Salaam - Hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Dar Es Salaam haalt je Tanzania Specialist-gids je op en brengt je naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding, je  kunt ontspannen en genieten van de Afrikaanse sfeer.

Morgenochtend begint je safari!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Southern Sun Dar Es Salaam

Dag 2: Rit van Dar Es Salaam naar Mikumi National Park

Na het ontbijt haalt je chauffeur je op bij het hotel en rijd je naar Mikumi National Park. Dit is een rit van 4 uur en bij aankomst maak je je eerste game drive in het park.

Mikumi’s open horizon en overvloed aan wilde dieren worden regelmatig vergeleken met de bekendere Serengeti vlaktes. Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren en de meeste bezoekers komen naar Mikumi National Park om de ‘Big Five’ te spotten: cheeta’s, leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns. De kans dat je hier leeuwen die in bomen klimmen tegenkomt is groter dan in andere parken!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Vuma Hills Tented Camp

Dag 3: Mikumi National Park

Vandaag heb je de hele dag om meer van het Mimumi National Park te verkennen tijdens een gamedrive.

De Mkata Foodplain is een groot gebied in Mikumi National Park dat heel mooi is om wilde dieren te bekijken. Leeuwen bekijken hun met gras begroeide koninkrijk waar de kuddes zebra’s, gnoes, impala’s en buffels overheen trekken. Tijdens de regenbuien klimmen de leeuwen graag in de bomen, dit is erg bijzonder om te zien. Vaak zie je giraffen langs de Mkata-rivier. De schaduwen van van de bomen zijn ook favoriet bij de olifanten die hier leven. Hiernaast is Mkata Floodplain misschien wel de meest betrouwbare plek in Tanzania voor het waarnemen van de reusachtige eland, ’s werelds grootste antilope. De even indrukwekkende grotere koedoe- en de sabel antilope achtervolgen elkaar onderaan de bergen van Mikumi National Park.

Nijlpaarden leven in modderpoelen, dit is erg leuk om te zien. Deze poelen bevinden zich 5 km ten noorden van de hoofdingangspoort. Er is ook een diversiteit aan verschillende watervogels te zien.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Vuma Hills Tented Camp

Dag 4: Nationaal park Udzungwa Mountains + wandeling in de bergen + watervallen

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 1,5 uur naar het Udzungwa nationaal park. Het heeft verschillende leefgebieden zoals tropisch regenwoud, berg- en miombo-bos, grasland en steppe. Er zijn meer dan 400 soorten vogels, duizenden soorten planten en zes soorten apen – waaronder de zeldzame Iringa Rode Colobus en de Sanje Kuifmangabey!

Naast vogels en apen kijken, is Udzungwa een magneet voor wandelaars. Udzungwa National Park heeft geen verharde wegen en is alleen te voet bereikbaar. Via een uitstekend netwerk van bospaden kun je de populaire wandeling van een halve dag naar de Sanje-waterval maken. deze waterval tuimelt  170 meter door een mistige nevel in de beboste vallei naar beneden. Het is één van de grotere watervallen van Tanzania en ligt verborgen voor de rest van de wereld in dicht regenwoud.

Tijdens je wandeling door de Udzungwa-bergen zul je een grote verscheidenheid aan wilde dieren zien. De bergen zijn de thuisbasis van veel dieren, waaronder de Abbotts duiker,  de Kipunji en ongewone dieren zoals de grijze Olifantsspitsmuis.  Er leven olifanten in de bossen langs de zuidelijke helling.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Udzungwa Falls Lodge

Day 5+6: Ruaha National Park

Op dag 5 heb je een langere rit voor de boeg als je naar Ruaha national park rijdt. Het is het op één na grootste park van Tanzania en aangezien het een enorme populatie Afrikaanse olifanten heeft, is de kans groot dat je groepen van hen ziet rondzwerven. Het is waarschijnlijk de thuisbasis van meer olifanten dan enig ander park in Oost-Afrika!

In Ruaha’s leven ook grote zoogdieren zoals koedoes, sabel- en roanantilopen die in geen enkel ander nationaal park voorkomen. Andere dieren die hier te zien zijn, zijn luipaarden, cheeta’s en giraffen. In het park leven veel zebra’s, elanden, impala’s, grootoorvossen en jakhalzen.

In het park bevind zich bijna 10% van de Afrikaanse leeuwenpopulatie en met een beetje geluk kun je ook de met uitsterven bedreigde wilde honden in Ruaha National Park zien!

Houd je camera klaar voor een aantal goede foto’s …

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Asanja Ruaha

Dag 7+ 8: Ruaha National Park - Luchthaven

In de ochtend kun je, afhankelijk van je accommodatie en vlucht, nog een game drive of wandelsafari maken in het game reserve. Vervolgens brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor de vlucht naar huis en op dag 8 kom je weer thuis aan.

Wil je de safari verlengen om meer nationale parken te bezoeken of verlengen met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om tot rust te komen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba en Mafia.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Asanja Ruaha

Hoe boek je deze safari?

1. Maak je keuze uit: Silver / Golden of Platinum lodges (zie rechtsboven de eerste dag van deze reis).
2. Druk op onderstaande knop.
3. Vul je vertrekdatum (of een indicatie) in.
4. Stuur ons jouw verzoek en we zullen zo snel mogelijk reageren.