Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

De grote trek

De grote trek is 1 van de 7 Afrikaanse wonderen. Je zult niet weten wat je ziet als 1,5 miljoen grazende dieren bij elkaar staan, allen op zoek naar het verse gras.

De aanwezigheid van deze dieren en hun beroemde grote trek, zorgt ervoor dat Serengeti National Park een van de meest bijzondere plekken in Afrika is.

Hoe de dieren zullen bewegen, hangt af van de regen. Maar vanwege de jarenlange ervaring van onze gidsen, kunnen wij jou een goede voorspelling geven van hoe de dieren migreren door de Serengeti. Wil je de grote trek zelf aanschouwen tijdens jouw Tanzania safari? Wij adviseren je graag m.b.t. je reisplannen. Totaal leggen de dieren jaarlijks een afstand af van meer dan 1.000 kilometers.

Wanneer is de grote trek?

Van december t/m maart bevind de migratie zich in het zuidelijke deel van de Serengeti ofwel in het Ndutu gebied. In Februari worden hier hun kalven geboren, zij hebben ongeveer een maand om aan te sterken, voordat de migratie in April weer verder zal trekken richting Centraal- en West Serengeti, omdat het gras in het zuiden dan te droog begint te worden.

In Mei / Juni passeert de grote trek de Grumeti rivier. Waarna deze in juli t/m september in Noord Serengeti, rond de Mara Rivier zal zijn. De Mara Rivier is een gevaarlijke oversteek en hierom zullen de dieren de oversteek niet maken als het niet nodig is. De laatste 2 jaar is 2/3e van de migratie de Mara Rivier niet overgestoken, omdat het gras in Noord-Serengeti daar nog goed genoeg was.

Van oktober t/m december verlaten ze Noord-Serengeti weer en gaan ze terug naar Zuid-Serengeti/Ndutu. Vanaf hier begint de grote trek weer van voor af aan.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan snel alle Tanzania reizen in ons aanbod of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.