Background mask

Hakuna Matata Academy

De Hakuna Matata Academy (HMA) gaat uit van het principe dat kennis macht is. De school werd in 2022 opgericht naar een initiatief van de oprichters van Tanzania Specialist. Gelegen naast het kantoor van het safaribedrijf biedt de HMA gespecialiseerde (opfris)cursussen aan zowel straatkinderen als professionals werkzaam in het toerisme. De Hakuna Matata Academy is de eerste in zijn soort in het land.

Kennis is macht

De doelen van de Hakuna Matata Academy:

  • Trainingen geven aan, en kansen creëren voor straatkinderen
  • Goede carrièrekansen creëren voor Tanzanianen werkzaam in de groeiende toeristensector
  • Gespecialiseerde trainingen over de natuur en klantvriendelijkheid geven aan gidsen
  • Duurzaam ondernemen promoten in heel Tanzania, en zo bijdragen aan een gezond en gelukkig land
  • Economische groei stimuleren door een de reis- en toeristenindustrie te creëren met een hogere kwaliteit service en grotere professionaliteit. 

“We hebben de Hakuna Matata Academy (HMA) opgericht om een positieve rol te kunnen spelen in Tanzania. De HMA biedt zowel kansen aan straatkinderen in kwetsbare posities als aan mensen die werken in het toerisme. Uiteindelijk hoopt Tanzania Specialist de service in het toerisme te verbeteren en tegelijkertijd de sector duurzamer te maken. De HMA speelt duurzaam een positieve rol en daar profiteren zowel de mensen als het milieu van!”

Robbin Meulemans, Founder Tanzania Specialist

Succesformule

Op dit moment heeft de Hakuna Matata Academy zes trainers. De school biedt werknemers van tachtig deelnemende lodges een plek in haar professionele training- en mentorprogramma’s. In cursussen van een maand geven professionals uit binnen- en buitenland zullen zowel theoretische als praktische lessen, waarmee afgestudeerde HMA-studenten hun professionele vaardigheden kunnen verbeteren. De service in de lodges verbetert daardoor, en de afgestudeerden zelf kunnen maken een professionele groei door. Daarnaast volgen tweehonderd jongeren uit kwetsbare groepen professioneel trainen om uiteindelijk een stageplek te krijgen in een van de tachtig deelnemende lodges. Deze training duurt een jaar en de eerste honderd cursisten zijn inmiddels aan een stage begonnen.

De Hakuna Matata Academy werd gefinancierd met behulp van het DeveloPPP programma van DEG Impulse, een Duitse investeringsmaatschappij voor landen in ontwikkeling, die op haar beurt wordt gefinancierd door de Duitse Federale Dienst voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Hakuna Matata Academy en andere initiatieven voor duurzaam ondernemen van Tanzania Specialist? Vul dan het onderstaande formulier in of bekijk onze pagina over duurzaam reizen.

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania