✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

De Hakuna Matata Academy

De Hakuna Matata Academy gaat uit van het principe dat kennis mensen vooruit kan helpen. De school is een idee van de oprichters van Tanzania Specialist, en gaat volgens planning begin 2023 officieel van start met gespecialiseerde horeca- en hotelcursussen. Tanzanianen werkzaam in het toerisme kunnen hier dan terecht voor extra cursussen, waarmee de Hakuna Matata Academy de eerste in zijn soort is in dit land.

Kennis is macht

De doelen van de Hakuna Matata Academy:

  • Goede carrièrekansen creëren voor Tanzanianen werkzaam in de groeiende toeristensector
  • Duurzaam ondernemen promoten in heel Tanzania, en zo bijdragen aan een gezond en gelukkig land
  • Economische groei stimuleren door een de reis- en toeristenindustrie te creëren met een hogere kwaliteit service en grotere professionaliteit. 

 

 

 

“Op dit moment is het moeilijk om in Tanzania goede, toegankelijke cursussen te vinden in, waardoor verandering lastig is. Ons verlangen om dat te veranderen ligt aan de basis van de oprichting van de HMA. Met betere kwaliteit, meer efficiency en meer kansen kan iedereen in de snel groeiende toeristenindustrie erop vooruit gaan.”

Robbin Meulemans, oprichter Tanzania Specialist

 

 

Succesformule

In de eerste fase van de Hakuna Matata Academy zullen tachtig deelnemende lodges ieder ten minste drie professionals sturen om mee te doen met de professionele training- en mentorprogramma’s van de Academy. Professionals uit binnen- en buitenland zullen zowel theoretische als praktische lessen geven, waarmee afgestudeerde HMA-studenten hun professionele vaardigheden kunnen verbeteren. De diensten in de lodges zullen daardoor verbeteren, en de afgestudeerden zelf kunnen zo een professionele groei doormaken. Daarnaast zal de Academy tweehonderd jongeren uit kwetsbare groepen professioneel trainen en vervolgens stageplekken bieden in de tachtig deelnemende lodges.

 

“De Hakuna Matata Academy werd medegefinancierd door DEG Impulse uit publieke middelen van het Duitse Federale Ministerie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling”.

Meer informatie

Wil je meer weten over de Hakuna Matata Academy en andere initiatieven voor duurzaam ondernemen van Tanzania Specialist? Vul dan het onderstaande formulier in of bekijk onze pagina over duurzaam reizen.

 

Sustainable travel Africa