Background mask

Regenseizoen Tanzania

Denk jij bij het regenseizoen ook aan een saaie periode waarin niks te beleven valt? Niks is minder waar in Tanzania! Hier wordt de regentijd gezien als een periode waarin de natuur op zijn mooist is.

Op safari in het regenseizoen? Wij vinden van wel!

Wij van Tanzania Specialist hebben een eigen kantoor in Tanzania, met ervaren medewerkers die al jaren in Tanzania komen en/of wonen. Onze ervaring leert dat het regenseizoen juist een prachtige tijd is om op safari te gaan. Het regenseizoen brengt namelijk veel voordelen met zich mee, die absoluut zwaarder wegen dan de paar kleine nadelen.

De meeste regen valt namelijk ’s morgens en ’s avonds in de vorm van korte, intense buien. De lange regenbuien vinden meestal ’s nachts plaats, wat maakt dat je overdag van een prachtige Tanzania safari kunt genieten. Ook is zo’n regenbui niet te vergelijken met de koude regen in Nederland en is het juist een hele ervaring om een keer mee te maken.

Omdat de omgeving – in tegenstelling tot de andere seizoenen – nu meer dan genoeg water krijgt, bloeit de natuur helemaal op. De doorgaans kale en stoffige vlaktes staan opeens vol met mooie bloemen en de natuur is overal groen. Het is echt prachtig om naar te kijken.

Lion

Veel mensen zijn toch wel een beetje bang dat de wegen onbegaanbaar worden door de regen. Gelukkig kun je in noord Tanzania prima reizen tijdens het regenseizoen. De verhalen komen vaak uit zuid Tanzania, waar dit wel het geval kan zijn. Zuid Tanzania ligt namelijk een stuk lager dan het noorden, waardoor het water daarheen stroomt en de wegen onbegaanbaar worden. Noord Tanzania ligt gemiddeld rond de 1500 meter boven zeeniveau, waardoor het zelden voorkomt dat de wegen onbegaanbaar zijn.

De goed te bereizen Nationale Parken zijnSerengetiNgorongoro, Tarangire, Lake Manyara en Arusha.

Parken die in deze periode niet bezocht kunnen worden zijn: Selous, Ruaha, Mikumi & Udzungwa.

Hoe zit het met het wildlife van Tanzania in het regenseizoen?

In het regenseizoen zijn de dieren een stuk actiever en zijn er meer dieren op pad, omdat ze niet hoeven te schuilen voor de hete zon. Dit trekt natuurlijk ook roofdieren aan, waardoor de kans groter is dat je een aantal wonderlijke roofdieren van Afrika kunt aanschouwen.

leeuwtjes in het regenseizoen tanzania

Ook zijn de dieren makkelijker te vinden, doordat alle dieren zich begeven in de velden met laag gras. Zo kunnen ze de roofdieren aan zien komen. En waar prooi is, zijn natuurlijk ook roofdieren in de buurt!

Laagseizoen = lagere kosten!

In deze tijd, ook wel het laagseizoen genoemd, zijn de hotelprijzen lager omdat er minder toerisme is. Hierdoor is het een stuk rustiger in de natuurparken en kun je dus soms lange tijd als enige toerist bij een kudde dieren blijven kijken. Dit geeft nét even dat beetje extra spanning tijdens je Tanzania reis.

Als je niet bang bent voor een buitje en wat modderige wegen, is het zeker de moeite waard om júist in deze periode op vakantie naar Tanzania te gaan.

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania