Background mask

Visum Tanzania aanvragen | Lees hier onze tips

Als je één van onze Tanzania safari’s of Zanzibar vakanties hebt geboekt, moet je een Tanzania visum aanvragen. De vraag is dan of je dat van tevoren in Nederland of België gaat doen, of dat je het Tanzania visum ter plekke op het vliegveld in Tanzania aanvraagt. Het kan namelijk allebei! Opvallend daarbij is dat de prijs van een visum in Nederland of België € 50,- is en in Tanzania $ 50,- of € 50,-. Als je besluit het visum ter plekke in Tanzania aan te vragen, is het dus slim dollars op zak te hebben.

Een visum Tanzania aanvragen in Nederland of België

Het visum is aan te vragen via onderstaande link. Dit is de enige officiële link van de Tanzaniaanse overheid. https://visa.immigration.go.tz/
Sinds 2 januari 2020 kunnen geen visas meer aangevraagd worden in de ambassades.

Een visum in Tanzania aanvragen

Op het vliegveld in Tanzania is een speciale afdeling voor visumaanvragen. Een aanvraag heeft wel wat voeten in de aarde, want je moet aansluiten in drie verschillende rijen:

  • In de eerste rij vraag je een zogeheten government control number aan
  • In de tweede rij betaal je en krijg je een betaalbewijs
  • De derde rij is voor de visumafgifte

Hoeveel tijd de aanvraag in beslag neemt, hangt af van de drukte op het vliegveld. Het is aan te raden snel uit het vliegtuig te zijn, en meteen de aanvraag in te dienen. Houd daarvoor een pen bij de hand! Wie snel is, zal ongeveer twintig minuten kwijt zijn met de aanvraag. Maar zeker in het hoogseizoen kan het langer dan een uur duren.

Ons advies voor het aanvragen van een visum Tanzania

Het voordeel van het visum in Nederland of België aanvragen, is dat je bij aankomst in Tanzania meteen door kunt lopen. Vooral als je in het hoogseizoen reist, kan dit een hoop tijd schelen. Echter vinden wij het aanvraagformulier van de Tanzaniaanse overheid vrij gecompliceerd. Zo vragen ze bijvoorbeeld voor diverse adressen, terwijl er in Tanzania geen straatnamen zijn. Dus sommige vragen zijn onmogelijk goed in te vullen. Onze voorkeur gaat er hierom naar uit om het ter plekke in Tanzania te regelen.

Voor beide manieren geldt dat het paspoort bij terugkomst uit Tanzania nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Kinderen die met een ouder reizen, hebben bovendien een verklaring in het Engels nodig waarin de andere ouder toestemming geeft voor de reis. Dit en meer staat ook in de voorbereidende reisinformatie die wij onze klanten na bevestiging van de reis toesturen.

Heb je nog geen reis geboekt? Bekijk dan snel al onze droomreizen naar Tanzania of stel direct zelf je ultieme reis samen!

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania