Leopard

Tanzania Reizen

Al onze reizen zijn op maat gemaakt, maar als inspiratie staan er op deze pagina een aantal voorbeeldreizen voor je klaar. Deze Tanzania rondreizen zijn door ons persoonlijk samengesteld. We hebben ervoor gezorgd dat elke reis weer uniek is op zijn eigen manier. Wij je met ons reizen? Vraag dan een reisvoorstel op maat aan! Wij zijn 100% gespecialiseerd in Tanzania en staan garant voor een onvergetelijke ervaring.

Background mask
Background mask

Een vakantie in Tanzania is niet te vergelijken met een verblijf op een andere plek ter wereld. De vele bijzondere locaties en authentieke natuurgebieden zorgen ervoor dat onze Tanzania reizen je altijd bij zullen blijven.

Je kunt alle soorten Tanzania rondreizen bij ons boeken: safari’s, strandvakanties op de prachtige droomeilanden, honeymoonreizen en je kunt zelfs de Kilimanjaro beklimmen. Kies daarnaast uit de vele gevarieerde activiteiten en excursies.

Alle Tanzania reizen zijn te combineren met een vakantie op Zanzibar, Pemba en
Mafia eiland.

*Prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en park fees (gebaseerd op 4 personen) excl. internationaal vliegticket.

Ga op échte authentieke safari tijdens onze Tanzania reizen

Wat wij zo uniek vinden aan dit land, is dat de safari’s nog echte authentieke safari’s zijn. Je rijdt midden in het territorium van de wilde dieren. Deze dieren leven hier zo graag, omdat zij zich thuis voelen in de diverse ecosystemen van Tanzania. In tegenstelling tot vele andere landen die safari’s verzorgen, zijn er in Tanzania geen hekken rondom de parken. Ook zijn er geen asfaltwegen.

Tanzania reizen zijn dus echt puur natuur. Alle dieren kunnen gaan en staan waar ze willen en leven écht volgens de wetten van de natuur. Met behulp van ervaren gidsen kunnen de verschillende dieren worden gevonden.

Doordat alle dieren zich natuurlijk en vrij kunnen bewegen, is het mogelijk om bijzondere natuurevenementen, zoals de grote trek, mee te maken. Hierbij trekken meer dan 1,5 miljoen grazende dieren het land door op zoek naar vers voedsel en water, met alle indrukwekkende gevolgen van dien.

Het is misschien niet het goedkoopste land, maar velen die een Tanzania rondreis met ons hebben gemaakt en daarna voor een goedkopere variant kiezen, komen toch elke keer weer bij ons terug en vertellen dat het nergens zo mooi is als in Tanzania.

 

Ervaar de prachtige natuur

Tijdens onze Tanzania rondreizen is het mogelijk om de interessantste en mooiste ecosystemen ter wereld te kunnen aanschouwen. Het is niet voor niets dat hier vele prachtige natuurfilms zijn opgenomen. De losse ecosystemen zorgen voor een diverse natuur en vele afwisselende landschappen. In Tanzania vind je de volgende ecosystemen:

  • Dichtbegroeide ‘highlands’
  • Hoog graslandschap
  • Laag graslandschap
  • Wood/grass-landschappen (bomen en gras gecombineerd)
  • Tropische regenwouden
  • Mooie boomlandschappen met typische ‘Lion King bomen’
  • Uitgestrekte savannes waar je heerlijk vanuit je lodge de zonsondergang kunt bekijken, terwijl de olifanten, giraffen, leeuwen op veilige afstand langslopen

De afwisselende landschappen trekken stuk voor stuk unieke diersoorten aan. Tijdens een Tanzania reis kun je deze dan ook samen met jouw gids gaan opzoeken. Gidsen van Tanzania Specialist kunnen je alles vertellen over deze landschappen.

Background mask

Jouw gids tijdens je Tanzania rondreis

Kies je voor één van onze Tanzania reizen, dan word je begeleid door één van onze eigen gidsen. Door onze strenge selectieprocedure slaagt slechts 5% erin om gids bij ons te worden. Onze gidsen spelen een essentiële rol om jouw Tanzania rondreis voortreffelijk te maken.

guide_tanzania_specialist
people_taking_pictures_in_jeep

3 van de 7 Afrikaanse wonderen bezoeken met onze Tanzania reizen

Je kunt tijdens jouw Tanzania rondreis maar liefst 3 van de 7 zogenaamde ‘Afrikaanse wonderen’ zien. Tanzania is ook de enige plek waar deze wonderen zó dicht bij elkaar liggen. Het is dus mogelijk om ze tijdens een Tanzania reis allemaal te bezoeken!

Het eerste Afrikaanse wonder is natuurlijk de grote trek. Naast zijn 1,5 miljoen grazende dieren is de omgeving van Serengeti de beste leefomgeving voor katachtigen als leeuwen, luipaarden en cheeta’s. Door de aanwezigheid van jagers en prooien, is er vaak veel actie mee te maken.

Verder is er de Ngorongoro Krater, de grootste caldera (ingestorte vulkaan) ter wereld. Deze krater zorgt voor een unieke leefomgeving voor veel verschillende dieren. Op deze plek vind je de allerhoogste concentratie wilde dieren per vierkante kilometer!

Daarnaast is Mount Kilimanjaro één van de zeven Afrikaanse wonderen. De Kilimanjaro is een momenteel non-actieve vulkaan en is, met meer dan 5.800 meter boven zeeniveau, de hoogste berg van Afrika. We hebben meerdere Tanzania reizen waarin de Kilimanjaro via diverse routes, die verschillen van moeilijkheidsgraad en lengte, beklommen kan worden. De bekendste toppen zijn: Kibo, Mawenzi en Shira.

 

Cultuur in Tanzania

Tanzania rondreizen zijn niet alleen leuk vanwege de prachtige natuur. Het land heeft namelijk ook een unieke cultuur. In tegenstelling tot andere landen in Afrika, is het een land waar veel verschillende culturen in goede harmonie met elkaar samenleven. Het is echt prachtig om dit te zien. Zo zijn er bijvoorbeeld nog mensen die zoals in het stenen tijdperk leven, maar ook de Maasai-stam, die tijdens een Tanzania rondreis bezocht kan worden. Daarnaast zijn er alleen in noordelijk Tanzania al meer dan 120 verschillende stammen te vinden met ieder zijn eigen unieke en interessante gewoonten en levenswijzen. Bekijk alle informatie over Tanzania en haar gebruiken op onze website. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en waar je rekening mee kunt houden tijdens de voorbereiding van je reis!

Lokale bevolking
local_people_#1

Ontmoet de vriendelijke bevolking tijdens jouw Tanzania rondreis

In Tanzania is de cultuur niet alleen uniek, de mensen zijn ook nog eens ongelofelijk vriendelijk! Soms zijn ze zo vriendelijk dat het ons een beetje afschrikt, omdat wij dit niet gewend zijn. De bevolking is namelijk heel erg behulpzaam, kleurrijk, vrolijk en vol met levenslust. Ze zorgen dan ook voor een zeer warm ontvangst, waardoor je je oprecht welkom voelt gedurende jouw Tanzania rondreis.

Tijdens onze Tanzania reizen zul je vaak ‘Jambo’ horen, wat ‘hallo’ betekent in het Swahili. De bevolking vindt het erg leuk om te horen dat iemand een beetje Swahili spreekt. Het maakt ze dan ook erg blij wanneer je met ‘Jambo’ terug groet. Om nóg meer indruk te maken kun je bijvoorbeeld ‘Habari’ zeggen, wat ‘Hoe gaat het?’ betekent. Ook kun je deze vraag beantwoorden met ‘Nzuri Sana!’ wat ‘héél goed!’ betekent. Op deze manier zul je al gauw als een vriend van de lokale bevolking worden beschouwd. Mocht je geen Swahili spreken (wat voor de meeste van ons geldt), dan spreken ze gelukkig ook gewoon Engels.

Ontdek de prachtige eilanden met onze Tanzania reizen

Onze Tanzania reizen bestaan niet alleen uit safari’s. Vaak worden Tanzania rondreizen gecombineerd met een bezoekje aan de prachtige droomeilanden Zanzibar, Pemba of Mafia. Dit zijn stuk voor stuk knusse, tropische eilanden met parelwitte stranden en een azuurblauwe zee.

Je bevindt je hier in een prachtige, onvervuilde en onaangetaste natuur. Ga eens op zoek naar enkele van de vele ‘verborgen stranden’ tijdens een excursie. Dit zal je Tanzania rondreis compleet maken!

Het zou zomaar kunnen dat je jezelf het ene moment in de dichte bossen bevindt, waar de aapjes door de bomen springen, en het andere moment via een smal – dicht begroeid – paadje uitkomt op één van die prachtige verstopte strandjes.

Het leven is hier redelijk primitief, maar de bevolking is ontzettend gelukkig. Hoe zou het ook anders kunnen in zo’n omgeving? De meeste mensen leven van de landbouw en visserij. In de ochtend kun je op het strand vissers begroeten die net uit de zee komen met verse vis. Je kunt ze ook langs zien varen in hun traditionele, smalle vissersbootjes. Op sommige plekken kun je de vis zelfs direct van de vissers kopen op het strand. Verser kan niet! Je kunt hier overigens overal genieten van de heerlijke specialiteiten van de goede koks, die je smaakpapillen aangenaam zullen verassen.

Het leven op deze eilanden is ontzettend rustgevend. Precies wat je nodig hebt na veel van het land te hebben gezien met één van onze Tanzania reizen. In de ochtend word je zachtjes wakker gemaakt door de natuurlijke geluiden van de zee, de vele exotische vogels, apen, krekels en andere dieren die hun lied zingen. Vervolgens open je de deur van jouw verblijfplaats, waarbij je de eerste warme zonnestralen al op je gezicht voelt. Nu kijk je om je heen en zie je de prachtige groene natuur met felle kleuren, zo mooi als in je mooiste dromen!

Tanzania Reizen : veelgestelde vragen

Heb jij al zin gekregen in één van onze Tanzania reizen? Of heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op en boek direct je Tanzania rondreis.

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania