Background mask

Duurzaam reizen

Wie kiest voor reizen met Tanzania Specialist, kiest voor reizen in Tanzania op een verantwoorde, duurzame en veilige manier. Als bedrijf dragen we graag bij aan de sociale en economische ontwikkeling van Tanzania. Om die reden doen we mee aan verschillende initiatieven.

Aangezien wij als gevestigde reisagent in Tanzania bijzondere reizen in de natuur organiseren, begrijpen we dat we deze natuur en de bijbehorende wilde dieren moeten behouden en beschermen. Daarom is duurzaam reizen en ondernemen voor ons belangrijk, net als het actief bijdragen aan duurzame projecten door het hele land.

Serengeti Safari Marathon morning lion spotting Tanzania

Klimaatneutrale activiteiten eerst

  • Onze keuze voor luxe lodges en andere accommodaties in Tanzania baseren wij op een aantal specifieke milieu-eisen. De belangrijkste daarvan is dat we graag willen dat de lodges ecologisch verantwoord zijn. Bijvoorbeeld wat betreft afvalverwerking en (groene) energie. Zo gebruikt 75 procent van alle Tanzania Specialist accommodaties zonne-energie.
  • Onze op maat gemaakte vakanties in Tanzania stellen we bij voorkeur samen met duurzame excursies. Van wandelen en fietsen tot kanoën en kamperen – de meeste excursies die onze gasten doen laten niet meer achter dan een voetafdruk in het zand.

Bomen planten

Behalve dat we duurzaam voorop stellen bij de reizen die we voor onze klanten organiseren, proberen we ook klimaatneutraal te zijn middels ons Manyara Tree Planting Project. We begonnen dit initiatief in 2020 op een stuk grond van ruim twaalf hectare in de streek rondom Lake Manyara National Park. Sindsdien hebben we hier een stuk grond van ruim zeven hectare aan toegevoegd in de buurt van Arusha National Park, waardoor we inmiddels duizenden inheemse bomen hebben kunnen planten.

Trainingen voor kwetsbare jeugd

De werkeloosheid onder jongeren in Tanzania is relatief hoog, omdat veel kinderen en jongeren weinig tot niet naar school gaan en zelden een opleiding kunnen volgen. Ook belanden veel kinderen in de grotere steden op straat. Als Tanzania Specialist gaat dit ons aan het hart en we zijn vastbesloten hier iets aan te doen. In 2022 begonnen we daarom met de Hakuna Matata Academy, met als doel kwetsbare jongeren een kans te geven en tegelijkertijd de kwaliteit van het toerisme in het land te verbeteren. De school ging goed van start met zes trainers en verschillende cursussen, en inmiddels:

  • Trainen we tweehonderd straatkinderen per jaar, en brengen we ze verschillende vaardigheden bij zodat ze daarna een cursus kunnen volgen die leidt naar een baan in het toerisme.
  • Organiseren we horeca- en hoteltrainingen voor personeel van hotels die wij in ons assortiment hebben, om zo de kwaliteit van de Tanzaniaanse toerisme-industrie te verbeteren.
  • Geven we trainingen aan gidsen over de natuur en het belang van professionele klantvriendelijkheid

Training vulnerable street kids

“Duurzaam ondernemen staat bij ons voorop. Het was altijd al onze wens om dingen te kunnen doen zoals bomen planten, kwetsbare jeugd trainen en bewustzijn creëren bij onze leveranciers om ook verantwoord te ondernemen. Duurzaam ondernemen is de logische keus, want iedereen profiteert ervan. Met heel veel dank aan alle klanten van Tanzania Specialist die dit mogelijk maakten en nog steeds maken!”

– Robbin Meulemans, oprichter Tanzania Specialist

Zorg voor onze werknemers

Toegewijd personeel is ons belangrijkste kapitaal. Van werknemers op het hoofdkantoor in Arusha tot de professionele safarigidsen in de parken – allemaal worden ze onderworpen aan een uitgebreid selectieproces voor we ze aannemen. Met een team van alleen de beste werknemers, betalen we dan graag een stuk meer dan gemiddeld. Wij geloven in het investeren in je personeel en in het creëren van voorspoed voor iedereen.

Supporting our employees

Certified Sustainable Travel Africa

Het initiatief Certified Sustainable Travel Africa is opgezet door onze oprichters van Tanzania Specialist. Als toonaangevende speler in de Tanzaniaanse toeristensector, hebben we duurzaamheid en bescherming van het milieu hoog in het vaandel staan. Door middel van horeca-trainingen en scholingsprogramma’s, plaatselijke initiatieven voor hergebruik en het promoten van een hoge standaard bij onze partners, hopen we een golf van verandering op gebied van milieubescherming in Tanzania te leiden.

Ons certificaat beloont alle bedrijven in de Tanzaniaanse toerisme-industrie die milieuvriendelijk zijn, en dus het milieu op nummer één zetten. Het certificaat maakt deel uit van onze lange-termijn doelstelling om een duurzaam Tanzania voor iedereen te realiseren.

Sustainable travel Africa

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania