Background mask

Tanzania reisadvies

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen over Tanzania. Met bijna tien jaar ervaring zijn we er trots op om met onze kennis van Tanzania deskundig reisadvies te kunnen bieden.

tanzania specialist tanzania travel advice

Veiligheid in Tanzania

Tanzania is één van de veiligste Afrikaanse landen, je hoeft je geen zorgen te maken dat je iets zal overkomen tijdens de Tanzania safari of vakantie. Je zult gedurende de Tanzania reis continu op pad zijn met één van onze Tanzania Specialist gidsen en zij zorgen voor jullie veiligheid. Als je in Europa op vakantie gaat dien je ook alert te zijn, je bent tenslotte toerist, dat is in de grote steden van Tanzania niet anders (en de is kans groot dat je niet in grote steden komt).

Tanzaniaanse bevolking

Mensen zijn vriendelijk en zeer behulpzaam. Toerisme is één van de belangrijkste bronnen van inkomsten en daarom wordt je interesse in Tanzania erg gewaardeerd.

Visum Tanzania

Voor Tanzania heb je een visum nodig. Dit visum kun je online bestellen via de Tanzaniaanse visumdienst, of op het vliegveld regelen nadat je geland bent in Tanzania (€ 50,- of $ 50,-). Informeer altijd zelf van tevoren naar de dan geldende visumregels.

Paspoorteisen

Het paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn na terugkomst in het thuisland.

Inentingen Tanzania

De volgende inentingen worden geadviseerd: gele koorts, DTP en Hepatitis A.
De gele koorts vaccinatie is alleen verplicht wanneer je Tanzania wilt inreizen vanuit een land waar gele koorts voorkomt. Ook wanneer je enkel een tussenstop of overstap langer dan 12 uur had in een land met gele koorts. Lees hier meer over de gele koorts vaccinatie.

Voor Covid-19 bestaan sinds januari 2023 geen inreisbeperkingen meer, en zijn vaccinaties of PCR-testen niet meer nodig. Neem voor de meest actuele informatie altijd even contact op met de GGD (Nederland) of het Tropeninstituut (België).

Tijdverschil Tanzania

Het is in Tanzania een uur later (twee uur in wintertijd).What is the currency of Tanzania?

Betalen in Tanzania

De lokale munt is de Tanzaniaanse shilling, al worden dollars en euros in Tanzania op de meeste plekken ook geaccepteerd.

Taal in Tanzania

Swahilli en Engels, maar bijna iedereen spreekt Swahili. In de toerismesector spreekt echter vrijwel iedereen Engels.

Vliegtijd Amsterdam – Kilimanjaro airport (Tanzania)

8 uur en 50 minuten.

Voor meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen.

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania