Background mask

Flying Doctors

Het is verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Hierom hebben wij hieronder informatie weergegeven over verzekeringsmogelijkheden voor een Tanzania vakantie. Flying doctors is een verzekering waar wij in Nederland nog niet zoveel over weten, daarom vinden wij het belangrijk dat je deze informatie te zien krijgt. Op deze manier kun je zelf bepalen of je het de moeite waard vindt om een Flying doctors verzekering af te sluiten.

Flying doctors verzekering Tanzania:

Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw voert de Flying Doctors Society medische evacuatie vluchten uit in Kenia, Tanzania en Oeganda. De AMREF Flying Doctor Service is de enige vliegende ambulance met eigen medici en piloten die 24 uur stand-by staan. In geval van nood zorgen zij voor onmiddellijke evacuatie vanuit de bush’ naar het ziekenhuis in Nairobi. Voor een Safari in Afrika van maximaal 14 dagen betaal je  bijvoorbeeld € 25,- per persoon voor alle reizen naar Kenia en Tanzania. Zo kun je ten alle tijden naar het beste ziekenhuis in de buurt worden gebracht, in geval iemand onwel wordt.

Het lidmaatschap is een aanvulling op je gewone reisverzekering en is niet verplicht. Met een lidmaatschap van de Flying Doctors Service kan er echter sneller en betere hulp geboden worden in geval van nood.

Flying doctors heeft verschillende categorieën qua dekkingsgebied. Zo heeft de Flying doctors verzekering de volgende variabelen waaruit je kan kiezen:

  • Tot 14 dagen met een dekkingsgebied van 500 km. Deze verzekering kost € 25,-
  • tot 2 maanden met een dekkingsgebied van 500 km. Deze verzekering kost € 35,-
  • Tot 14 dagen met een dekkingsgebied van 1.000 km. Deze verzekering kost € 40,-
  • tot 2 maanden met een dekkingsgebied van 1.000 km. Deze verzekering kost € 60,-

Op de onderstaande afbeelding is in het rood te zien welk gebied wordt gedekt in een straal van 500 km. De Flying Doctors verzekering tot 500 km. geeft voldoende dekking voor alls safariparken in het Noordelijke Circuit. In het Noordelijke Circuit zitten de parken zoals Mount Kilimanjaro, Arusha National Park, Tarangire, Ngorongoro, Serengeti en Lake Manyara. Dit is dus voldoende voor 90% van onze klanten. Mocht je ook nog dekking willen hebben in Zanzibar, dan heb je wél de dekking tot 1.000 km. nodig.

Als aanvulling op je reisverzekering kun je 1 van bovenstaande “Flying Doctors Society” verzekeringen aangaan. Tanzania Specialist is aangesloten bij de Flying Doctors. Je kunt deze verzekering ook bij ons afsluiten.

flying doctors Tanzania

Meer informatie: https://flyingdoctorsafrica.org

Naast de Flying doctors verzekering zijn er natuurlijk ook nog de reguliere verzekeringen, zoals de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Deze zijn in Nederland wel beter bekend. Hieronder vind je hier nog wat informatie over.

Reisverzekering Tanzania:

Wij verplichten onze klanten om een goede reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering dekt niet alleen medische kosten, maar o.a. ook schade aan of verlies van bagage.

Annuleringsverzekering Tanzania:

Het is raadzaam een annuleringsverzekering af te sluiten. In sommige gevallen wordt er voor verre reizen maar tot een bepaald bedrag terugbetaald in geval van annulering. Controleer dit even bij je verzekeraar zodat je zeker weet dat je goed verzekerd bent.

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania