Background mask

Vrijwilligerswerk in Tanzania

We worden regelmatig benadert door mensen die vrijwilligerswerk in Tanzania willen doen. Hoewel wij niet het standaard type organisatie zijn waar mensen als eerst aan denken om vrijwilligerswerk te doen, hebben we in de loop der tijd vele mensen blij gemaakt me een leuke werkervaring in Tanzania.

Werken in Tanzania

Ben je op zoek naar een nieuwe ervaring om even je gedachte uit de Nederlandse gewoontes te halen? Vrijwilligerswerk in Tanzania kan je hier enorm bij helpen. Het is een land waar alles totaal anders gaat, een land met heel veel uitdagingen, maar ook een lang met een enorm rijkdom aan beeldschone natuur. En land met zoveel uitdagingen, maar ook met enorme kansen. Indien je er in Nederland even tussenuit wil en hier eens een periode een volledig nieuwe levenservaring op te doen, lees dan verder.

 

Vrijwilligerswerk in Tanzania: een leuke ervaring!

Waarom het een leuke ervaring om in Tanzania vrijwilligerswerk te doen? Dat is iets wat moeilijk uit te leggen is, maar het is zeer waardevol om je te mengen tussen de mensen in Tanzania en te zien hoe zij echt leven! Dit is een compleet andere ervaring dan dat je op vakantie bent in Tanzania. Want dan zul je ten alle tijden van alle gemakken voorzien worden in de accommodaties of door de gids tijdens de safari.

Indien je je gaat settelen voor een x-aantal weken in Tanzania, dan valt dit comfort weg, en dan zul je het leven in Tanzania mee gaan maken. Je raakt bevriend met lokale mensen, krijgt inzicht in de manier waarop zij leven. Je gaat boodschappen doen in een Afrikaaanse winkel of kraampje waar je tijdens de vakantie een foto van zou maken. Je komt erachter dat bijvoorbeeld de leveranciers van de lodge een complete andere werkwijze hebben dan in Nederland. Ook de wegen zijn er compleet anders. Je zult merken dat dingen in Tanzania moeilijker gaan, maar op een of andere manier raak je er in Tanzania niet gefrustreerd door, zoals velen dat wel zouden worden in Nederland. Dit is wat we van vele vrijwilligers al hebben teruggekregen als feedback. Zij gaven aan dat je na deze levenservaring heel anders tegen de wereld aankijkt. Dat zowel Afrika als Nederland hele mooie en bijzondere eigenschappen heeft. Ook ga je uiteindelijk zien hoe extreem goed we het in Nederland hebben. Maar dat de mensen in Afrika misschien nog wel gelukkiger zijn dan in Nederland. Het geluk zit hem in de kleine dingen.

Dit is een korte omschrijving van de algemene levenservaring die we terug horen van mensen die vrijwilligerswerk in Tanzania hebben gedaan. Zoals je kan lezen is het de moeite waard om dit mooie avontuur een keer in je leven mee te kunnen maken.

Tanzania Specialist geeft terug aan de community:

Tanzania Specialist geeft op diverse manieren terug aan de community, onze visie is door dat te doen door werkgelegenheid te creëren waardoor mensen een baan kunnen hebben. Natuurlijk doen we dat in directe zin in het safari bedrijf, of met de lodges. Maar dit doen we ook met onze opgerichte Academy.

Wat zijn de doelen onze Academy?

Er is niet 1 goede hospitality school in Arusha (het hart van de safari industrie). Tanzania Specialist leidt hier medewerkers op van meer dan 80 accommodaties met trainingen de 3 categorieën die van belang zijn in een accommodatie.

1. Make unemployable people employable:

We proberen door opleidingen en trainingen mensen die niet geschikt zijn om een baan te vinden (veelal straatkinderen), geschikt te maken op de verwachtingen die een werkgever heeft. Dit doen we door de basisprincipes te leren voor een bepaald vak, maar ook door de normen en waarden uit te leggen over wat er van hen verwacht wordt als ze een baan krijgen aangeboden. Hierdoor maken zij kans om een eenvoudige baan te krijgen bij bijvoorbeeld een van de vele accommodaties in Tanzania. Denk hierbij aan bijvoorbeeld housekeeping, bediening, schoonmaken etc. Dit is iets waar deze mensen enorm blij mee zijn en zeker niet vanzelfsprekend is in een land met 40% werkloosheid.

2. Niveau verhogen van medewerkers in de hospitality branche:

Door de medewerkers Standard Operating Procedures aan te leren binnen de accommodaties, kan het niveau van dit bedrijf enorm stijgen. Dit heeft tot gevolg dat de klanttevredenheid binnen deze lodge omhoog gaat. En meer tevreden klanten betekend dat de lodge succesvoller wordt. Dit heeft tot gevolg dat er meer medewerkers nodig zijn en deze kunnen we dan ook aanleveren vanuit onze academy.

3. Niveau van de lodges / Tanzania in het algemeen als bestemming populairder maken:

Doordat we de algemene tevredenheid omhoog brengen van de gasten die Tanzania bezoeken, zal Tanzania hopelijk een populairdere bestemming worden. Als dit gaat lukken dan zal er ook meer werkgelegenheid komen in Tanzania. Dit is het doel dat wij hebben met deze academy. Los daarvan hebben wij met ons safari bedrijf ook meer tevreden klanten, wat natuurlijk ook erg belangrijk is. Want doordat wij deze trainingen doen voor de accommodaties, weten we ook hoe het niveau van de verschillende accommodaties is.

Wat voor vrijwilligerswerk in Tanzania kunnen we aanbieden?

Dit is echt in de breedste zin van het woord. Dat kan in de academy zijn, maar afhankelijk van de projecten waar Tanzania Specialist mee bezig is, zouden er ook kansen kunnen komen op hele andere vlakken. Zo hebben we zelf ook verschillende accommodaties waar regelmatig vragen komen over komen over een beschikbare positie. Maar ook tijdens de bouw van de accommodaties komen er wel kansen vrij voor hele andere taken. Het safaribedrijf heeft ook regelmatig leuke nieuwe projecten. Kortom, indien je het leuk lijkt om vrijwilligerswerk in Tanzania te doen, neem dan gerust contact met ons op!

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania