Background mask

Algemene voorwaarden

Reisvoorwaarden

Alle reizen worden door Tanzania Specialist B.V. uitgevoerd conform onderstaande reisvoorwaarden. Tanzania Specialist B.V. hanteert dezelfde voorwaarden als de ANVR Consumentenvoorwaarden + onze aanvullende voorwaarden (zie hieronder). De ANVR-voorwaarden kunt u inzien via deze link. Tanzania Specialist B.V. is daarnaast lid van SGR en hierdoor valt uw reis onder de garanties van de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) SGR-nummer 3700.

Aanvullende voorwaarden: Wij hanteren, gezien het soort reizen dat wij aanbieden, aangepaste voorwaarden ten aanzien van de (aan)betaling en annuleringskosten. De dagprogramma’s zijn vrij gedetailleerd weergegeven om een zo goed mogelijk beeld te geven van de geplande invulling van de reis.

Toch zijn er factoren die invloed kunnen hebben op de uitvoering, zoals gewijzigde dienstregelingen, kapotte wegen, slecht weer of materiaalpech. Als bepaalde omstandigheden daartoe aanleiding geven, behouden wij ons nadrukkelijk het recht voor om – vooraf of ter plaatse – wijzigingen in route, dagindeling, overnachtingen, vervoer of excursies aan te brengen. U kunt er in zo’n geval natuurlijk van op aan dat wij onze uiterste best doen om de kwaliteit en het karakter van de reis zoveel mogelijk te handhaven. Eventuele extra reis- en verblijfskosten die als gevolg van overmachtsituaties gemaakt worden, kunnen voor rekening van de deelnemers komen. Mocht één van de aangeboden accommodaties onverwachts niet akkoord komen, dan reserveren wij voor u een gelijkwaardige, alternatieve accommodatie. Voor excursies waar TanzaniaSpecialist B.V. niet in bemiddelt, dragen wij geen enkele verantwoordelijkheid. Onze offertes zijn gebaseerd op de lokale belastingen en heffingen zoals die op dit moment gelden. Mochten er tussen het uitbrengen van deze offerte en uw vertrek wijzigingen plaatsvinden in lokale belastingen en/of heffingen behouden wij ons conform artikel 8 van de ANVR voorwaarden het recht voor deze eventuele nieuwe lokale belastingen en/of heffingen aan u door te berekenen.

(Aan)betalingsvoorwaarden:

De aanbetaling bedraagt 50% van de reissom, en dient u spoedigst na het doorgeven van de bevestiging van de reis te voldoen. Wij leggen in de tussentijd de hotels definitief vast en doen de aanbetaling. Indien u gebruik maakt van een speciaal actietarief voor uw vluchten, bedraagt de aanbetaling 50% van het landarrangement plus de volledige kosten van de vliegtickets en luchthavenbelastingen. Het restant van de reissom dient uiterlijk 65 dagen voor de vertrekdatum van de reis betaald te zijn. Bij boeking binnen 65 dagen voor vertrek moet de volledige reissom direct na ontvangst van de factuur worden voldaan. Pas nadat uw betaling binnen is, kunnen wij de hotels, safari jeep, vluchten en gids voor uw reis bevestigen.

Annuleringsvoorwaarden:

De volgende kosten worden in rekening gebracht bij annulering van de reis:

– tot 65 dagen voor vertrek: de aanbetaling

– vanaf 65 tot 50 dagen voor vertrek: 50% van de reissom (*)

– vanaf 50 dagen voor vertrek: 100% van de reissom (*)

Indien u een geldige reden voor uw annulering heeft, zal uw annuleringsverzekering de volledige annuleringskosten dekken.

(*) Indien de volledige kosten van de vliegtickets in de aanbetaling zijn verwerkt, bestaan de

annuleringskosten uit de volledige kosten van de vliegtickets, vermeerderd met het vermelde

percentage van het landarrangement.

Bij een wijziging na boeking uwerzijds kunnen wij € 150 wijzigingskosten in rekening brengen.

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Tanzania Specialist B.V. is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden, SGR-nummer 3700.

Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de in dit programma gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. De SGR-garantie houdt in dat de reiziger ervan verzekerd is

zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Prijzen:

Alle prijzen op TanzaniaSpecialist.com zijn per persoon, op basis van deelname van twee personen (tenzij anders aangegeven) en in euro’s. Visumkosten, verzekeringen, facultatieve excursies, vertrek- of veiligheidsbelastingen en persoonlijke uitgaven zijn nooit bij de reissom inbegrepen, tenzij anders aangegeven. Eventuele kinderkortingen, toeslagen voor Pasen, Kerst of Oud & Nieuw zijn niet standaard in onze reizen opgenomen. Wij zullen deze, indien van toepassing, specificeren in uw offerte. Alle prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen en kennelijke fouten. Onze offertes zijn maximaal twee weken geldig.

De wegen in Tanzania / wat gebeurt er bij pech onderweg:

De wegen in Tanzania zijn van mindere kwaliteit dan in Europa. Hierdoor hebben de voertuigen extreem veel te verduren. De kans op pech onderweg is hierdoor reëel. Vervangend vervoer of een garage zijn niet of nauwelijks aanwezig. Tanzania Specialist heeft een uitgebreid netwerk en eigen transportmanagers ter plekke, waardoor een breakdown vaak binnen 4 uur verholpen is. U dient wel melding te maken van deze pech situatie, nadat dit gebeurd is zult u z.s.m. een vervangende auto ontvangen. In het geval dat het onverhoopt langer duurt krijgen alle passagiers die geen gamedrive hebben kunnen maken de kosten van de gehele reisdag vergoed.

Factureringen:

Na de bevestiging van uw boeking ontvangt u een factuur waarop de details van uw boeking staan vermeld. De aanbetaling bedraagt 50% van de reissom en dient per ommegaande te worden voldaan. Uiterlijk 65 dagen voor vertrek dient u het resterende bedrag te voldoen.

Reisbescheiden:

Twee weken voor vertrek ontvangt u alle reisbescheiden: vouchers, e-tickets, bagagelabels en folders (indien beschikbaar).

Verzekeringen:

U bent verplicht om verzekerd op reis te gaan. Een annuleringsverzekering raden wij ten zeerste aan. Wij kunnen u hierbij helpen.

Visum:

U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van uw benodigde visum. Uw paspoort dient minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aankomst in Tanzania. Naast het paspoort dient u in het bezit te zijn van een geldig visum. Deze kunt u voor vertrek bij het Tanzaniaanse consulaat aanvragen of bij aankomst in Tanzania. De kosten bedragen 50$ of 50€ indien u het visum koopt bij aankomst.

Naam controle:

Controleert u a.u.b. de op de factuur vermelde namen van de reizigers zorgvuldig. Mocht er na 3 dagen na ontvangst factuur nog een naam gewijzigd moeten worden, dan zijn wij genoodzaakt € 125,- wijzigingskosten in rekening te brengen.

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania