Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

9 dagen Safari Mikumi + Ruaha + Selous

Dit is een perfecte safari combinatie om drie van de zuidelijke nationale parken in Tanzania te verkennen.

Mikumi nationaal park heeft een grote verscheidenheid aan dieren zoals de ‘Big Five’. De kans dat je leeuwen die in bomen klimmen tegenkomt is hier groter dan in andere parken! Ruaha National Park is niet alleen het op één na grootste park, maar is waarschijnlijk de thuisbasis van meer olifanten dan enig ander nationaal park in Oost-Afrika. Selous Game Reserve is het grootste park van Tanzania. Vanwege de diversiteit aan wilde dieren en de ongestoorde natuur staat dit park zelfs op de UNESCO-werelderfgoed lijst!

Deze privésafari bied je de flexibiliteit om in je eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wilt. Je hebt een privé safarivoertuig en gids. De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Silver en zijn op basis van volpension. Het zijn fijne hotels, die wij speciaal selecteren op basis van hun goede kwaliteit en service. Wie luxere hotels wenst, kan hieronder kiezen uit de categorieën Gold of Platinum.

Prijsinformatie over deze reis:

9 dagen Safari Mikumi + Ruaha + Selous
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovenstaande prijzen zijn per persoon
* Verlaagde tarieven worden gebruikt voor personen onder de 16 jaar (worden berekend op basis van uw verzoek)

 

Deze prijzen zijn inclusief:

 • Ophalen op Dar Es Salaam Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de Lodge naar de luchthaven van Dar Es Salaam
 • Accomodaties
 • Game drives door de genoemde Nationale Parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met pop-up dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor high-end safari game drives
 • Engelssprekende privégids gedurende de hele safari
 • Parkkosten voor alle genoemde nationale parken
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension)
 • 24/7 service vanuit ons lokale kantoor in Tanzania
 • Volledig geaccrediteerd en gebonden onder SGR (meer info)
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze safari-jeeps

Deze prijs is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Reisverzekering (reis- / annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €2795 p.p. *

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam - Hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Dar Es Salaam haalt jouw Tanzania Specialist-gids je op en brengt je naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding, je kunt ontspannen en genieten van de Afrikaanse sfeer.

Morgenochtend begint de safari!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Amariah Hotel (City centre)

Dag 2: Rit van Dar Es Salaam naar Mikumi National Park

Na het ontbijt haalt je chauffeur je op bij het hotel en rijd je naar Mikumi National Park. Dit is een rit van 4 uur en bij aankomst maak je je eerste game drive in het park.

Mikumi’s open horizon en overvloed aan wilde dieren worden regelmatig vergeleken met de bekendere Serengeti vlaktes. Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren en de meeste bezoekers komen naar Mikumi National Park om de ‘Big Five’ te spotten: cheeta’s, leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns. De kans dat je hier leeuwen die in bomen klimmen tegenkomt is groter dan in andere parken!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Camp Bastian

Dag 3: Hele dag game drive in Mikumi National Park

Vandaag heb je de hele dag om meer van het Mimumi National Park te verkennen tijdens een gamedrive.

De Mkata Foodplain is een groot gebied in Mikumi National Park dat heel mooi is om wilde dieren te bekijken. Leeuwen bekijken hun met gras begroeide koninkrijk waar de kuddes zebra’s, gnoes, impala’s en buffels overheen trekken. Tijdens de regenbuien klimmen de leeuwen graag in de bomen, dit is erg bijzonder om te zien. Vaak zie je giraffen langs de Mkata-rivier. De schaduwen van van de bomen zijn ook favoriet bij de olifanten die hier leven. Hiernaast is Mkata Floodplain misschien wel de meest betrouwbare plek in Tanzania voor het waarnemen van de reusachtige eland, ’s werelds grootste antilope. De even indrukwekkende grotere koedoe- en de sabel antilope achtervolgen elkaar onderaan de bergen van Mikumi National Park.

Nijlpaarden leven in modderpoelen, dit is erg leuk om te zien. Deze poelen bevinden zich 5 km ten noorden van de hoofdingangspoort. Er is ook een diversiteit aan verschillende watervogels te zien.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Camp Bastian

Dag 4: Rit naar Ruaha national park + gamedrive in de namiddag

Na het ontbijt verlaat je Mikumi nationaal park om naar Ruaha nationaal park te rijden. Dit is een rit van 5 uur en bij aankomst kun je een middag game drive maken om het op één na grootste park van Tanzania te verkennen!

De Great Ruaha River stroomt door Ruaha National Park en is de belangrijkste rivier in het park. Omdat het een enorme populatie Afrikaanse olifanten heeft, is de kans groot dat je grote groepen van hen ziet rondzwerven. Het is waarschijnlijk de thuisbasis van meer olifanten dan enig ander park in Oost-Afrika en het heeft bijna 10% van de Afrikaanse leeuwenpopulatie!

Houd je camera klaar voor een aantal goede foto’s …

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ruaha River Lodge

Dag 5: Game drive van een hele dag in Ruaha National Park

Op de gamedrive van vandaag door Ruaha National Park zul je waarschijnlijk de grote verscheidenheid aan planten en bomen opmerken. Het park kenmerkt zich voornamelijk door zijn acacia’s en de vele baobabbomen. Er zijn meer dan 1.650 plantensoorten geïdentificeerd.

Naast Ruaha’s enorme populatie Afrikaanse olifanten is het ook de thuisbasis van grote zoogdieren, zoals koedoes, sabel- en roanantilopen, die in geen enkel ander nationaal park voorkomen. Andere dieren die hier te zien zijn, zijn luipaarden, cheeta’s en giraffen. In het park leven veel zebra’s, elanden, impala’s, grootoorvossen en jakhalzen.

Met een beetje geluk zie je misschien ook de met uitsterven bedreigde wilde honden in Ruaha National Park!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ruaha River Lodge

Dag 6: Vlucht naar Selous Game Reserve en game drive

Selous Game Reserve in het zuiden van Tanzania is één van de grootste wildreservaten ter wereld – het is zelfs groter dan Denemarken! Het heeft een groot aantal wilde dieren, zoals leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen, Masai-giraffen en nog veel meer! Met een beetje geluk zie je zelfs de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn of de moeilijk te vinden Oost-Afrikaanse wilde honden.

Het is hier een stuk rustiger dan in de andere parken, waardoor je kunt genieten van een unieke en ongestoorde safari-ervaring! De Rufiji, die eindigt in de Indische Oceaan, doorkruist het hele reservaat. Rondom deze rivier ligt een moerassig gebied waar krokodillen dol op zijn. De Stiegler-kloof is hier een bijzondere attractie. Dit is een spleet van 100 meter diep en 100 meter breed.

Selous is één van de weinige nationale parken waar je met een gewapende ranger op wandelsafari kunt gaan. Mocht je hier de voorkeur aan geven, dan kunnen wij dit voor je regelen. Maar ook in de auto kun je volop genieten van het landschap en veel dieren spotten!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Selous River Camp

Dag 7: Boot safari Selous Game Reserve

Na het ontbijt start je je bootsafari om de Rufiji rivier en om zijn meren te verkennen. Vanaf de boot zie je veel dieren die naar het water komen om te drinken of om af te koelen. Je ziet hier vaak giraffen, impala’s, waterbokken, koedoes, wrattenzwijnen en soms badende olifanten. Je gaat genieten van een picknicklunch aan de rand van één van de meren. Het uitzicht en de natuur zijn hier absoluut geweldig en je kunt er genieten van de geluiden van de vele vogels die er leven. De boottocht, die de hele dag duurt, is heel mooi om te doen en is de gemakkelijkste manier om zo dicht mogelijk bij de dieren te komen. Wij bevelen de boottocht dan ook van harte aan.

Je zult het geweldig vinden!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Selous River Camp

Dag 8+ 9: Selous Game Reserve - Luchthaven

In de ochtend kun je, afhankelijk van je accommodatie en vlucht, nog een game drive of wandelsafari maken in het game reserve. Vervolgens brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor de vlucht naar huis en op dag 9 kom je weer thuis aan.

Wil je de safari verlengen om meer nationale parken te bezoeken of verlengen met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om tot rust te komen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba en Mafia.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Selous River Camp

Hoe boek je deze safari?

1. Maak je keuze uit: Silver / Golden of Platinum lodges (zie rechtsboven de eerste dag van deze reis).
2. Druk op onderstaande knop.
3. Vul je vertrekdatum (of een indicatie) in.
4. Stuur ons jouw verzoek en we zullen zo snel mogelijk reageren.