9 dagen Safari Mikumi + Ruaha + Selous

Vanaf €2997* / 24/7 service / 9 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en toegang tot het park, excl. internationale vlucht (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

9 dagen Safari Mikumi + Ruaha + Selous

Drie nationale parken in het zuiden van Tanzania bezoeken tijdens je vakantie? Dat klinkt als een perfecte combinatie!

Mikumi National Park telt een bruisend dierenleven, waaronder de befaamde big five. De kans dat je leeuwen tegenkomt die klimmen in bomen, is hier zelfs groter dan in andere parken! Ruaha National Park, het op één na grootste park, herbergt mogelijk de grootste olifantenpopulatie van alle nationale parken in Oost-Afrika. Selous Game Reserve is het grootste park van Tanzania. Vanwege de diversiteit aan wilde dieren en de ongestoorde natuur staat dit park zelfs op de werelderfgoedlijst van Unesco!

Deze privésafari biedt je de vrijheid om op jouw eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wil. Je beschikt over een eigen jeep en een ervaren gids.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam
 • Dag 2: Mikumi National Park
 • Dag 3: Mikumi National Park
 • Dag 4: Ruaha National Park
 • Dag 5: Ruaha National Park
 • Dag 6: Nyerere National Park
 • Dag 7: Bootsafari van een hele dag in Nyerere National Park
 • Dag 8 - 9: Vlucht naar Dar Es Salaam en vlucht naar huis

Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam

Welkom in Tanzania! Onze vriendelijke gids staat voor je klaar op het vliegveld van Dar es Salaam. Hij is beschikbaar voor al je vragen en helpt je met een soepele transfer naar je hotel. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en ontspannen, want je onvergetelijke reis in Tanzania begint hier.

Dag 2 - 3: Mikumi National Park

Mikumi National Park ligt op zes uur rijden van Dar Es Salaam en is het op drie na grootste nationale park van Tanzania. Met de uitgestrekte landschappen en grote groepen wilde dieren vergelijken we het vaak met de beroemdere Serengeti-vlaktes. De ligging dicht bij de grootste stad van Tanzania maakt Mikumi makkelijker bereikbaar. Het park is een thuis voor veel verschillende dieren: olifanten, buffels, zebra's en giraffen, leeuwen en nijlpaarden in de permanente nijlpaardenvijver!

Dag 4 - 5: Ruaha National Park

Ruaha National Park is het derde grootste nationale park in Tanzania. Het ligt langs de Grote Ruaha-rivier, die bekend om zijn grote populatie olifanten en met meer dan 570 vogelsoorten is dit een paradijs voor vogelliefhebbers. In dit park heb je de kans om een glimp op te vangen van leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra's, krokodillen, elanden, sabelantilopen, jakhalzen of de zeldzame Afrikaanse wilde hond. Gamedrives zijn hier bijzonder, omdat je door een puur ecosysteem rijdt in een relatief rustige omgeving.

Dag 6: Nyerere National Park

Vandaag ontdek je de jungle, de savanne en de rivierkanten van het grote Nyerere National Park (eerder het Selous Game Reserve). Dit is een geweldige plek voor het spotten van wilde dieren vanuit een auto en ligt in het zuiden van Tanzania. Het bijzondere aan dit park is dat het minder bezoekers heeft dan de parken in het noorden, maar wel een thuis is voor allerlei dieren. Van olifanten, nijlpaarden, krokodillen en leeuwen tot luipaarden, giraffen, bedreigde neushoorns en de zeldzame Afrikaanse wilde hond. Gaaf hè? In Tanzania is alleen Serengeti National Park groter dan dit park, dus bereid je voor op de kilometers!

Dag 7: Bootsafari van een hele dag in Nyerere National Park

Avontuur en spanning ervaar je tegelijkertijd op een bootsafari op de Rufiji Rivier in het Nyerere National Park! De boot brengt je over de rivier en naar de meren dichtbij, waar je veel dieren spot die naar de waterkant komen. Zie je het al voor je? Terwijl je luncht aan de oevers van één van deze meren zie en hoor je van alles. De giraffes, impala's, waterbucks, kudu's en wrattenzwijnen die dorstig aan de kant staan met op de achtergrond het geluid van talrijk soorten vogels. Je hebt ook de kans om badende olifanten of krokodillen te zien.

Dag 8 - 9: Vlucht naar Dar Es Salaam en vlucht naar huis

Dit is je laatste dag! Vandaag vlieg je naar Julius Nyerere International Airport in Dar Es Salaam, en vanaf daar vlieg je naar huis. Wil je niet dat je avontuur stopt? Verleng je vakantie met een bezoek aan een van de pareltjes van eilanden van Tanzania: Zanzibar, Pemba of Mafia!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania