Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Beste reistijd Tanzania

De beste reistijd om naar Tanzania te reizen is in het droge seizoen van juni t/m oktober en van december t/m maart.

Hoe is het weer in Tanzania? De temperaturen zijn heerlijk, zo rond de 25-27 °C. De perfecte tijd voor een Tanzania vakantie! December t/m maart is ook een goede periode om naar Tanzania te reizen, na de korte regentijd.

Wat is de beste tijd om op safari te gaan?

De beste reistijd voor je Tanzania safari is van 20 december t/m maart. Je hebt dan de meeste kans om veel wilde dieren te zien. In deze periode bevinden alle dieren van de grote trek zich in de lage grasvlaktes in zuid Serengeti (Ndutu).

Meer weten over de grote trek? Op onze website vind je alle informatie over Tanzania en de Nationale Parken. Je kunt ook altijd contact met ons op opnemen om precies te weten waar de grote trek zich op dit moment bevindt!

Wat is de beste reistijd voor Zanzibar?

Veel van onze reizigers verlengen hun safari met een heerlijke strandvakantie op Zanzibar. Ook voor Zanzibar geldt dat de beste reistijd in de droger periode valt. Zeker januari en februari zijn heerlijke maanden. De drukte van kerst en oud en nieuw is geweest en het is ook lang zo druk niet als in onze zomervakantie. Ook maart is een goede maand. Je bent dan ook vaak nog wat goedkoper uit dan wanneer je eerder in het jaar gaat.

Wat kenmerkt het klimaat van Tanzania?

In Tanzania is het het hele jaar door warm. Je dient echter wel rekening te houden met de regentijd wanneer je de beste reistijd voor je vakantie wilt weten.

Lange regentijd

April t/m mei is een iets minder populaire periode in Tanzania, vanwege de lange regentijd. In deze periode valt er veel neerslag. Het zijn meestal korte hevige buien, waarna de zon weer gaat schijnen. Echter blijft het het weer en garanties kunnen hier natuurlijk nooit over gegeven worden. Wel is dit een mooie periode om prachtige natuur mee te maken en vaak zonder andere toeristen!

Korte regentijd

In november vallen er over het algemeen korte, hevige regenbuien. Dit is voor de meeste mensen geen reden om hiervoor niet naar Tanzania te gaan. In deze periode is er overdag +/- 30 °C. Hierdoor valt november net buiten de beste reistijd Tanzania, maar is het evengoed een hele goede periode om naar Tanzania te gaan, zeker ook omdat de hotels in deze periode niet de hoofdprijs vragen.

Beste reistijd & weer Tanzania buiten het hoogseizoen 

Als je niet de hoofdprijs wilt betalen en niet in de lange regentijd wilt reizen, dan zijn de periode: november tot 21 december en de maand maart waarschijnlijk de beste reistijd. Zo kun je in Tanzania vertoeven voor een aantrekkelijke prijs.

 

Beste reistijd Tanzania

Vakantie seizoenen in Tanzania

Tanzania kent 3 verschillende vakantie seizoenen, en de hotels hanteren per seizoen verschillende prijzen, zie onderstaand:

Laag seizoen: april en mei, dan hanteren de hotels de goedkoopste prijzen in Tanzania.
Hoog seizoen: juli, augustus & 22 december – 10 januari. Gedurende deze periode hanteren de hotels de hoogste prijzen in het jaar, omdat het in deze periode het drukst is.

Midden seizoen: de overige data, deze maanden zijn de prijzen in het middenniveau.

Vanaf 20 december t/m 10 januari is er bij sommige hotels een toeslag op de hoog seizoen prijs. Hierom is in deze periode de prijs op aanvraag.

Wat dus de beste reistijd is voor Tanzania, is niet alleen afhankelijk van het weer in Tanzania, maar ook van de prijzen van de accommodaties en excursies en van wat je wilt gaan doen. Wij helpen je graag met het samenstellen van je ultieme droomreis!

Beste reistijd Tanzania

Heb je een vraag?