Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

Beste reistijd Tanzania

Vanaf juni t/m oktober is het in Tanzania droogseizoen er zijn dan heerlijke temperaturen rond de 25-27 °C.

December t/m maart is ook een goede periode om naar Tanzania te reizen, na de korte regentijd.

 

Als u de meeste dieren wilt zien is de beste reistijd van eind maart t/m eind mei. In deze periode bevinden alle dieren van de grote trek zich in de lage grasvlaktes in zuid Serengeti (Ndutu).

Meer weten over de grote trek? Bekijk dan onze pagina over de grote trek of neem even contact met ons op om precies te weten waar de grote trek zich op dit moment bevindt!

 

Lange regentijd:

Maart t/m juni is een iets minder populaire periode in Tanzania, vanwege de lange regentijd. In deze periode valt er veel neerslag. En in deze periode zijn de onverharde wegen in de Nationale Parken moeilijker begaanbaar. Wel is dit een mooie periode om prachtige natuur mee te maken en vaak zonder andere toeristen!  Hier leest u meer over reizen in het regenseizoen.

 

Korte regentijd: 

In november vallen er over het algemeen korte, hevige regenbuien. Dit is voor de meeste mensen geen reden om hiervoor niet naar Tanzania te gaan. In deze periode is er overdag evengoed +/- 30 °C. Hierdoor valt november net buiten de beste reistijd Tanzania, maar is het evengoed een hele goede periode om naar Tanzania te gaan, zeker ook omdat de hotels in deze periode niet de hoofdprijs vragen.

 

Beste reistijd Tanzania buiten het hoogseizoen: 

Als u niet de hoofdprijs wilt betalen en niet in de lange regentijd wilt reizen, dan zijn de periode: november – 21 december en de maand maart waarschijnlijk de beste reistijd voor u. Zo kunt u in Tanzania te vertoeven voor een nette prijs.

 

Beste reistijd Tanzania

 

Vakantie seizoenen in Tanzania

Tanzania kent 3 verschillende vakantie seizoenen, en de hotels hanteren per seizoen verschillende prijzen, zie onderstaand:
Laag seizoen: april en mei, dan hanteren de hotels de goedkoopste prijzen in Tanzania.
Midden seizoen: maart, 1 november – 21 december, deze maanden zijn de prijzen in het middenniveau.
Hoog seizoen: januari, februari, juni – oktober & 22 december – 31 dec. Gedurende deze periode hanteren de hotels de hoogste prijzen in het jaar, omdat het in deze periode het drukst is.

Vanaf 20 december t/m 10 januari is er bij sommige hotels een toeslag op de hoog seizoen prijs. Hierom is in deze periode de prijs op aanvraag.

Bewaren