Background mask

Is camping safari nu echt zoveel goedkoper??

Dat op safari gaan niet goedkoop is, dat is bij de meeste mensen wel bekend. Hierom wordt er veel gekeken naar mogelijkheden om geld te besparen middels een basic camping safari.

De kosten van een safari in onze Silver lodges:

Als je alle parken wilt bezoeken, dan beginnen de kosten bij onderstaande prijzen indien er gebruik gemaakt wordt van silver lodges:

  • +/- € 450 per persoon per dag voor 2 personen*
  • +/- € 380 per persoon per dag voor 4 personen*
  • +/- € 350 per persoon per dag voor 6 personen*

*uiteraard ook afhankelijk van welke Nationale parken er in het programma zitten.

Deze hoge kosten zijn eigenlijk te verklaren door 3 kostenveroorzakers:

  • Hoge entree kosten voor de Nationale Parken
  • Safari Jeep huur incl. prive gids
  • Accommodatie kosten

Hoe verhouden de kosten tussen Silver lodges en basic camping safari zich:

Klanten vragen ons om inzage te geven hoeveel goedkoper een basic camping safari nu is t.o.v. een safari in onze silver lodges. Let op! met basic camping bedoelen wij, camping in een koepeltent, niet te verwarren met een luxe tentenkamp!.

Wij zijn erg trots op de relatie die wij hebben met de lodges en hierdoor kunnen wij in veel gevallen accommodaties aanbieden tegen vergelijkbare prijzen als wanneer je zelf je koepeltent moet opzetten. Dit komt met name ook doordat wij 100% gefocust zijn op Tanzania. Wij kunnen met gepaste trots zeggen dat de prijzen basic camping safari en onze silver lodges niet uit zullen maken, met uitzondering van Serengeti National Park. In Serengeti National park zul je ongeveer € 80,- per persoon per dag besparen indien je in een koepeltent zult gaan liggen. In alle andere parken zoals Ngorongoro, Arusha of Tarangire national park kan het eens € 10,- tot € 20,- per persoon per dag schelen.

Waarom is basic camping safari niet altijd goedkoper?

Als je op basic camping safari gaat, dan zal er naast de koepeltent ook niet veel aanwezig zijn. Zo zul je zelf de tent op moeten zetten met behulp van je prive safari gids. En zal er een chef kok met jullie mee op reis gaan die eten voor jullie zal gaan bereiden. Uiteraard zal dit ook betaald moeten worden. Daarnaast zal de gehele uitrusting ook moeten worden betaald, zoals:tenten, tafels, stoelen etc. etc.. Ook worden er op de diverse campsites uiteraard ook fees gerekend om daar te mogen staan én in sommige gevallen moet er ook aan de nationale parken nog betaald worden.

Basic camping safari of toch de Silver lodges?

Zoals gezegd, kunnen wij door de grote volumes die wij bij de lodges afnemen dus hele scherpe prijzen bedingen. Dit houdt in dat jullie vaak kunnen genieten van de luxe van een luxe tentenkamp of lodge, tegen te prijs van een basic camping safari. Silver lodges hebben als voordeel dat je de gemakken hebt van eigen sanitair, uitstekende service en luxe bedden in plaats van een slaapmat of luchtbed. Om het nog maar niet te hebben over de  geweldige locaties van onze silver lodges, want deze zijn vaak ook geselecteerd op de locatie. Zodat je hier ook nog eens kunt genieten van het uitstekende uitzicht!

 

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania