✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Duurzaam reizen

Wie kiest voor reizen met Tanzania Specialist, kiest voor reizen in Tanzania op een verantwoorde, duurzame en veilige manier. Als bedrijf dragen we graag bij aan de sociale en economische ontwikkeling van Tanzania. Om die reden doen we mee aan verschillende initiatieven.

Aangezien wij als gevestigde reisagent in Tanzania bijzondere reizen in de natuur organiseren, begrijpen we dat we deze natuur en de bijbehorende wilde dieren moeten behouden en beschermen. Daarom is duurzaam reizen en ondernemen voor ons belangrijk, net als het actief bijdragen aan duurzame projecten door het hele land.

Klimaatneutrale activiteiten eerst

Onze keuze voor luxe lodges en andere accommodaties in Tanzania baseren wij op een aantal specifieke milieu-eisen. De belangrijkste daarvan is dat we graag willen dat de lodges ecologisch verantwoord zijn. Bijvoorbeeld wat betreft afvalverwerking en (groene) energie. Zo gebruikt 75 procent van alle Tanzania Specialist accommodaties zonne-energie.

Ook duurzame excursies zijn belangrijk bij onze op maat gemaakte vakanties in Tanzania. Van wandelen en fietsen tot kanoen en kamperen – de meeste excursies die onze gasten doen laten niet meer achter dan een voetafdruk in het zand.

Behalve dat we duurzaam voorop stellen bij de reizen die we voor onze klanten organiseren, hebben we in 2020 ook met trots het Manyara Boomplant Project gelanceerd. Met dit initiatief plantten we duizenden inheemse bomen op een stuk land van 18 hectare rondom accommodaties van Tanzania Specialist.

 

Een veelbelovende toekomst voor 200 straatkinderen

De werkeloosheid onder jongeren in Tanzania is relatief hoog, omdat veel kinderen en jongeren weinig tot niet naar school gaan en zelden een opleiding kunnen volgen. Wij helpen daar graag verandering in te brengen door samen te werken met Jobortunity. Deze stichting uit Arusha helpt kwetsbare jongeren een armoede-cyclus van soms meerdere generaties te doorbreken.

Als Tanzania Specialist zijn we hier zeer bij betrokken en vastbesloten een verschil te maken. Door samen te werken met Jobortunity kunnen we zo tweehonderd kinderen deel te laten nemen aan hun speciaal ontworpen Hi5-cursus, die een jaar duurt. Studenten doen hier waardevolle professionele vaardigheden en kennis op, waardoor ze makkelijker de arbeidsmarkt op kunnen als ze eenmaal geslaagd zijn.

De Hakuna Matata Academy is Tanzania Specialist’s eigen hotelschool, waar werknemers in het toerisme extra scholing ontvangen. Op deze manier hopen we de algehele kwaliteit van het toerisme in Tanzania te verbeteren.

 

“Tanzania Specialist neemt ieder jaar door het hele land meerdere studenten aan die het Hi5 programma hebben afgerond. Hiermee krijgt de jongere generatie een kans om niet alleen te overleven, maar om ook een goed leven te hebben.”
Robbin Meulemans, oprichter Tanzania Specialist 

Zorg voor onze werknemers

Toegewijd personeel is ons belangrijkste kapitaal. Van werknemers op het hoofdkantoor in Arusha tot de professionele safarigidsen in de parken – allemaal worden ze onderworpen aan een uitgebreid selectieproces voor we ze aannemen. Met een team van alleen de beste werknemers, betalen we dan graag een stuk meer dan gemiddeld. Wij geloven in het investeren in je personeel en in het creëren van voorspoed voor iedereen.

Certified Sustainable Travel Africa

Het initiatief Certified Sustainable Travel Africa is opgezet door onze oprichters van Tanzania Specialist. Als toonaangevende speler in de Tanzaniaanse toeristensector, hebben we duurzaamheid en bescherming van het milieu hoog in het vaandel staan. Door middel van horeca-trainingen en scholingsprogramma’s, plaatselijke initiatieven voor hergebruik en het promoten van een hoge standaard bij onze partners, hopen we een golf van verandering op gebied van milieubescherming in Tanzania te leiden.

Ons certificaat beloont alle bedrijven in de Tanzaniaanse toerisme-industrie die milieuvriendelijk zijn, en dus het milieu op nummer één zetten. Het certificaat maakt deel uit van onze lange-termijn doelstelling om een duurzaam Tanzania voor iedereen te realiseren.

 

Duurzaam reizen

Heb je een vraag?