✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Duurzaam reizen

Wanneer je reist met Tanzania Specialist, reis je op een verantwoorde manier. Dit betekent dat je op een positieve manier bijdraagt aan de sociale, culturele en economische ontwikkeling van Tanzania. Wij geven graag kennis over de natuur en cultuur in Tanzania door aan onze klanten.

Hieronder leggen we kort uit wat duurzaam reizen voor Tanzania Specialist betekent en wat we eraan doen om onze doelstellingen op het gebied van duurzaamheid behalen.

Personeel Wij vinden personeel een van de belangrijkste aspecten in ons bedrijf. Tanzania Specialist stelt hoge eisen aan de en sociale competenties en kennisniveau van onze gidsen. Wij bieden alleen de allerbeste gidsen aan om ervoor te zorgen dat  jouw droomreis een feit wordt. Om dit te kunnen waarmaken zorgen wij goed voor onze gidsen. De gidsen krijgen bij ons boven gemiddeld betaald en daarnaast investeren we in duurzame relaties.

Milieuvriendelijke activiteiten Tanzania specialist biedt verschillende milieuvriendelijke activiteiten aan, zoals hiken, mountainbiken en kajakken. Hierbij is er geen negatieve belasting voor het milieu.

Accommodaties Bij het selecteren van onze accomodaties speelt duurzaamheid een rol, zo maakt meer dan 75% van de accomodaties die we aanbieden gebruik van zonnepanelen.

Studenten Bij duurzaam ondernemen vinden wij het ook belangrijk om iets te doen voor de volgende generatie. Daarom bieden we stageplaatsen aan voor studenten van diverse opleidingen. Zowel in Nederland als Tanzania.

 

Projecten die Tanzania Specialist zoal steunt:

Door te reizen met Tanzania Specialist doet u ook meteen iets goeds, want Tanzania Specialist steunt ook meerdere lokale initiatieven. Deze initiatieven helpen de lokale bevolking verder en dit zijn initiatieven waarvan we zeker zijn dat het geld meteen direct op de goede locatie terecht komt, omdat we deze mensen persoonlijk ook kennen.

Tassen voor de bevalling van Zwangere vrouwen in Tanzania:

In Tanzania zijn er helaas nog vele vrouwen die moeten gaan bevallen van een baby, terwijl zij vanwege de armoe helemaal geen geld hebben om alle benodigdheden voor de baby te kopen voor na de bevalling. Tanzania Specialist sponsort periodiek iedere keer 100 tassen om de zwangere vrouwen voor de bevalling te voorzien van de materialen die hoognodig zijn voor de bevalling. Zoals wat baby kleertjes en wat belangrijke spullen voor de hygiene en wat linnen. Al deze zaken komen ten goede van deze moeders in nood.

Medical Stores department

Bezoek Dinka Primary School:

Door te reizen met Tanzania Specialist kun je ook meteen iets goeds doen doormiddel van een bezoek aan Dinka Primary School.

Dinka staat voor: Dutch INitiative Kids Africa. Het idee achter Dinka is dat ieder kind recht heeft op goed onderwijs. Op deze manier krijgen de kinderen een kansrijke toekomst ongeacht of zij het zelf kunnen betalen. Zo kun je dit project steunen door bijvoorbeeld het schoolgeld te betalen voor een kindje die hiermee een kansrijke toekomst zal krijgen. Indien jullie deze school tijdens jullie bezoek aan Tanzania willen bezoeken, dan is dit zeker mogelijk. De Nederlandse Kimberly en de Tanzaniaan Eriq hebben in een aantal jaren de school uitgebouwd tot 10 klaslokalen met allerlei faciliteiten (sportvelden, keuken, elektriciteit, stromend water etc etc.)

dinka school

Dit zijn enkele voorbeelden van projecten die Tanzania Specialist steunt. Zo werken we ook samen met een schooltje in Mto Wa Mbu, een weeshuis in Karatu en zullen we het niet laten om zo nu en dan een goed doel te steunen wat dicht bij ons en onze medewerkers staat.

Indien je ervoor kiest om met Tanzania Specialist te reizen houdt dit ook automatisch in dat jullie indirect bij zullen dragen aan de projecten die wij steunen.

Wij van Tanzania Specialist vinden het belangrijk om naast de werkgelegenheid die wij creëren, ook te proberen om bij te dragen aan de verbetering van de omstandigheden in Tanzania. Hierom zullen wij ervoor kiezen om de beste initiatieven te blijven ondersteunen.

 

Duurzaam reizen

Heb je een vraag?