Flying Doctors

Het is verstandig om goed verzekerd op reis te gaan. Hierom hebben wij hieronder informatie weergegeven over verzekeringsmogelijkheden voor een Tanzania vakantie. Flying doctors is een verzekering waar wij in Nederland nog niet zoveel over weten, hierom vinden wij het belangrijk dat u deze informatie te zien krijgt. Op deze manier kunt u zelf bepalen of u het de moeite waard vindt om een Flying doctors verzekering af te sluiten.

Flying doctors verzekering Tanzania:

Sinds de jaren ’50 van de vorige eeuw voert de Flying Doctors Society medische evacuatie vluchten uit in Kenia, Tanzania en Oeganda. De AMREF Flying Doctor Service is de enige vliegende ambulance met eigen medici en piloten die 24 uur stand-by staan. In geval van nood zorgen zij voor onmiddellijke evacuatie vanuit de bush’ naar het ziekenhuis in Nairobi. Voor een Safari van maximaal 14 dagen betaalt u  bijvoorbeeld € 25,- per persoon voor alle reizen naar Kenia en Tanzania. Zo kunt u ten alle tijden naar het beste ziekenhuis in de buurt worden gebracht, in geval iemand onwel wordt.

Het lidmaatschap is een aanvulling op uw gewone reisverzekering en is niet verplicht. Met een lidmaatschap van de Flying Doctors Service kan er echter sneller en betere hulp geboden worden in geval van nood. 

Flying doctors heeft verschillende categorieën qua dekkingsgebied. Zo heeft de Flying doctors verzekering de volgende variabelen waaruit u kunt kiezen:

  • Tot 14 dagen met een dekkingsgebied van 500 km. Deze verzekering kost € 25,-
  • tot 2 maanden met een dekkingsgebied van 500 km. Deze verzekering kost € 35,-
  • Tot 14 dagen met een dekkingsgebied van 1.000 km. Deze verzekering kost € 40,-
  • tot 2 maanden met een dekkingsgebied van 1.000 km. Deze verzekering kost € 60,-

Op de onderstaande afbeelding is in het rood te zien welk gebied wordt gedekt in een straal van 500 km. De Flying Doctors verzekering tot 500 km. geeft voldoende dekking voor alls safariparken in het Noordelijke Circuit. In het Noordelijke Circuit zitten de parken zoals Kilimanjaro, Arusha, Tarangire, Serengeti, Ngorongoro, Serengeti en Lake Manyara. Dit is dus voldoende voor 90% van onze klanten. Mocht u ook nog dekking willen hebben in Zanzibar, dan heeft u wél de dekking tot 1.000 km. nodig.

Als aanvulling op uw reisverzekering kunt u 1 van bovenstaande “Flying Doctors Society” verzekeringen aangaan. Tanzania Specialist is aangesloten bij de Flying Doctors. U kunt deze verzekering ook bij ons afsluiten.

flying doctors Tanzania

Meer informatie: https://www.flyingdoctorsafrica.org

Naast de Flying doctors verzekering zijn er natuurlijk ook nog de reguliere verzekeringen, zoals de reisverzekering en de annuleringsverzekering. Deze zijn in Nederland wel beter bekend. Hieronder vindt u hier nog wat informatie over.

Reisverzekering Tanzania:

Wij verplichten onze klanten om een goede reisverzekering af te sluiten. Een reisverzekering dekt niet alleen medische kosten, maar o.a. ook schade aan of verlies van bagage.

Annuleringsverzekering Tanzania:

Het is raadzaam een annuleringsverzekering af te sluiten. In sommige gevallen wordt er voor verre reizen maar tot een bepaald bedrag terugbetaald in geval van annulering. Controleer dit even bij uw verzekeraar zodat u zeker weet dat u goed verzekerd bent.

Bekijk hier onze Tanzania reizen