Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Regenseizoen Tanzania

Vaak denken de mensen in Nederland bij het regenseizoen aan een slechte en vervelende periode waar niets te beleven valt. Echter in Tanzania wordt de regentijd gezien als een periode waarin de natuur zich op zijn mooist laat zien.

 

Op safari in het Regenseizoen? Wij vinden van wel!

Wij van Tanzania Specialist hebben een eigen kantoor in Tanzania met ervaren medewerkers die al jaren in Tanzania komen, en ook wonen. Onze ervaring zegt dat het regenseizoen juist een prachtige tijd is om te gaan. Het regenseizoen brengt namelijk vele voordelen met zich mee die in onze mening meer dan opwegen tegen de paar kleine nadelen die het reizen in deze periode biedt.

De meeste regen valt namelijk ’s morgens en ’s avonds in de vorm van korte intense buien. De lange regenbuien zijn meestal ’s nachts, wat maakt dat je overdag van een prachtige Tanzania safari kunt genieten. Ook is zo’n regenbui niet te vergelijken met de koude regen van Nederland en is het een hele ervaring om het een keer mee te maken.

Omdat de omgeving, in tegenstelling tot de andere seizoenen, nu meer dan genoeg water krijgt bloeit de natuur helemaal op. Vele normaal gesproken kale en stoffige vlaktes staan opeens vol met vele prachtige bloemen en een groene natuur. Het is echt een prachtig gezicht om naar te kijken.

Veel mensen zijn toch wel een beetje bang dat door de regen de wegen onbegaanbaar worden. Gelukkig is er in noordelijk Tanzania prima te reizen. Deze verhalen komen vaak uit zuidelijk Tanzania. Zuidelijk Tanzania ligt namelijk een stuk lager dan het noorden waardoor het water daarheen stroomt en de wegen onbegaanbaar worden. Noordelijk Tanzania ligt echter gemiddeld rond de 1500m boven zeeniveau waardoor het zelden voorkomt dat de wegen onbegaanbaar worden.

De goed te bereizen Nationale Parken zijn : Serengeti, Ngorongoro, Tarangire, Lake Manyara en Arusha.

Parken die in deze periode beter niet bezocht kunnen worden zijn : Selous, Ruaha, Mikumi & Udzungwa.

Hoe zit het met het wildleven van Tanzania in het regenseizoen?

In de regentijd zijn de dieren een stuk actiever en zijn er meer dieren op pad, omdat ze niet hoeven te schuilen voor de hete zon. Dit trekt natuurlijk ook roofdieren aan waardoor de kans groter is om enkele van de vele wonderlijke roofdieren van Afrika te mogen aanschouwen.

Ook zijn de dieren makkelijker te vinden doordat alle dieren zich begeven in de velden met laag gras zodat ze roofdieren aan kunnen zien komen. En waar prooi is, zijn natuurlijk ook roofdieren in de buurt!

 

Laagseizoen, lagere kosten!

In deze tijd, ook wel het laagseizoen genoemd, zijn de hotelprijzen lager omdat er minder toerisme is. Hierdoor is het een stuk rustiger in de natuurparken en kun je dus soms lange tijd als enige toerist bij een kudde dieren staan. Dit geeft nét even dat beetje extra spanning tijdens uw reis.

Als je niet bang bent voor een buitje en wat modderige wegen, is het zeker de moeite waard om júist in deze periode op vakantie naar Tanzania te gaan.

Regenseizoen Tanzania

Heb je een vraag?