Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

10 dagen Safari Mikumi + Udzungwa + Ruaha + Selous

Dit is een perfecte safari combinatie om drie van de zuidelijke nationale parken in Tanzania te verkennen.

Mikumi nationaal park heeft een grote verscheidenheid aan dieren zoals de ‘Big Five’. De kans dat je leeuwen die in bomen klimmen tegenkomt is hier groter dan in andere parken! Nationaal park Udzungwa staat bekend om de zeldzame Iringa Red Colobus en de Sanje Crested Mangabey. Deze twee soorten apen vind je alleen in deze regio. Het park heeft de op één na grootste biodiversiteit van elk nationaal park in Afrika. Ruaha National Park is niet alleen het op één na grootste park, maar is waarschijnlijk de thuisbasis van meer olifanten dan enig ander nationaal park in Oost-Afrika. Selous Game Reserve is het grootste park van Tanzania. Vanwege de diversiteit aan wilde dieren en de ongestoorde natuur staat dit park zelfs op de UNESCO-werelderfgoed lijst!

Deze privésafari bied je de flexibiliteit om in je eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wilt. Je hebt een privé safarivoertuig en gids. De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Silver en zijn op basis van volpension. Het zijn fijne hotels, die wij speciaal selecteren op basis van hun goede kwaliteit en service. Wie luxere hotels wenst, kan hieronder kiezen uit de categorieën Gold of Platinum.

Prijsinformatie over deze reis:

10 dagen Safari Mikumi + Udzungwa + Ruaha + Selous
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovenstaande prijzen zijn per persoon
* Verlaagde tarieven worden gebruikt voor personen onder de 16 jaar (worden berekend op basis van uw verzoek)

 

Deze prijzen zijn inclusief:

 • Ophalen op Dar Es Salaam Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de Lodge naar de luchthaven van Dar Es Salaam
 • Accomodaties
 • Game drives door de genoemde Nationale Parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met pop-up dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor high-end safari game drives
 • Engelssprekende privégids gedurende de hele safari
 • Parkkosten voor alle genoemde nationale parken
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension)
 • 24/7 service vanuit ons lokale kantoor in Tanzania
 • Volledig geaccrediteerd en gebonden onder SGR (meer info)
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze safari-jeeps

Deze prijs is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Reisverzekering (reis- / annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €2843 p.p. *

Dag 1: Aamkomst Dar Es Salaam - Hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Dar Es Salaam haalt je Tanzania Specialist-gids je op en brengt je naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding, je  kunt ontspannen en genieten van de Afrikaanse sfeer.

Morgenochtend begint je safari!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Amariah Hotel (City centre)

Dag 2: Rit van Dar Es Salaam naar Mikumi National Park

Na het ontbijt haalt je chauffeur je op bij het hotel en rijd je naar Mikumi National Park. Dit is een rit van 4 uur en bij aankomst maak je je eerste game drive in het park.

Mikumi’s open horizon en overvloed aan wilde dieren worden regelmatig vergeleken met de bekendere Serengeti vlaktes. Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren en de meeste bezoekers komen naar Mikumi National Park om de ‘Big Five’ te spotten: cheeta’s, leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns. De kans dat je hier leeuwen die in bomen klimmen tegenkomt is groter dan in andere parken!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Camp Bastian

Dag 3: Mikumi National Park

Vandaag heb je de hele dag om meer van het Mimumi National Park te verkennen tijdens een gamedrive.

De Mkata Foodplain is een groot gebied in Mikumi National Park dat erg goed is voor het vinden wilde dieren. Leeuwen bekijken hun met gras begroeide koninkrijk – en de kuddes zebra’s, gnoes, impala’s en buffels die eroverheen trekken – vanaf de afgeplatte toppen van termietenheuvels, of soms tijdens een regenbui, vanaf takken hoog in de bomen. Giraffen foerageren in de geïsoleerde acacia-tribunes langs de Mkata-rivier, dit zijn eilandjes met schaduw die ook favoriet zijn bij de olifanten van Mikumi.

Mkata Foodplain is misschien wel de meest betrouwbare plek in Tanzania voor het spotten van de machtige eland, ’s werelds grootste antilope. De even indrukwekkende grotere koedoe en sabelantilope achtervolgen de met miombo bedekte uitlopers van de bergen die oprijzen vanaf de grenzen van het Mikumi National Park.

Nijlpaarden leven in een paar modderpoelen, dit is erg leuk om te zien. Deze poelen bevinden zich 5 km ten noorden van de hoofdingangspoort. Hier vind je ook een steeds wisselende cast van watervogels.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Camp Bastian

Dag 4: Nationaal park Udzungwa Mountains + wandeling in de bergen + watervallen

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 1,5 uur naar het Udzungwa nationaal park. Het heeft verschillende leefgebieden zoals tropisch regenwoud, berg- en miombo-bos, grasland en steppe. Er zijn meer dan 400 soorten vogels, duizenden soorten planten en zes soorten apen – waaronder de zeldzame Iringa Rode Colobus en de Sanje Kuifmangabey!

Naast vogels en apen kijken, is Udzungwa een magneet voor wandelaars. Udzungwa National Park heeft geen verharde wegen en is alleen te voet bereikbaar. Via een uitstekend netwerk van bospaden kun je de populaire wandeling van een halve dag naar de Sanje-waterval maken. deze waterval tuimelt  170 meter door een mistige nevel in de beboste vallei naar beneden. Het is één van de grotere watervallen van Tanzania en ligt verborgen voor de rest van de wereld in dicht regenwoud.

Tijdens je wandeling door de Udzungwa-bergen zul je een grote verscheidenheid aan wilde dieren zien. De bergen zijn de thuisbasis van veel dieren, waaronder de Abbotts duiker,  de Kipunji en ongewone dieren zoals de grijze Olifantsspitsmuis.  Er leven olifanten in de bossen langs de zuidelijke helling.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Hondo Hondo Udzungwa Forest Tented Camp

Dag 5+6: Ruaha National Park

Op dag 5 heb je een langere rit voor de boeg als je naar Ruaha national park rijdt. Het is het op één na grootste park van Tanzania en aangezien het een enorme populatie Afrikaanse olifanten heeft, is de kans groot dat je groepen van hen ziet rondzwerven. Het is waarschijnlijk de thuisbasis van meer olifanten dan enig ander park in Oost-Afrika!

In Ruaha’s leven ook grote zoogdieren zoals koedoes, sabel- en roanantilopen die in geen enkel ander nationaal park voorkomen. Andere dieren die hier te zien zijn, zijn luipaarden, cheeta’s en giraffen. In het park leven veel zebra’s, elanden, impala’s, grootoorvossen en jakhalzen.

In het park bevind zich bijna 10% van de Afrikaanse leeuwenpopulatie en met een beetje geluk kun je ook de met uitsterven bedreigde wilde honden in Ruaha National Park zien!

Houd je camera klaar voor een aantal goede foto’s …

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ruaha River Lodge

Dag 7: Vlucht naar Selous en boot safari

Vandaag vlieg je van Ruaha nationaal park naar Selous Game Reserve en maak je een middagsafari op een boot om de Rufiji-rivier en zijn meren te verkennen. Je zult het geweldig vinden!

Vanaf de boot zie je veel dieren die naar het water komen om te drinken of om af te koelen. Je ziet hier vaak giraffen, impala’s, waterbokken, koedoes, wrattenzwijnen en soms badende olifanten. Je gaat genieten van een picknicklunch aan de rand van één van de meren. Het uitzicht en de natuur zijn hier absoluut geweldig en je kunt er genieten van de geluiden van de vele vogels die er leven. De boottocht, die de hele dag duurt, is heel mooi om te doen en is de gemakkelijkste manier om zo dicht mogelijk bij de dieren te komen. Wij bevelen de boottocht dan ook van harte aan.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Selous River Camp

Dag 8: Volledige dag game drive Selous Game Reserve

Selous Game Reserve in het zuiden van Tanzania is één van de grootste wildreservaten ter wereld – het is zelfs groter dan Denemarken! Het heeft een groot aantal wilde dieren, zoals leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen, Masai-giraffen en nog veel meer! Met een beetje geluk zie je zelfs de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn of de moeilijk te vinden Oost-Afrikaanse wilde honden.

Het is hier een stuk rustiger dan in de andere parken, waardoor je kunt genieten van een unieke en ongestoorde safari-ervaring! De Rufiji, die eindigt in de Indische Oceaan, doorkruist het hele reservaat. Rondom deze rivier ligt een moerassig gebied waar krokodillen dol op zijn. De Stiegler-kloof is hier een bijzondere attractie. Dit is een spleet van 100 meter diep en 100 meter breed.

Selous is één van de weinige nationale parken waar je met een gewapende ranger op wandelsafari kunt gaan. Mocht je hier de voorkeur aan geven, dan kunnen wij dit voor je regelen. Maar ook in de auto kun je volop genieten van het landschap en veel dieren spotten!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Selous River Camp

Dag 9+10: Selous Game Reserve - luchthaven

In de ochtend kun je, afhankelijk van je accommodatie en vlucht, nog een game drive of wandelsafari maken in het game reserve. Vervolgens brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor de vlucht naar huis en op dag 10 kom je weer thuis aan.

Wil je de safari verlengen om meer nationale parken te bezoeken of verlengen met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om tot rust te komen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba en Mafia.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Selous River Camp

Hoe boek je deze safari?

1. Maak je keuze uit: Silver / Golden of Platinum lodges (zie rechtsboven de eerste dag van deze reis).
2. Druk op onderstaande knop.
3. Vul je vertrekdatum (of een indicatie) in.
4. Stuur ons jouw verzoek en we zullen zo snel mogelijk reageren.