Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

7 dagen safari Mikumi + Ruaha Golden hotel

Dit is een perfecte combinatie van twee parken om op safari te gaan en deze zuidelijke nationale parken in Tanzania te verkennen.

Mikumi nationaal park heeft een grote verscheidenheid aan dieren zoals de ‘Big Five’ en de kans dat je leeuwen tegenkomt die in bomen klimmen is hier groter dan in andere parken! Ruaha National Park is niet alleen het op één na grootste park, maar is waarschijnlijk de thuisbasis van meer olifanten dan enig ander nationaal park in Oost-Afrika.

Deze privésafari bied je de flexibiliteit om in jouw eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wilt. Je hebt een privé safarivoertuig en gids. De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Golden en zijn op basis van volpension. Het zijn fijne hotels, die wij speciaal selecteren op basis van hun goede kwaliteit en service. Wie luxere hotels wenst, kan hieronder kiezen uit de categorie Platinum.

Prijsinformatie over deze reis:

7 dagen safari Mikumi + Ruaha Golden hotels
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovenstaande prijzen zijn per persoon
* Verlaagde tarieven worden gebruikt voor personen onder de 16 jaar (worden berekend op basis van uw verzoek)

 

Deze prijzen zijn inclusief:

 • Ophalen op Dar Es Salaam Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de Lodge naar de luchthaven van Dar Es Salaam
 • Accomodaties
 • Game drives door de genoemde Nationale Parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met pop-up dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor high-end safari game drives
 • Engelssprekende privégids gedurende de hele safari
 • Parkkosten voor alle genoemde nationale parken
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension)
 • 24/7 service vanuit ons lokale kantoor in Tanzania
 • Volledig geaccrediteerd en gebonden onder SGR (meer info)
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze safari-jeeps

Deze prijs is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Reisverzekering (reis- / annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €2216 p.p. *

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam - Hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Dar Es Salaam haalt jouw Tanzania Specialist-gids je op en brengt je naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding, je kunt ontspannen en genieten van de Afrikaanse sfeer.

Morgenochtend begint de safari!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Southern Sun Dar Es Salaam

Dag 2: Rit van Dar Es Salaam naar Mikumi National Park

Na het ontbijt haalt je chauffeur je op bij het hotel en rijd je naar Mikumi National Park. Dit is een rit van 4 uur en bij aankomst maak je je eerste game drive in het park.

Mikumi’s open horizon en overvloed aan wilde dieren worden regelmatig vergeleken met de bekendere Serengeti vlaktes. Het park heeft een grote verscheidenheid aan dieren en de meeste bezoekers komen naar Mikumi National Park om de ‘Big Five’ te spotten: cheeta’s, leeuwen, olifanten, buffels en neushoorns. De kans dat je hier leeuwen die in bomen klimmen tegenkomt is groter dan in andere parken!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Vuma Hills Tented Camp

Dag 3: Hele dag game drive in Mikumi National Park

Vandaag heb je de hele dag om meer van het Mimumi National Park te verkennen tijdens een gamedrive.

De Mkata Foodplain is een groot gebied in Mikumi National Park dat heel mooi is om wilde dieren te bekijken. Leeuwen bekijken hun met gras begroeide koninkrijk waar de kuddes zebra’s, gnoes, impala’s en buffels overheen trekken. Tijdens de regenbuien klimmen de leeuwen graag in de bomen, dit is erg bijzonder om te zien. Vaak zie je giraffen langs de Mkata-rivier. De schaduwen van van de bomen zijn ook favoriet bij de olifanten die hier leven. Hiernaast is Mkata Floodplain misschien wel de meest betrouwbare plek in Tanzania voor het waarnemen van de reusachtige eland, ’s werelds grootste antilope. De even indrukwekkende grotere koedoe- en de sabel antilope achtervolgen elkaar onderaan de bergen van Mikumi National Park.

Nijlpaarden leven in modderpoelen, dit is erg leuk om te zien. Deze poelen bevinden zich 5 km ten noorden van de hoofdingangspoort. Er is ook een diversiteit aan verschillende watervogels te zien.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Vuma Hills Tented Camp

Dag 4: Rit naar Ruaha national park + gamedrive in de namiddag

Na het ontbijt verlaat je Mikumi nationaal park om naar Ruaha nationaal park te rijden. Dit is een rit van 5 uur en bij aankomst kun je een middag game drive maken om het op één na grootste park van Tanzania te verkennen!

De Great Ruaha River stroomt door Ruaha National Park en is de belangrijkste rivier in het park. Omdat het een enorme populatie Afrikaanse olifanten heeft, is de kans groot dat je grote groepen van hen ziet rondzwerven. Het is waarschijnlijk de thuisbasis van meer olifanten dan enig ander park in Oost-Afrika en het heeft bijna 10% van de Afrikaanse leeuwenpopulatie!

Houd je camera klaar voor een aantal goede foto’s …

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Asanja Ruaha

Dag 5: Game drive van een hele dag in Ruaha National Park

Op de gamedrive van vandaag door Ruaha National Park zul je waarschijnlijk de grote verscheidenheid aan planten en bomen opmerken. Het park kenmerkt zich voornamelijk door zijn acacia’s en de vele baobabbomen. Er zijn meer dan 1.650 plantensoorten geïdentificeerd.

Naast Ruaha’s enorme populatie Afrikaanse olifanten is het ook de thuisbasis van grote zoogdieren, zoals koedoes, sabel- en roanantilopen, die in geen enkel ander nationaal park voorkomen. Andere dieren die hier te zien zijn, zijn luipaarden, cheeta’s en giraffen. In het park leven veel zebra’s, elanden, impala’s, grootoorvossen en jakhalzen.

Met een beetje geluk zie je misschien ook de met uitsterven bedreigde wilde honden in Ruaha National Park!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Asanja Ruaha

Dag 6-7: Ruaha national park - luchthaven

In de ochtend kun je nog een game drive maken, afhankelijk van je accommodatie en vluchtschema. Vervolgens brengt jouw chauffeur je naar de luchthaven voor de vertrekvlucht en op dag 7 kom je weer thuis.

Wil je je safari verlengen om meer nationale parken te bezoeken of verlengen met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om tot rust te komen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba en Mafia.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Asanja Ruaha

Hoe boek je deze safari?

1. Maak je keuze uit: Silver / Golden of Platinum lodges (zie rechtsboven de eerste dag van deze reis).
2. Druk op onderstaande knop.
3. Vul je vertrekdatum (of een indicatie) in.
4. Stuur ons jouw verzoek en we zullen zo snel mogelijk reageren.