Buffalo's aan het grazen in in Mikumi

7-daagse safari Mikumi + Ruaha

Vanaf €1746* / 24/7 service / 7 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en toegang tot het park, excl. internationale vlucht (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

7-daagse safari Mikumi + Ruaha

Hier bezoek je de twee zuidelijke nationale parken Mikumi en Ruaha in Tanzania in één reis. De perfecte combinatie!

Mikumi nationaal park telt een bruisend dierenleven, waaronder de befaamde big five. De kans dat je leeuwen tegenkomt die klimmen in bomen, is hier zelfs groter dan in andere parken! Ruaha National Park, het op één na grootste park, herbergt mogelijk de grootste olifantenpopulatie van alle nationale parken in Oost-Afrika.

Deze privésafari biedt je de vrijheid om op jouw eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wil. Je beschikt over een eigen jeep en een ervaren gids.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam
 • Dag 2: Mikumi National Park
 • Dag 3: Mikumi National Park
 • Dag 4: Ruaha National Park
 • Dag 5: Ruaha National Park
 • Dag 6 - 7: Vlucht naar Dar Es Salaam en vlucht naar huis

Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam

Welkom in Tanzania! Onze vriendelijke gids staat voor je klaar op het vliegveld van Dar es Salaam. Hij is beschikbaar voor al je vragen en helpt je met een soepele transfer naar je hotel. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en ontspannen, want je onvergetelijke reis in Tanzania begint hier.

Dag 2 - 3: Mikumi National Park

Mikumi National Park ligt op zes uur rijden van Dar Es Salaam en is het op drie na grootste nationale park van Tanzania. Met de uitgestrekte landschappen en grote groepen wilde dieren vergelijken we het vaak met de beroemdere Serengeti-vlaktes. De ligging dicht bij de grootste stad van Tanzania maakt Mikumi makkelijker bereikbaar. Het park is een thuis voor veel verschillende dieren: olifanten, buffels, zebra's en giraffen, leeuwen en nijlpaarden in de permanente nijlpaardenvijver!

Dag 4 - 5: Ruaha National Park

Ruaha National Park is het derde grootste nationale park in Tanzania. Het ligt langs de Grote Ruaha-rivier, die bekend om zijn grote populatie olifanten en met meer dan 570 vogelsoorten is dit een paradijs voor vogelliefhebbers. In dit park heb je de kans om een glimp op te vangen van leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra's, krokodillen, elanden, sabelantilopen, jakhalzen of de zeldzame Afrikaanse wilde hond. Gamedrives zijn hier bijzonder, omdat je door een puur ecosysteem rijdt in een relatief rustige omgeving.

Dag 6 - 7: Vlucht naar Dar Es Salaam en vlucht naar huis

Dit is je laatste dag! Vandaag vlieg je naar Julius Nyerere International Airport in Dar Es Salaam, en vanaf daar vlieg je naar huis. Wil je niet dat je avontuur stopt? Verleng je vakantie met een bezoek aan een van de pareltjes van eilanden van Tanzania: Zanzibar, Pemba of Mafia!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania