✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Serengeti Safari Marathon 2022 groot succes

De experts van luxe reisorganisatie Tanzania Specialist melden met trots dat de vijfde editie van de Serengeti Safari Marathon succesvol is verlopen. Eén van de wildste marathons ter wereld vond plaats in Serengeti National Park op 12 november jongstleden. Meer dan duizend deelnemers liepen dit jaar mee, waaronder negen Tanzaniaanse en internationale medewerkers van Tanzania Specialist.

De Serengeti Safari Marathon is één van de meest bijzondere marathons ter wereld, aangezien het evenement plaatsvindt in één van Afrika’s meest bijzondere natuurgebieden: Serengeti National Park in het noorden van Tanzania.
De Serengeti Marathon bestaat uit vier verschillende routes voor zowel professionele als amateur hardlopers, variërend van 5 kilometer voor amateurs tot 42 kilometer voor de serieuze lopers. De marathon begint om vijf uur ‘s ochtends bij de iconische Ndabaka Gate, de westelijke ingang naar het Serengeti National Park. Hierdoor zijn deelnemers aan het begin van hun race meteen getuige van een majestueuze zonsopkomst boven de Afrikaanse savanne.

Duurzaamheid als doel

Maar de Serengeti marathon draait niet alleen om het bieden van een unieke ervaring aan hardlopers uit binnen- en buitenland. Directeur van de marathon Timothy Mdinka verklaart in verschillende Tanzaniaanse media dat de duurzame bescherming van het natuurgebied, samen met de economische ontwikkeling om dit te ondersteunen, tot de belangrijkste doelstellingen van de marathon behoren. Om die reden werken de organisatoren van de marathon samen met de beheerders van het nationale park om ervoor te zorgen dat alle routes binnen het Serengeti National Park tijdens de marathon goed beschermd en bewaakt worden.

De Serengeti Safari Marathon organiseerde daarnaast meerdere events in aanloop naar de race, samen met haar belangrijkste partners: Tanzania National Parks (TANAPA) en de Tanzania Tourist Board (TTB). De focus lag hierbij op hoe toerisme en natuurbescherming hand in hand kunnen gaan bij het behoud van kwetsbare gebieden (zoals de Serengeti) voor toekomstige generaties. Onderdeel hiervan was de Conservation Talk – een rondetafelgesprek waar bekende natuurbeschermers hun kennis over Tanzania’s meest bedreigde gebieden en milieuproblemen met elkaar deelden.

Deelname Tanzania Specialist

De negen nationale en internationale deelnemers van Tanzania Specialist deden dit jaar voor het eerst mee. Allemaal wisten ze de finish met goede tijden te bereiken. Faisal Bakari en James Dismas van de afdelingen Reserveringen en Ondersteuning renden met 21 kilometer de halve marathon. “Dit was een fantastische kans voor ons team om op een andere manier bij elkaar te komen en ons onder te dompelen in een van Tanzania’s meest spectaculaire landschappen. En ook om zo als bedrijf bij te dragen aan de continue bescherming van Serengeti National Park”, zegt Robbin Meulemans, mede-oprichter van Tanzania Specialist.

 

 

“Als betrouwbare reisagent in Tanzania begrijpen we als geen ander dat de prachtige wilde dieren van Tanzania bescherming nodig hebben”, vervolgt Meulemans. “Om die reden vinden we een duurzame bedrijfsvoering ook zo belangrijk en nemen we actief deel aan milieubeschermingsprojecten door heel het land. De Serengeti Safari Marathon gaat over het promoten van de dialoog over natuurbescherming en de gemeenschap, en past dus binnen onze doelstellingen.”

De verwachting is dat de marathon de komende jaren meer en meer nationale en internationale atleten aan zal trekken, en daarmee Tanzania op de kaart zal zetten als een aantrekkelijk land voor zowel liefhebbers van sport als reizen.

Zou jij graag mee willen doen aan de Serengeti Safari Marathon in 2023? Neem dan contact op met het team van Tanzania Specialist en start met het voorbereiden van jouw Tanzania avontuur!