Background mask

Tanzania ook dit jaar weer het beste safariland

Onlangs hadden wij op kantoor iets te vieren. Uit een onderzoek waarbij meer dan 3000 recensies van safaritoeristen en experts van meer dan 53 verschillende nationaliteiten zijn verzameld, is gebleken dat Tanzania ook dit jaar weer het beste safariland ter wereld is! Iets waar wij erg trots op zijn! Dat vroeg natuurlijk om een klein feestje bij ons op kantoor.

Uit de reviews van de safaritoeristen en expert reviews van reisgidsen als Rough Guides, Lonely Planet en Bradt scoorde een Tanzania safari gemiddeld 4,8 van de 5 sterren! Hoger dan alle anderen van de 8 grote Safari Landen. Bovendien was Zanzibar (een van onze populaire bestemmingen voor het verlengen van de vakantie) ook erg populair onder de recensenten.

Daarom vonden wij dit een mooi moment om te delen waarom wij (en vele anderen) nou zo gek zijn op Tanzania.

Waarom is Tanzania het beste Safariland en al meerdere jaren op rij. 

Heel Tanzania is eigenlijk één groot safari avontuur en het is een van de weinige landen waarbij de natuur nog helemaal puur is. Hier vindt je échte Afrikaanse wildernis: parken zonder hekken eromheen, onverharde wegen en oneindige vlaktes. Een derde van het land is zelfs bestempeld als National Park of Game reserve waar je echt van alles kunt vinden, van dichtbegroeide bossen tot besneeuwde kale bergtoppen. Niet heel gek dus dat Tanzania ook weer het beste safariland van 2020 is geworden!

In het onderzoek werden met name de noordelijke parken genoemd. In de noordelijke parken vindt je namelijk 3 van de 7 wonderen van Afrika. De drie wonderen die hier bedoeld worden zijn natuurlijk de grote trek die velen wel kennen van natuurdocumentaires, de Ngorongoro kater met de grootste concentratie grazende wilde dieren én de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro.

Naast deze unieke natuur heeft Tanzania een fascinerende cultuur waarin vele verschillende stammen samenleven en wij keer op keer versteld staan van de vriendelijkheid van de bevolking.

Redenen waardoor andere landen minder goed uit de test kwamen was onder andere dat daar asfaltwegen liggen in de parken. Daarnaast zijn de parken in de andere landen vaak privé-bezit zijn van investeerders die daar stukken land kopen en hier dan dieren in stoppen om hier een verdienmodel uit te halen. Deze 2 punten zijn in Tanzania gelukkig niet aan de orde. Hierdoor is het land authentiek en zijn de dieren op deze plekken omdat zij daar zelf graag zijn.

Verder is Tanzania bestempeld als het meest veilige safari land, omdat het politiek stabiel is en de vele stammen vriendelijk met elkaar omgaan. Dit alles tezamen maakt waarom mensen vaak voor safari in Tanzania kiezen voor hun ‘once in a lifetime’ ervaring. Voor meer informatie over Tanzania

Heb je nu tóch besloten om maar eens die reis te gaan maken of wil je gewoon even kijken wat Tanzania nou allemaal te bieden heeft, ga hier dan op zoek naar je Tanzania Safari. Hier vindt je niet alleen een hoop mooie reizen, maar ook veel informatie over het land en de nationale parken.

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania