Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

Tanzania reisadvies

Veiligheid in Tanzania: Tanzania is één van de veiligste Afrikaanse landen, u hoeft zich geen zorgen te maken dat u iets zal overkomen tijdens uw Tanzania safari of vakantie. U zult gedurende uw Tanzania reis continu op pad zijn met 1 van onze Tanzania Specialist gidsen en zij zorgen voor uw veiligheid. Als u in Europa op vakantie gaat dient u ook alert te zijn, u bent tenslotte toerist, dat is in de grote steden van Tanzania niet anders. Echter is de kans groot dat u niet in de grote steden zult komen.

Tanzaniaanse bevolking: Mensen zijn er vriendelijk en zeer behulpzaam. Toerisme is één van de belangrijkste bronnen van inkomsten en hierom wordt uw interesse in Tanzania erg gewaardeerd.

Visum tanzania: Voor Tanzania heeft u een visum nodig, deze kunt u bij de Ambassade in Nederland verkrijgen, maar ook gewoon kopen bij de Tanzaniaanse grens nadat u geland bent (€ 50,-). Informeer altijd even van tevoren naar de dan geldende visum regels.

Paspoort eisen: Paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn na terugkomst in het thuisland

Inentingen Tanzania: De volgende inentingen zijn verplicht: Gele koorts, daarnaast dient u een cholerastempel te hebben. Aanbevolen inentingen Tanzania: DTP, Hepatitis A. Neem voor de meest actuele informatie altijd even contact op met de GGD.

Tijdverschil Tanzania: Het is in Tanzania 1 uur later

Betalen in Tanzania: De Lokale munt is de Tanzaniaanse Shilling, al wordt de Dollar en Euro in Tanzania ook op de meeste plekken wel geaccepteerd.

Taal in Tanzania: Swahilli & Engels, nagenoeg iedereen spreekt Engels.

Vliegtijd Amsterdam – Kilimanjaro airport (Tanzania): 8 uur en 50 minuten

Voor meer informatie kunt u altijd even contact met ons opnemen.