✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Tanzania Veiligheid: Hoe veilig is het eigenlijk?

Hoe veilig is Tanzania nou eigenlijk? Die vraag krijgen wij regelmatig van mensen die een Tanzania safari willen boeken maar zich afvragen of het wel veilig genoeg is. Daarom hebben wij voor jullie een stukje geschreven over de veiligheid in Tanzania.

Iemand die een keertje naar Tanzania is gereisd of zelf meerdere keren kan niet echt een goede indruk geven van hoe het nou écht zit met de veiligheid in zo’n land. Daarom hebben wij aan onze Anika gevraagd of ze hier een stukje over wou schrijven. Anika is Nederlands en woont ondertussen al meer dan een jaar in Tanzania. Sinds 2017 is ze een onderdeel geworden van ons team en kan ze een hoop vertellen over de veiligheid in Tanzania. Hieronder volgen haar ervaringen met het leven in Tanzania, Arusha en de Tanzania Veiligheid.

Tanzania Veiligheid: Anika’s ervaringen

“Voordat ik naar Tanzania ging verhuizen dacht ik inderdaad dat ik altijd voor het donker thuis moest zijn omdat het niet veilig genoeg zou zijn om buiten alleen op straat te lopen. Nu ik hier woon weet ik dat dit niet het geval is. Arusha is een heel erg veilige stad. Iedereen is hier erg aardig en behulpzaam. En ja, het wordt hier vroeg donker, rond 19.00 uur.

Natuurlijk als je ‘s avonds op straat loopt wordt je aangesproken en tegen je gepraat. Dit komt vooral omdat ik opval als blanke jonge dame tussen de lokale bevolking, maar ik heb er nog nooit een vervelende ervaring mee gehad. En ja, ik voel me inderdaad veiliger als ik samen met iemand ben, maar dat heb ik overal in de wereld als het ‘s avonds donker is. Zelfs in Nederland waar ik in het rustige Limburg woonde. Sinds kort heb ik een auto ter beschikking in Tanzania waar ik meestal gebruik van maak, wel zo makkelijk. Echter in de eerste 8 a 9 maanden maakte ik gebruik van het openbaar vervoer, net als veel toeristen. Soms werd ik door vrienden naar huis gebracht, want iedereen is er wel op gesteld dat je veilig thuis zal komen. Daarnaast zijn Taxi’s hier dan gewoon aanwezig voor een normale “goedkope” prijs die je overal naar toe kunnen brengen.

Als je over straat loopt moet je dan je spullen in de gaten houden? Mijn antwoord is Ja, maar dat heeft niks met het land te maken. Hier in Arusha in Parijs in Amsterdam waar ook ter wereld heb je helaas altijd personen die je zakken leeg willen maken. Al moet ik zeggen dat ik me hier in Arusha veiliger voel dan als ik als Limburger een dagje naar Amsterdam ga.”

Vervolgens vroegen we Anika een antwoord te geven op de volgende vraag:

Tanzania Veiligheid: “hoe is het met de veiligheid tijdens het reizen hier in Tanzania?”

“Arusha is de toeristenstad van Tanzania. Vanuit hier vertrekken alle safari’s richting de nationale parken. Wij “de blanken” worden als de rijke bevolking gezien. Mensen proberen dus dingen aan je te verkopen omdat ze denken dat je het kan veroorloven, zoals op vele andere plekken ter wereld ook gebeurt. Betekend dat dat het niet veilig is? Helemaal niet! Je hoeft ze maar vriendelijk te zeggen dat je niks van ze wil en ze laten je met rust. Je kunt hier gewoon veilig over straat. Mensen zijn hier vriendelijk en zijn vaak geïnteresseerd hoe het met je gaat en waar je vandaan komt en als het even meezit kunnen ze ook nog een leuk souvenirtje aan je verkopen. Dat maakt hun dag natuurlijk helemaal goed.”

Dit was Anika’s verhaal over de Tanzania Veiligheid. We hopen dat we jullie een beter beeld hebben gegeven over de omstandigheden in Tanzania door dit verhaal uit de eerste hand, in plaats van een algemene website waarbij de veiligheid wordt omschreven. Als je meer vragen hebt over de Veiligheid in Tanzania of andere zaken, stuur ons vooral een berichtje!

Tot de volgende blog!

Bekijk hier jou Tanzania safari