✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Visum Tanzania aanvragen | Lees hier onze tips

Wanneer je één van onze Tanzania safari’s of Zanzibar vakanties hebt geboekt, heb je een Tanzania visum nodig. Zo’n visum Tanzania aanvragen, hoe moet dat nou precies? Wij krijgen vaak de vraag of het handiger is om ter plekke op de luchthaven in Tanzania een visum aan te vragen of dat ze dit beter van te voren in Nederland kunnen regelen. Het kan namelijk allebei!

Visum Tanzania aanvragen in de praktijk:

Om te kijken wat handiger is, hebben we beide gedaan tijdens verschillende tripjes naar Tanzania en de voor én nadelen voor jullie op een rijtje gezet.

Waar is het visum voor Tanzania het goedkoopst:

Om in Tanzania te mogen verblijven heb je dus een visum nodig. Wat ons opviel is dat de prijs van een visum hier € 50,- kost en in Tanzania kost deze $ 50,- of €50,- Dit is opvallend want € 50,- is beduidend meer waard dan $ 50,-. Wanneer je een visum in Tanzania aanvraagt zorg er dan voor dat je Dollars mee hebt, dan ben je goedkoper uit.

Een visum aanvragen in Nederland:

Als je een visum voor Tanzania wilt aanvragen in Nederland, gebeurt dit bij de Tanzaniaanse Ambassade in Den Haag. Wanneer je hier persoonlijk een visum komt aanvragen, duurt het 3 werkdagen voordat dit is gelukt. Wanneer je dit echter via de registered mail doet (een manier van posten voor vertrouwelijke items als bijvoorbeeld een paspoort) kan dit tot wel 15 werkdagen duren. Dat is zo’n 3 weken dat je je paspoort niet beschikbaar hebt. Voor iemand die veel reist, bijvoorbeeld voor zijn/haar werk (zoals wij bijvoorbeeld), is dit niet erg handig. Gelukkig komen wij uit de buurt van Den Haag, maar voor iemand die hier niet even langs kan gaan is dit soms een lastige keuze.

Nieuw: Het visum in Nederland laten regelen is ook mogelijk:

Willen jullie het visum in Nederland regelen, dan kun je dat regelen via de ambassade in Nederland of via een expert die alles voor jullie uit handen neemt. De kosten hiervoor zijn € 99,- per aanvraag, maar dan heb je de voordelen dat:

  • –  Elke aanvraag wordt gecontroleerd op eventuele fouten.
  • –  Een vertaald aanvraagformulier
  • –  Betalen via IDEAL of overboeking
  • –  7 dagen per week telefonisch bereikbaar tot 22.00 uur
  • –  Je hoeft niet de deur uit om naar de ambassade te gaan

Indien jullie dat willen, kunnen jullie deze aanvragen via deze link: https://e-visums.nl/ tanzaniaspecialist

 

Een visum in Tanzania aanvragen:

In ons tweede tripje naar Tanzania afgelopen april besloten we eens te kijken hoe het zou uitpakken als we ter plekke een visum aanvroegen. Bij aankomst in Tanzania is er een loket waar je heen moet om een visum aan te vragen in het geval je dat nog niet gedaan hebt. Het aanvragen zelf verloopt vrij makkelijk. Hoe lang het duurt hangt volledig af van de drukte op het vliegveld. Omdat wij redelijk vooraan het vliegtuig zaten konden we als een van de eersten uitstappen en waren we ook als een van de eersten bij het loket. Toch duurde het ongeveer 20 minuutjes voordat we onze visa hadden. De mensen achteraan deden er waarschijnlijk een uur over. Wij reisden dan nog in het laagseizoen, maar ik kan mij voorstellen dat je in het hoogseizoen makkelijk meerdere uren op je visum kunt wachten. Dit is niet heel prettig als je net zo’n lange vlucht er op hebt zitten.

Ons advies m.b.t. aanvragen van een visum voor Tanzania:

Wel kunnen we het ons daarom voorstellen dat sommige mensen het maar geregeld willen hebben zodat je niet in Tanzania niet tegen vertragingen of eventuele problemen oploopt. Hier zijn wij het mee eens. Vooral omdat toch de meeste mensen in het hoogseizoen reizen en je nooit weet hoeveel visa er moeten worden aangevraagd.

Het is namelijk ook zo dat wanneer kinderen met 1 van de ouders reizen, de andere ouder een in het Engels gestelde kopie overhandigen waarin staat dat deze toestemming geeft voor de reis. Niet zo handig als je al in Tanzania Zit en dit nog moet regelen… (we sturen deze belangrijke info trouwens altijd naar onze gasten in de voorbereidende reisinformatie, je hoeft het dus niet zelf op te zoeken). Wat ook belangrijk is om te weten voor je visum naar Tanzania, is dat je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn bij terugkomst uit Tanzania. Houdt hier dus rekening mee!

Ons advies is daarom ook: als je je paspoort eventjes kunt missen of je in de buurt woont van den haag, vraag het lekker in Nederland aan. Dan is dat maar alvast geregeld.

Ps. Mocht je er voor kiezen om het tóch in Tanzania aan te vragen, dan is dit natuurlijk geen probleem! Wel raden we je dan aan om even goed te voorbereidende reisinformatie door te lezen om zeker te weten dat je goed zit.

Heb je nog geen reis geboekt? Bekijk dan snel al onze droomreizen naar Tanzania of stel direct zelf je ultieme reis samen!

kosten visa tanzania