✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Visum Tanzania aanvragen | Lees hier onze tips

Als je één van onze Tanzania safari’s of Zanzibar vakanties hebt geboekt, moet je een Tanzania visum aanvragen. De vraag is dan of je dat van tevoren in Nederland of België gaat doen, of dat je het Tanzania visum ter plekke op het vliegveld in Tanzania aanvraagt. Het kan namelijk allebei! Opvallend daarbij is dat de prijs van een visum in Nederland of België € 50,- is en in Tanzania $ 50,- of € 50,-. Als je besluit het visum ter plekke in Tanzania aan te vragen, is het dus slim dollars op zak te hebben.

Een visum Tanzania aanvragen in Nederland of België

Een visum voor Tanzania aanvragen in Nederland kan bij de Tanzaniaanse ambassade in Den Haag, en wel op twee manieren:

Het visum zelf regelen

Wanneer je persoonlijk een visum aanvraagt op de ambassade, neemt dit drie werkdagen in beslag. Het kan ook via aangetekende post (een manier van posten voor vertrouwelijke items zoals bijvoorbeeld een paspoort) maar dan kan het tot wel vijftien werkdagen duren. Voor iemand die veel reist, is dit niet erg handig.

Het visum laten regelen

Willen jullie het visum laten regelen, dan kan dat via een expert die alles voor jullie uit handen neemt. De kosten hiervoor zijn € 99,- per aanvraag, maar dan heb je een paar voordelen:

 

  • Elke aanvraag wordt gecontroleerd op eventuele fouten
  • Je krijgt een vertaald aanvraagformulier
  • Betalen via IDEAL of overboeking
  • De expert is zeven dagen per week telefonisch bereikbaar tot 22.00 uur
  • Je hoeft niet de deur uit om naar de ambassade te gaan

 

Een visum Tanzania aanvragen op deze manier kan via: https://e-visums.nl/ tanzaniaspecialist

Een visum in België aanvragen

In België kan je het visum Tanzania aanvragen bij de ambassade in Brussel. Dit moet je persoonlijk doen, en onze ervaring is dat het soms binnen een dag geregeld is. Andere keren kan het ook een paar dagen duren.

Een visum in Tanzania aanvragen

Op het vliegveld in Tanzania is een speciale afdeling voor visumaanvragen. Een aanvraag heeft wel wat voeten in de aarde, want je moet aansluiten in drie verschillende rijen:

 

  • In de eerste rij vraag je een zogeheten government control number aan
  • In de tweede rij betaal je en krijg je een betaalbewijs
  • De derde rij is voor de visumafgifte

 

Hoeveel tijd de aanvraag in beslag neemt, hangt af van de drukte op het vliegveld. Het is aan te raden snel uit het vliegtuig te zijn, en meteen de aanvraag in te dienen. Houd daarvoor een pen bij de hand! Wie snel is, zal ongeveer twintig minuten kwijt zijn met de aanvraag. Maar zeker in het hoogseizoen kan het langer dan een uur duren.

 

Ons advies voor het aanvragen van een visum Tanzania

Het voordeel van het visum in Nederland of België aanvragen, is dat je bij aankomst in Tanzania meteen door kunt lopen. Vooral als je in het hoogseizoen reist, kan dit een hoop tijd schelen. Dus als je in de buurt van Den Haag of Brussel woont of je paspoort tijdelijk kunt missen, is het makkelijker het Tanzania visum voor de reis in Nederland of België aan te vragen.

Voor beide manieren geldt dat het paspoort bij terugkomst uit Tanzania nog minimaal zes maanden geldig moet zijn. Kinderen die met een ouder reizen, hebben bovendien een verklaring in het Engels nodig waarin de andere ouder toestemming geeft voor de reis. Dit en meer staat ook in de voorbereidende reisinformatie die wij onze klanten na bevestiging van de reis toesturen.

Heb je nog geen reis geboekt? Bekijk dan snel al onze droomreizen naar Tanzania of stel direct zelf je ultieme reis samen!

Visum Tanzania