Background mask

Zanzibar Excursies: Wat te doen als je er op uit wilt!

Wij van Tanzania Specialist vinden het heerlijk om een dagje lekker te luieren en even niks te doen op de stranden van Zanzibar. Zeker na het maken van een indrukwekkende safari in Tanzania. Echter na een paar dagen vakantie op Zanzibar willen wij toch eigenlijk wel wat gaan doen. Maar wat voor Zanzibar excursies zijn er eigenlijk allemaal?

Naast de 100 prachtige plekken waar je kan snorkelen, scubadiven en op zoek kan gaan naar verstopte strandjes zijn er een hoop andere leuke Zanzibar excursies. Hieronder volgen een paar super activiteiten waarvan wij vonden dat jullie ze moesten kennen.

Relaxen op Nakupenda beach

Nakunpenda beach is eigenlijk een hele grote zandbank die afhankelijk van het getijde verschijnt aan de westkust van Zanzibar. Het ‘eiland’ heeft ongetwijfeld het mooiste parelwitte zandstrand in de omgeving en deze is voor enkele uren te bezoeken voordat de turquoise zee het eiland weer opslokt. Je komt hier doormiddel van een boottripje naar het eiland. In deze tijd kan je hier heerlijk relaxen, snorkelen of scuba diven (ook met dolfijnen!). Omdat je zo ver in de zee zit is het onderwaterleven hier éxtra mooi. Afhankelijk van bij wie je je tripje regelt krijg je er een heerlijke lunch op het strand bij bestaande uit de meest heerlijke vers gevangen vis, garnalen, kreeften en meer! 

nakupenda

Een bezoek aan Cheetah’s rock, iets anders dan de gewone Zanzibar excursies…

Cheetah’s rock is een rescue center waarvan wij vonden dat deze wel heel speciaal is. Wij hebben persoonlijk vaker rescue centra gezien waarbij mensen in contact met wilde dieren kunnen komen en dat voorspeld meestal weinig goeds. Meestal zijn de dieren gedrogeerd en leven ze onder slechte omstandigheden.

Bij Cheetah’s rock waren we echter heel aangenaam verrast. Cheetah’s rock wordt gerund door een vrouw die barst van de passie en liefde voor de dieren. Alle dieren op deze plek zijn resque en hebben hun eigen verhaal. De dieren worden hier goed behandeld en uiteraard niet gedrogeerd of ontdaan van hun tanden of klauwen. Met welke dieren je tijdens een bezoekje aan Cheetah’s rock in contact komt hangt af van hoe die dieren zich op dat moment voelen. Dit is misschien niet geweldig voor de bezoeker, maar wel belangrijk voor de eigen veiligheid en die van de dieren. Wil je eens een plek bezoeken waarbij je oog in oog komt te staan met échte wilde dieren, zonder dat ze hiervoor mishandeld of gedrogeerd moeten worden. Dan is dit de plek. Het bezoeken van deze bijzondere plek heeft dan natuurlijk wel zijn prijskaartje, maar het is zeker de moeite waard.

Cheetah's rock 3

Op zoek naar de Bultrugwalvis, ook iets anders dan de gewone Zanzibar excursies!

Zanzibar is een bijzondere bestemming waar je het hele jaar op zoek kan gaan naar dolfijnen, schildpadden en prachtig kunt
snorkelen en scubadiven. Enkele maanden per jaar komt er ook een ander zoogdier langszwemmen, namelijk de bultrugwalvis. Dit gigantische zoogdier migreert, net als de grote trek op het land, in een cirkel. In de periode juli-november komt deze migratie ook langs Zanzibar. Mocht je je toevallig in deze periode op Zanzibar bevinden, dan is het zeker de moeite waard om deze excursie te boeken. Zo hebben jullie de kans om deze prachtige en gigantische zeewezens eens in het echt kunnen zien. In sommige gevallen kun je zelfs met ze gaan zwemmen! Een welverdiende plek in de top van de Zanzibar excursies.

bultrugwalvis

Een tochtje met de sub op de mangrove bossen.

Een echt bijzondere en spannende kans om eens te doen. Mangrove bossen zijn bossen die voorkomen in tropische gebieden met een getij, vooral bij rivierdelta’s en langs de kust. Voor velen is het een hele aparte ervaring omdat de bossen op het water lijken te drijven. Mocht je een fan zijn van spannende tochtjes, natuur en water, dan is dit zeker een aanrader om eens te doen!

kosten van een visum naar tanzania

Lunchen met de schildpadden van Prison Island

Changuu, beter bekend als Prison Island, is een onbewoond eilandje vlak voor de kust van Stone Town op het eiland Zanzibar in Tanzania. Vroeger werd dit eiland gebruikt als gevangenis voor slaven en heeft daarom een erg interessante geschiedenis. Vandaag de dag is het een eiland waar mensen graag komen om van de rust te genieten en haar inwoners (grote landschildpadden) te bezoeken. Deze soort schilpadden woont al op Zanzibar sinds ze in de 19e eeuw hierheen geïmporteerd werden. Sindsdien hebben deze schildpadden het hier erg naar hun zin. Tijdens een bezoek aan het eiland krijg je te horen over de geschiedenis en kun je gezellig samen met de vele schildpadden lunchen. Ze zijn gewend aan mensen en kunnen daarom geaaid en gevoederd worden. Ook kun je even rond het eiland wandelen om vele exotische dieren te spotten in de beboste omgeving. Mocht je er de tijd voor hebben, dan is het zeker de moeite waard om dit eiland een bezoekje te brengen.

Bekijk hier al onze Tanzania reizen

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania