✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Een bezoek aan de Iraqw stam

Maak kennis met de Iraqw – een oude inheemse stam die nog steeds leeft zoals honderden jaren geleden!

Belangrijke details

  • Duur: 2-3 uur
  • Prijs op aanvraag
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

In Tanzania leven meer dan 150 verschillende stammen. De bekendste zijn de Maasai, maar ook andere stammen zijn erg interessant. In de buurt van Karatu – op weg naar de Ngorongoro Conservation Area – kun je de Iraqw-stam bezoeken. De Iraqw zijn vooral in deze regio te vinden. Sommigen van hen wonen nog in traditionele huizen gemaakt van natuurlijke materialen.

Een bezoek aan het Iraqw-dorp zal je alles vertellen over de levensstijl en de geschiedenis van deze stam. Ze voerden bijvoorbeeld ooit oorlog met de Maasai over het gebied waar ze wonen.

Je kunt een kijkje nemen in een aantal huizen en met de bewoners praten. Tijdens een wandeling door het dorp kom je kippen, geiten en koeien tegen die vrij rondlopen. De Iraqw hebben hun eigen landbouwmethoden ontwikkeld, waarvan je tijdens de rondreis elementen terug zult zien. Wees niet verbaasd als mensen je uitgebreid begroeten en je uitnodigen voor een kopje thee of een maaltijd – dit komt hier veel voor en leidt vaak tot verrassende ontmoetingen.

Mocht je er toevallig zijn op de 7e of 25e dag van de maand, dan kun je ook de markt in Karatu bezoeken waar de Iraqw hun waren verkopen. Kleding, kruiden, voedsel, vee, potten, kunstwerken en andere items zijn hier te vinden. Als je een uniek souvenir wilt, moet je hier zijn! Mocht je deze markt missen, dan kun je  in plaats van deze markt de reguliere dagelijkse markt in Karatu bezoeken.

Iraqw tribe

Karatu region