✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Fietsen op Zanzibar!

Ontdek dit paradijselijke eiland op de fiets met verschillende soorten fietstochten!

Belangrijke details

  • Duur: 5 uur
  • Prijs op aanvraag
  • Transfer per auto (prijs op aanvraag)
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Het mooie eiland Zanzibar is perfect voor een fietstocht. Je kunt hier een fietstocht maken in de omgeving van Stonetown (in combinatie met een spice tour), in een dorpje ten zuiden van Jambiani (Makunduchi) of rondom Jambiani zelf, in combinatie met een bezoek aan een grot.

De tocht in de buurt van Stonetown duurt een hele dag en neemt je per fiets en bus mee vanaf Stonetown de stad uit. Eenmaal op het platteland fiets je naar een kruidenboerderij. Hier krijg je een rondleiding (te voet) langs alle verschillende kruiden die Zanzibar rijk is: kruidnagel, komijn, kaneel, tamarinde, tumeriek, gember, citroengras en vele andere kruiden groeien hier. Na een heerlijke lunch op de boerderij fiets je verder naar een bos waar Colobus- en andere apen leven.

Wie in Jambiani logeert kan kiezen uit twee tochten van ieder een halve dag. De eerste gaat naar het dorpje Makunduchi, waarbij je een indruk krijgt van hoe mensen daar leven. Je fietst langs baobab- en mangobomen, haalt water uit een put, ziet hoe ze houtskool maken en mag het fruit vers van de bomen proeven. En natuurlijk leer je ook de mensen kennen.

De tweede fietstocht blijft in Jambiani zelf, zodat je meteen een indruk krijgt van het dorpsleven. Vanaf het dorp fiets je dan door naar het noorden, waar je een duik kan nemen in het water bij de Cuza Cave – een grot die nog steeds een spirituele betekenis heeft mensen uit het dorp. Daarna ga je terug naar Jambiani voor een heerlijke, traditioneel bereidde lunch.

Bike tour

Zanzibar