✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Jagen met de Hadzabe stam

De Hadzabe-stam is één van de weinige stammen ter wereld die nog steeds leeft als jagers en verzamelaars. Ga met ze mee op jacht en leer iets van hun vaardigheden!

Belangrijke details

  • Duur: Halve dag
  • Prijs: €133 per auto
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Bij Lake Eyasi heb je de unieke kans om de Hadzabe-stam te ontmoeten. Het is één van de weinige stammen ter wereld die nog leeft als jagers en verzamelaars en je kunt zelfs de mannen op jacht vergezellen! Zie hoe ze van dichtbij jagen en hun prooi doden! Je leert veel over hoe mensen vroeger leefden en welke vaardigheden nodig zijn om te overleven. Het hoofd van de Hadzabe-stam is expert in boogschieten, zoals je zult zien als je mee gaat jagen.

Als je met de Hadzabe-stam wilt gaan jagen, moet je vroeg opstaan! De jacht begint vaak ’s morgens vroeg, rond half zes, en duurt ongeveer 3 uur. Na de jacht kun je een markt bezoeken waar de Hadzabe- en Dotoga-stam met elkaar ruilen. De Hadzabe ruilen bijvoorbeeld  hun gevangen prooi in voor nieuwe pijlen (en mogelijk nieuwe bogen).

Waarschuwing: deze activiteit is niet voor iedereen geschikt, het kan zijn dat je de jacht ongemakkelijk vindt. Bedenk echter dat deze stam alleen dieren doodt om te overleven en de natuur met groot respect behandelt. Ze leven letterlijk nog steeds zoals het leven in de natuur ooit begon.

Hadzabe tribe

Hunting