✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Jozani Forest – Halve dag

Ontdek de verschillende planten en dieren, leer meer over de geneeskundige behandelingen op Zanzibar en wandel door de prachtige landschappen zoals het bos, de mangroven en de moerassen.

Belangrijke details

  • Duur: Halve dag
  • Prijs: €91 pp (2 personen); prijs daalt afhankelijk van groepsgrootte en locatie van het hotel
  • Reistijd: 1,5 uur afhankelijk van de locatie van het hotel
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

In het zuiden van Zanzibar bevindt zich Jozani Forest, het is een prachtige omgeving, met verhalen over geneeskundige behandelingen op Zanzibar en een adembenemend landschap. Momenteel wordt overwogen om Jozani Forest de tweede werelderfgoedlocatie van Zanzibar te maken, het Jozani-Chwaka-baaigebied is een hotspot van biodiversiteit. Het bos herbergt een aantal diersoorten die alleen hier voorkomen, waaronder de Zanzibar Red Colobus Monkey.

De ranger neemt je mee op een natuurpad, omzoomd met eucalyptus- en mahoniebomen en legt de geneeskrachtige eigenschappen van verschillende planten uit en vertelt je over de dieren, vogels en reptielen die leven in de verschillende habitats van dit tropische regenwoud. Troepen van Zanzibar Red Colobus-apen springen van tak naar tak, op zoek naar voedsel. De apen zijn gewend geraakt aan mensen, hierdoor kun je dichtbij ze komen om foto’s te maken terwijl ze eten, spelen en in de boomtoppen springen.

De looppaden boven het de mangrove brengen je afhankelijk van het getij boven het moeras waar je krabben over de modder kunt zien bewegen. Mangroven spelen een belangrijke rol bij het behoud van het milieu en doen dienst als hulpbron voor dorpelingen en het gemeenschapsleven. De ranger zal je hier alles over vertellen tijdens deze activiteit. Deze activiteit mag eigenlijk niet ontbreken aan je Zanzibar vakantie!

Jozani Forest

Zanzibar