✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Kondoa Rock

Deze vermoedelijk 1500 jaar oude schilderijen werden vanwege hun grote artistieke waarde en geschiedenis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst!

Belangrijke details

  • Duur activiteit: 3-4 uur
  • Tijd incl. reizen: 2 dagen, 1 nacht (vanuit Arusha)
  • Prijs op aanvraag (excl. accommodatie)
  • Geld voor de gids: op aanvraag
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

De rotsschilderingen van Kondoa zijn een verzameling rotsschilderingen in het district Kondoa in Tanzania. Ze zijn te vinden op een reeks heuvels die de westelijke hellingen van de Afrikaanse Riftvallei vormen en afdalen naar de Maasai-steppe. Er zijn verschillende overhangende platen van sedimentair gesteente, ontstaan ​​door natuurlijke sloop, waarop de tekeningen van jagers, verzamelaars, boeren en ook dieren uit die tijd te vinden zijn. Deze sequenties, van grote artistieke waarde, laten zien hoe de sociaaleconomische basis van het gebied door de eeuwen heen is veranderd. Sommige van de overhangende rotsen dienen nog steeds als traditionele plaatsen waar rituelen worden uitgevoerd door mensen die in de buurt wonen. Veel plekken worden geassocieerd met de rituelen van de Hadza en Sandawe en worden nog steeds beoefend.

Tegenwoordig zijn er enkele honderden grotten en rotsoverstekken bekend waar de tekeningen te vinden zijn. De eerste onderzoeken gaan terug naar Louis Leakey in de jaren dertig van de vorige eeuw. Aangenomen wordt dat de schilderijen aanzienlijk ouder zijn dan 1500 jaar maar er is geen betrouwbare informatie over de leeftijd van de jongste schilderijen. In 2006 zijn de rotsschilderingen opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Komende vanuit Arusha, wordt deze activiteit aanbevolen voor 2 dagen, 1 nacht. Je verlaat Arusha in de namiddag en brengt de nacht door in de buurt van Tarangire of Babati. De volgende dag vertrek je naar de Rock-Art-site in het dorp Kolo, op 1,5 uur rijden.  Je loopt en verkent de rotsschilderingen en na de lunch begin je aan je reis terug naar Arusha. Als je Tarangire of Lake Manyara bezoekt, hoef je alleen maar een extra dag en nacht te plannen.

Kondoa Rock

Kondoa Rock, UNESCO World Heritage