✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Maak kennis met de Tanzaniaanse keuken

Leer de Tanzaniaanse keuken kennen en kook je eigen lokale lunch!

Belangrijke details

  • Duur: 2-3 uur
  • Prijs op aanvraag
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Ontdek de Tanzaniaanse manier van koken, midden op een bananenplantage. Kijk en leer hoe plaatselijke favorieten zoals bakbananen en ugali worden gemaakt, en vergeet vooral niet te proeven!

Tanzania heeft een aantal specifieke gerechten waarvan je er vandaag drie kunt leren koken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor pilau, een gekruide rijst met vlees die normaal gesproken tijdens nationale feestdagen gegeten wordt. Of kies voor het goed vullende makande (mais en bruine bonen samen gekookt) of het lekkere ndizi nyama (stoofpot van bakbananen met vlees). Andere favorieten zijn bruine bonen met rijst, chapati’s, bladgroentes zoals mchicha (een soort spinazie) en natuurlijk ugali.
Dit polenta-achtige deeg wordt gemaakt van maismeel en is het favoriete hoofdvoedsel voor de meeste Tanzanianen. Ze eten dit met de hand samen met een schaaltje met een vlees- of vissaus en een schaaltje bladgroentes. Het wordt gekookt door meel met kokend water te mengen, en dan te roeren tot je een stijve pap krijgt die je in balletjes kunt kneden. Geen gemakkelijke klus, maar de moeite van het proberen waard!

 

Tanzaniaanse kookles

Mto wa Mbu