✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Een wandeling van het dorpje Materuni naar de Kuringe waterval

Een mooie en energieke excursie van het dorp Materuni naar de Kuringe-waterval!

Belangrijke details

  • Duur: hele dag
  • Specificaties: ongeveer 45 minuten (enkele reis) + tijd bij de waterval. Minder steile wandeling dan de waterval van Mount Meru
  • Reistijd: 2,5 uur rijden vanaf Arusha
  • Prijs op aanvraag
  • Goede wandelschoenen vereist
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Vandaag staat er een mooie, actieve excursie naar de Materuni watervallen op het programma.

Deze excursie in zeer geschikt voor reizigers die de Mount Kilimanjaro eens van wat dichterbij willen zien. Op een heldere dag heb je vanaf hier een prachtig uitzicht op Kibo, één van de beroemde toppen van de Kilimanjaro.

Na ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Arusha kom je aan in het schitterende dorpje Materuni. Dit dorpje vlakbij de watervallen is een uniek en prachtig dorpje gelegen aan de voet van Mount Kilimanjaro. Het is gezegend met goede grond waardoor de natuur hier rijkelijk floreert. Dit natuurschoon nodigt veel mensen uit om eens een kijkje te nemen in het culturele erfgoed van het hier wonende Chagga volk. Vanaf het dorpje heb je ook een adembenemend uitzicht op Moshi en de Kilimanjaro.

Na een mooie wandeltocht met een lokale gids kom je uit bij de schitterende Kuringe waterval, die tot wel zeventig meter hoog is. Dit is de hoogste waterval in deze omgeving. Vanaf deze hoogte vallen duizenden liters kristalhelder water, afkomstig van de gletsjers van Kilimanjaro, naar beneden. Het prachtige pad richting de Kuringe waterval voert je door valleien en het tropisch regenwoud en is gelegen op 2500 m boven zeeniveau. Prachtige uitzichten wisselen zich af met koffie-, bananen- en avocadoplantages. Onderweg kun je bananenbier proeven en vertelt de gids van alles over het leven in Materuni en de verschillende soorten flora en fauna in deze omgeving. Neem een handdoek mee als je een lekkere frisse duik wilt nemen in het ijskoude Kilimanjaro water van de waterval! Tot slot is er in Materuni een demonstratie traditioneel koffie roosteren en krijg je een verse kop lokale koffie te drinken.

Tijdens dit uitstapje loop je een redelijk eind (40 minuten tot aan de waterval), het is een mooie tocht maar is niet te vergelijken met de Kilimanjaro beklimmen. Het is ook hier raadzaam om goede wandelschoenen aan te trekken.

 

Materuni

Kuringe Waterfalls