✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Mount Longido

Ontmoet Maasai op een niet-toeristische manier en beklim Mount Longido terwijl je tijd met hen doorbrengt.

Belangrijke details

  • Duur: hele dag
  • Prijs op aanvraag
Lijkt deze activiteit je leuk? Laat het ons weten, we helpen je graag verder!

Aanvullende informatie

Mount Longido ligt aan de rand van het stadje Longido dicht bij de grens met Kenia. Het is mogelijk om Mount Longido in 1 dag te ontdekken, maar het is zeker ook de moeite waard om een overnachting op de berg te doen en dan op dag 2 de top te bereiken. De piek ligt op een hoogte van 2637 m boven zeeniveau.

Op de berg zijn verschillende ecosystemen. Het begin is een droog gebied, maar al snel bevind je je in een rijkelijk beboste omgeving. Geniet hier vooral van alle rustgevende natuurgeluiden. Tijdens de klim wordt het al snel vochtiger en merk je dat het regenwoud wordt. Hierna bereik je de piek van de berg die uitsteekt boven de toppen van de bomen en die een adembenemend uitzicht geeft over de prachtige omgeving. Ook is het mogelijk om vanaf de top de Kilimanjaro en Mount Meru te zien.

Longido is een stadje dat bekend staat om de Maasai die er te vinden is. Zo zul je tijdens de hike begeleid worden door Maasai Warriors. De berg staat ook bekend om de buffels die hier vaak te zien zijn. De Maasai zullen ervoor zorgen dat je veilig de top zult bereiken. Zij zijn hier opgegroeid en kennen alle mooie plekken en alle uitdagingen tijdens de klim.

Mount Longido

Mount Longido