✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Arusha Villa, een gevoel van echte Tanzaniaanse luxe!

Omdat er in Arusha een gloednieuwe villa is gebouwd, heeft Tanzania Specialist hier een bezoek aan gebracht. Deze accommodatie genaamd Arusha Villa is een prachtig nieuw hotel. Het is gelegen midden in een koffie plantage. De Nederlandse eigenaren, Marjolein en André, runnen het hotel. Zij wonen ernaast en zijn dus altijd aanwezig.

Hoe hebben wij Arusha Villa ervaren:

We wilden met eigen ogen zien of dit een goede lodge is voor onze klanten die op safari zijn in Tanzania. Zodra we uit de auto stapten, waren we verkocht. Nog nergens in Arusha heb ik zo’n mooi gebouw op zo’n unieke plek gezien. Omringd door hectares koffieplanten en grote bomen heerst hier een oase van rust.

Het uitzicht over de groene vallei is adembenemend. Een neushoornvogel vliegt laag over, net als Marjolein vertelt over de vele bijzondere dieren die hier nog te vinden zijn. Als we later met z’n allen een wandeling de door koffieplantage maken zien we inderdaad de zwart witte franjeaap. Deze zeldzame aap vind je in het noorden van Tanzania alleen nog in Arusha National Park. Én in de tuin van deze accomodatie dus. Dit maakt het een hele mooie plek om te zijn.

Kleinschalig en persoonlijke benadering:

Arusha Villa is kleinschalig. ‘Wij vinden kwaliteit en persoonlijke aandacht erg belangrijk’, legt Marjolein uit.  ‘Daarom hebben we gekozen voor slechts acht kamers’. Dan kennen we altijd al onze gasten en kunnen we de kwaliteit die wij belangrijk vinden waarborgen.’

Hoe zijn de kamers ?

De kamers zijn ruim, gebouwd in een moderne Afrikaanse stijl, waarbij alleen lokale materialen zijn gebruikt. Een betonnen bed, een houten achterwand, stalen kozijnen met veel glas. Door de hoogte zijn hier weinig muggen. In alle openslaande ramen zijn horren gemaakt. Hierdoor is een klamboe niet nodig. De kamer is groot genoeg voor een derde bed. Arusha Villa heeft zes kamers voor twee of drie personen en twee familiekamers voor maximaal vijf personen. Het uitzicht vanaf deze kamers op de eerste verdieping is geweldig.

Hoe is de omgeving?

Overdag is het heerlijk vertoeven bij het zwembad. In de hoge bomen rondom het zwembad waren veel apen aanwezig. “Vooral de blue monkeys spelen hier regelmatig. Als een groep apen deze bomenrij heeft uitgekozen als speelplaats dan is dat gegarandeerd uren kijkplezier”. Aldus Marjolein.

In de groententuin van Arusha Villa verbouwen ze spinazie, tomaten, pompoen, aubergines, kruiden en nog veel meer. Alle gerechten bestaan in ieder geval uit veel verse groenten. Je proeft de zon in het eten. Het was echt heel lekker.

Hoe lang adviseren wij om Bij Arusha Villa te verblijven?

De omgeving is een prima plek om een paar dagen te zijn. Er is van alles te doen in de omgeving.

Wat is er allemaal te doen tijdens deze dagen?

Natuurlijk een dagje Arusha National Park, eventueel met een wandeling. Dichter bij de zebra’s en de giraffes kun je nergens komen. De centrale markt in de stad is een belevenis op zich: de hectiek van de marktlui, de enorme hoeveelheid producten die hier verkocht worden en de creatieve manier waarop deze worden vervoerd, je kijkt je ogen uit.  Eventueel kun je bij Tanzania Specialist nog een van de vele activiteiten boeken, zoals een wandeling of fietstocht maken, een koffietour doen, of een middag helemaal niets. Het is tenslotte vakantie!