✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bagage tijdens safari

Regelmatig krijgen we de vraag bij Tanzania Specialist wat de regels zijn voor bagage tijdens een vakantie, rondreis of safari naar Tanzania. Kan je met harde koffers op safari? Hoeveel kilo’s mag ik meenemen etc.

Voor de internationale vlucht zijn de harde koffers geen probleem. In de safari jeep of wanneer je een binnenlandse vlucht gaat maken, speelt de grote en het aantal kilo’s van de bagage mee.

Graag geven we je uitleg hierover, hopelijk krijg je via deze blog antwoorden op je vragen met betrekking tot bagage tijdens je safari.

Wij als safari bedrijf en de airlines voor binnenlandse vluchten geven de voorkeur aan een zachte reistas. De reden hiervan is dat deze flexibeler zijn dan harde koffers. De binnenlandse vluchten worden vaak uitgevoerd door kleine vliegtuigjes met beperkte bagage ruimte. Ook in de safari jeep is de ruimte niet eindeloos.  Hieronder leggen we je graag uit wat de achtergronden zijn m.b.t. de regels van bagage.

Bagage tijdens safari (in de safari jeep):

Wanneer je met een grote groep reist in 1 safari jeep heb je te maken met beperkte ruimte in de safari jeep. Dit geldt met name wanneer je met 4 of meer personen reist. In dit geval  is het zeker aan te bevelen om met een zachte reistas te reizen. Dan zullen de spullen een stuk makkelijker in de safari jeep passen. Hoe meer mensen er in 1 safari jeep zitten, hoe meer de beperking in ruimte voor bagage gaat spelen.

Bagage tijdens safari (voor binnenlandse vluchten):

Voor wat betreft de bagage tijdens safari in combinatie met een binnenlandse vlucht, hebben we rekening te houden met de voorwaarden van de airlines. Het is onze taak om deze voorwaarden van de ailines door te geven aan onze klanten en hierover goed te communiceren en te informeren.  Tanzania Specialist heeft geen invloed op de regels die gesteld zijn over wat wel en niet mag met betrekking tot bagage in het vliegtuig.

Formeel gezien hebben de airlines de regel dat zij alleen maar zachte koffers mee zullen nemen met niet meer dan 15kg. Omdat ze de deze regels hanteren zou een harde koffer niet mee mogen. In de praktijk zien we dat er regelmatig wel harde koffers meegenomen worden door de airlines waar we mee samen werken. Wanneer niet alle bagage in het vliegtuig past zullen de harde koffers wel als eerste buiten het vliegtuig gehouden worden. Het punt is wanneer iedereen harde koffers mee zou nemen, de bagage niet gaat passen in het vliegtuig.

De reden dat de airline aangeeft om een zachte koffer te nemen is dat deze flexibeler zijn, wat prettiger werkt in het beperkte bagageruim. En wij geven het bericht van de airline uiteraard door.

Tanzania Specialist kan geen harde toezegging doen dat het zal gaan lukken als je een harde koffer zult meenemen. De koffer zal altijd in Zanzibar komen, maar de vraag is of het met hetzelfde vliegtuig zal zijn. In de praktijk hebben we nog niet meegemaakt dat een koffer van onze klanten achter is gebleven.

Wij nemen een groot volume af bij de airlines, hierdoor hebben we gemerkt dat de airlines erg coulant zijn naar onze klanten. Echter is ook dit geen garantie voor de toekomst.

Hetzelfde geldt voor mensen die extra kilo’s meenemen. Officieel geven zij aan dat er 15 kg. mee mag en voor elke extra kilo moet $ 2,- tot $ 3,- betaald worden. Dit zijn dus nog zeer schappelijke prijzen. Al hebben we nog niet meegemaakt dat onze klanten extra hiervoor moesten betalen.

Dit is alles wat wij erover kunnen zeggen. We zouden graag een 100% garantie willen geven, maar dat gaat helaas niet, simpelweg dit buiten onze macht ligt.

Moraal van dit verhaal is eigenlijk dat als iedereen een harde koffer zal meenemen, dan zullen er structureel problemen zijn. Als er zo nu en dan eens een eigenwijs persoon tussen zit die het toch doet, dan gaat het allemaal nog wel, als het er maar niet teveel worden..

Ik hoop dat dit jullie een beetje een beter beeld geeft bij het maken van de beslissing over de koffer.