Background mask

Bagage tijdens safari

Regelmatig krijgen we bij Tanzania Specialist de vraag wat de regels zijn voor bagage tijdens een vakantie, rondreis of safari naar Tanzania. Zo vragen klanten bijvoorbeeld of het verstandig is om hardschalen koffers mee te nemen, of hoeveel kilo bagage ze op een binnenlandse vlucht mee mogen nemen.

Het antwoord op deze vragen is niet eenduidig, want er gelden verschillende regels voor verschillende delen van de reis. Zo zijn hardschalen koffers op internationale vluchten geen probleem en mag je over het algemeen ruim twintig kilo aan bagage meenemen. Maar tijdens de safari of een binnenlandse vlucht is de ruimte vaak beperkt, en dan hebben zachte reistassen en minder kilo’s wel degelijk de voorkeur. Hieronder lichten we dit graag wat uitgebreider toe.

Bagage tijdens de safari (in de jeep)

Safari jeeps zijn vooral gericht op passagiers, en de ruimte achter de stoelen voor bagage is daarom beperkt. Dat geldt met name wanneer je met vier of meer personen één jeep deelt. In dat geval zijn flexibele koffers aanbevolen – daarmee past alles een stuk makkelijker in de safari jeep. Want hoe meer mensen een jeep delen, hoe beperkter de ruimte voor bagage is.

Bagage bij binnenlandse vluchten

Mochten jullie na de safari nog naar Zanzibar (of een andere bestemming in Tanzania) gaan, dan moet je qua bagage ook rekening houden met de binnenlandse vlucht. Wij hebben hier weinig over te zeggen, en moeten rekening houden met de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappijen.

Officieel geldt voor binnenlandse vluchten binnen Tanzania dat alleen zachte koffers van maximaal 15 tot 20 kilo (afhankelijk van de maatschappij) mee mogen. Dit vanwege de kleine(re) vliegtuigen en vaak beperkte bagageruimte. Een hardschalen koffer mag officieel dus niet.

Maar gelijk de koffers zijn ook de regels in Tanzania vaak flexibel, en zeker omdat wij veel vluchten boeken zijn luchtvaartmaatschappijen vaak toegeeflijk voor onze klanten. In de praktijk zien we dan ook dat er regelmatig harde koffers mee mogen op binnenlandse vluchten. Toch zullen wij altijd aandringen op zachte reistassen, want als iedereen harde koffers meeneemt past dat nooit in het vliegtuig. En als niet alle bagage in het vliegtuig past, zullen de harde koffers als eerste buiten het vliegtuig gehouden worden.

Kortom, als Tanzania Specialist doen we ons best, maar we kunnen niet beloven dat een harde koffer mee het vliegtuig in kan tijdens een binnenlandse vlucht. De koffer zal altijd in Zanzibar (of een andere strandbestemming) aankomen, maar de vraag is of dat met hetzelfde vliegtuig zal zijn. In de praktijk hebben wij echter nog nooit gezien dat bagage van onze klanten achterbleef.

Extra kilo’s

Ook wat extra kilo’s betreft, zijn luchtvaartmaatschappijen in de praktijk vaak flexibel. De regel is dat een koffer 15 tot 20 kilo mag wegen (afhankelijk van de maatschappij) en voor elke extra kilo moet je  $2,- tot $3,- extra betalen. Dit zijn schappelijke prijzen, waardoor veel mensen het risico van een beetje extra gewicht wel durven te nemen. Het grappige is dat we nog nooit hebben meegemaakt dat onze klanten ook daadwerkelijk hiervoor moesten betalen.

Moraal van het verhaal is eigenlijk dat als iedereen harde en te zware koffers meeneemt, dit zeker voor problemen zal zorgen. Maar als er zo nu en dan een eigenwijze klant is met een harde koffer of teveel kilo’s, dan is het geen probleem.

Ons advies is daarom: reis met een zachte koffer en houd je aan het maximum aantal kilo’s – zoveel als mogelijk!

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania