✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Hoe zit het met de beschikbaarheid van de lodges?:

Jullie hebben een reisvoorstel ontvangen voor een mooie rondreis door Tanzania, met daarin een aantal prachtige lodges en tentenkampen. Jullie gaan ervan uit dat al die lodges ook zeker beschikbaar zijn, maar dat is helaas niet altijd het geval. In Tanzania kunnen we de beschikbaarheid van een lodge namelijk pas opvragen zodra jullie de reis definitief bevestigen.

Hoe werken de lodges in Tanzania:

Zodra jullie de reis of safari bevestigen, gaat onze reserveringsafdeling aan de slag met het vastleggen van jullie accommodaties. Doordat Tanzania Specialist bij veel lodges een voorkeurspositie heeft en soms ook van tevoren al kamers vastlegt, is dat meestal geen probleem.

Mocht een lodge echter volgeboekt zijn, dan zoeken wij altijd een passend alternatief in dezelfde prijsklasse. Jullie kunnen dan vertrouwen op ons uitgebreide netwerk, en ons grote bestand van hotels en lodges op zowel Zanzibar als op het vasteland van Tanzania. Je kan dan blij zijn dat je bij een echte Tanzania Specialist boekt!

Waarom kan de beschikbaarheid niet vooraf gecontroleerd worden?

Lodges in Tanzania houden geen kamers vast voor boekingen die nog niet bevestigd zijn. Zij voorkomen daarmee kamers vast te houden voor mensen die wellicht nooit definitief boeken.
En het is ook wel logisch: stel een lodge zegt op dit moment kamers vrij te hebben. Dan zouden wij dat communiceren met jullie, waarna jullie besluiten definitief te boeken. Dan kan het zijn dat iemand anders een minuut later belde met een definitieve boeking, en weg is de kamer. Dan krijgen jullie een vervelend gevoel bij jullie reis, en wij dus ook.

Wanneer is het druk in Tanzania?

In Tanzania is het bijna het hele jaar door lekker warm, wat leidt tot een hoogseizoen van maar liefst acht maanden per jaar. Maar omdat het geen land is van massatoerisme, zijn er veel kleinschalige lodges. Er is dan al snel sprake van een volgeboekte lodge. Het kan zelfs voorkomen dat een lodge een jaar verder al vol zit!
In het algemeen geldt de stelregel; hoe korter voor vertrek je boekt, hoe meer lodges volgeboekt zijn. In bijvoorbeeld juli of augustus kan het zelfs voorkomen dat alle lodges op jullie programma al vol zijn. Maar zelfs dan kunnen jullie vertrouwen op onze kennis; wij vinden altijd goede alternatieven. Zelfs als je een week voor aankomst boekt!

Het voordeel van boeken bij Tanzania Specialist:

Vol is vol. Dat geldt voor ons, maar ook voor alle andere reisbureaus. Hier maakt Tanzania Specialist echter het verschil op basis van onze kennis, en kunnen jullie blij zijn dat je bij ons geboekt hebt.
We werken alleen al op het vasteland samen met meer dan honderd accommodaties die allemaal door iemand van ons team bezocht zijn. Ook hebben we een lijst van lodges waar we absoluut niet boeken, omdat deze niet voldoen aan onze standaard of omdat de prijs-kwaliteit verhouding ver te zoeken is. Onze kennis over de lodges en tentenkampen werkt in jullie voordeel – zelfs met alternatieve accommodaties zal jullie vakantie geweldig zijn! Bijkomend voordeel is bovendien dat we tot vlak voor bevestiging flexibel zijn in het aanpassen van jullie reis op bijvoorbeeld goedkopere internationale vliegtickets net een dag eerder of later.

We bieden jullie altijd een goede accommodatie aan:

Als een lodge vol is, gaan wij op zoek naar de beste alternatieve accommodaties. Hierbij proberen wij om dezelfde belevenis te genereren voor een zo goed mogelijke prijs. Soms zal de prijs van jullie reis ietwat veranderen, omdat de alternatieve lodge net wat goedkoper of duurder uitvalt. Als het voorgestelde alternatief niet helemaal naar wens is, gaan we op zoek naar andere alternatieven. Hierbij is het belangrijk dat jullie goed aangeven wat jullie precies willen. Ook bieden we altijd de mogelijkheid tot een upgrade of downgrade, om op deze manier aan jullie wensen te voldoen. Daarnaast is het mogelijk om zelf een alternatief aan te dragen – wij geven daarover graag advies en zijn in staat om vrijwel alle accommodaties te boeken.