✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Dar Es Salaam – bruisend stadsleven en kilometers strand

Als Tanzania Specialist focussen we ons vooral op de noordelijke parken van Tanzania en het prachtige eiland Zanzibar. Maar het land heeft meer te bieden. Zo woont onze medewerkster Esther in Dar Es Salaam – een stad die niet direct tot de verbeelding spreekt maar stiekem meer te bieden heeft dan je denkt.

De binnenstad van Dar Es Salaam

De binnenstad van Dar Es Salaam is zich de laatste jaren behoorlijk aan het ontwikkelen, waarbij veelal oude Indiaase gebouwen moeten wijken voor kolossale torenflats. Toch is er nog genoeg te zien van de historische binnenstad en is het altijd leuk om er de sfeer te proeven. Dar Es Salaam betekent letterlijk Haven van Vrede, en dat is niet voor niks. De bevolking is er hartelijk en altijd blij een toerist te verwelkomen. Je moet enorm je best doen als je op een wandeling door de stad geen gesprekje met een vreemde wil beginnen…!

De binnenstad van Dar Es Salaam kent verschillende interessante markten (een vismarkt, een markt voor Afrikaanse stoffen, een groentenmarkt, een markt met tweedehands kleding) die bijna een aanslag op de zintuigen zijn, maar waar je de meest prachtige Afrikaanse taferelen kunt aanschouwen. Daarnaast kunnen ook de buitenwijken interessant zijn, en afhankelijk van wat je wilt zien kun een kijkje nemen in de armere gebieden van de stad, of juist naar de expat wijk met haar heerlijke koffietentjes en luxe restaurants aan de kust (Masaki en de Peninsula). Wij raden altijd aan om zeker op de eerste dag een citytour te doen met een lokale gids die je alles uit kan leggen en je naar de beste plekken kan leiden. En die bovendien veel kan vertellen over de zeer interessante geschiedenis van de stad!

Wie een paar dagen in Dar Es Salaam wil blijven, kan er bovendien kiezen uit een aantal luxe hotels. Maar wij raden aan om voor het verblijf toch de kust op te zoeken, zowel in ondergenoemde gebieden als  op verschillende plekken ertussenin.

De stranden bij Dar Es Salaam

Hoewel lang niet zo bekend als de stranden van Zanzibar, zijn de stranden van Dar Es Salaam zeker niet te veronachtzamen… Een kilometerslang strand met palmbomen en een blauwe zee is te vinden in het zuiden van de stad, in een gebied dat Kigamboni heet. Het gebied is redelijk onbekend voor het massatoerisme, en dus hoef je er niet bang te zijn voor volle stranden. Voor de kust van Kigamboni ligt bovendien het onbewoond eiland Sinda, waar je met een lokale zeilboot als dagtrip heen kunt varen. Snorkelen is er prachtig, en het strand en de zee daar zijn hemels. En wat nog mooier is – vaak ben je er de enige toerist…!

De resorts in dit gebied zijn op de vingers van twee handen te tellen, met een paar middenklasse resorts redelijk dicht bij de stad en verder naar het zuiden (buiten de bewoonde gebieden) een paar prachtige, exclusieve luxe resorts te vinden.

In het noorden van Dar Es Salaam (Kunduchi) zijn eveneens een paar luxe resorts te vinden, aan opnieuw prachtige stranden. En ook vanuit hier kan je makkelijk met een lokale motorboot een dagtrip maken naar het onbewoonde eiland Mbudya. Iets bekender bij toeristen en de lokale bevolking en daardoor iets drukker bezocht (zeker in het weekend), maar daarom niet minder mooi.

Bekijk het actuele aanbod van onze Tanzania reizen, we helpen je graag verder bij het boeken van een verlenging van jouw reis naar Dar es Salaam. Natuurlijk kun je ook altijd kiezen voor het verlengen van je safari met een korte Zanzibar vakantie.