✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Safari Afrika, welk safari land in Afrika past bij jou?

Vind hieronder jou perfecte Afrika Safari land! Afrika is misschien wel het meest fascinerende continent ter wereld. Dit komt door de traditionele bevolkingsgroepen en haar rijke natuur en cultuur. De grootste reden voor een safari in Afrika is de bijzonder indrukwekkende en gevarieerde natuur i.c.m. de prachtige dieren die daar te vinden zijn (zoals de big 5).

Afrika safari

De 7 Afrikaanse wonderen, welk land kies je voor jouw safari in Afrika:

Mocht je de belangrijkste verschillen tussen de Afrikaanse landen willen weten is het goed om te weten welke hoogtepunten er in Afrika zijn. Dat zal helpen bij het kiezen van het juiste land voor jou safari in Afrika:

 1. De Grote trek in Serengeti National Park (Tanzania). Dit is de langste en grootste groep migrerende dieren in de wereld (meer dan 2 miljoen dieren bij elkaar)
 2. Ngorongoro Krater in Ngorongoro Conservation Area (Tanzania). Dit is de grootste intacte Vulkanische komvormige krater ter wereld. Hoogste concentratie wilde dieren ter wereld per vierkante kilometer.
 3. Mount Kilimanjaro (Tanzania). De hoogste berg van Afrika én de hoogste vrijstaande berg ter wereld.
 4. De Nijl (o.a. in Soedan, Oeganda en Ethiopie). De langste rivier ter wereld (6.650 km.)
 5. De Rode Zee (Egypte). het thuis van 1.100 verschillende soorten vissen, een rif dat meer dan 1500 km.)
 6. De Sahara woestijn (Noord Afrika/ 11 landen) Dit is de grootste woestijn ter wereld (9 miljoen vierkante kilometer).
 7. Okavango Delta (Botswana) de grootste delta in de wereld

Wat is nu het beste land als je op safari in Afrika wil:

Je wilt op safari in Afrika, maar wat is nu het beste safari land en hoe maak je de juiste keuze?

Wat het beste safari land in Afrika is hangt helemaal af van je persoonlijke wensen. Het beste is om voor jezelf een aantal vragen vooraf te beantwoorden, denk hierbij aan:

 • Wil je echt authentieke natuur zien en zien hoe de dieren in het echt leven, of mogen er ook hekken om de gebieden heen staan?
 • Wat is je budget, wil je een exclusieve safari of liever low budget
 • Wil je de ‘big five‘ zien
 • In welk seizoen wil je op reis
 • Wil je je vakantie verlengen met een strandvakantie

Dit zijn belangrijke vragen die je jezelf kunt stellen om te komen tot jouw perfecte safari land!

Afrika safari Ngorongoro

Waarom is Tanzania het perfecte Afrika safari land?

Tanzania is vrij uniek vanwege het echte authentieke safari gevoel dat je daar zult vinden. Als een van de weinige landen in Afrika staan hier geen hekken om de parken. De dieren leven hier, omdat dit hun natuurlijke leefomgeving is. In tegenstelling tot andere Afrika safari landen waar de dieren door de eigenaren van het land zijn gekocht en tussen de hekken van de eigenaar op het land worden gehouden. Je vindt dus geen hekken om de parken in Tanzania. Dieren leven hier omdat dit hun natuurlijke verblijfplaats is waar zij graag willen zijn.

Afrika safari zoals het hoort vind je dus in Tanzania!

Je zult in Tanzania geen asfalt wegen vinden in de nationale parken, in tegenstelling tot veel andere Afrikaanse landen. Alles is in Tanzania echt “Back to Nature”. Puur om de natuurlijke verblijfplaats van de dieren te respecteren.

Zoals je kunt zien liggen 3 van de 7 Afrikaanse wonderen in Tanzania. De exclusieve hoogtepunten voor een safari in Afrika liggen allen in Tanzania, namelijk de grote trek in de Serengeti en de Ngorongoro krater. Naast deze 2 hoogtepunten is ook zeker Tarangire National Park erg bijzonder, hier vind je namelijk de hoogste concentratie olifanten ter wereld.

Vanwege bovenstaande redenen zul je begrijpen dat Tanzania niet het goedkoopste safari land in afrika is, maar hierom is Tanzania wel verkozen tot het meest populaire Afrika safari land van 2017. 

Afrika safari road

Wat heeft Tanzania te bieden tijdens jou Afrika safari?

Bij een authentieke safari denken de safari kenners meestal meteen aan Tanzania. Mensen die overal al op safari geweest zijn halen de Tanzania safari toch vaak als hoogtepunt naar boven. Wij zijn ook niet voor niets voor de volle 100% voor Tanzania gegaan. Tanzania heeft alles en behoort hierom tot het beste Afrika safari land. Zo is de Serengeti het beroemdste park ter wereld en heb je in de bijzondere Ngorogoro krater, de grootse intacte ingestorte vulkaankegel ter wereld en de grootste kans om de zwarte neushoorn in het wild te spotten.

De migratie oftewel grote trek waarbij miljoenen grazende dieren op zoek zijn naar vers gras en water is ook een spektakel om te zien.

Hoe stel je jou droom Afrika safari reis dan samen?

In Tanzania kun je iedere reis geheel in richten op je persoonlijke wensen en budget. In Tanzania kun je het meeste wild spotten en is het het hele jaar goed bereikbaar. Daarnaast kun je je reis verlengen met een heerlijke strandvakantie.

Wanneer Tanzania het beste Afrika safari land voor jouw is helpen wij van Tanzania Specialist graag om deze droomreis werkelijkheid te maken.

Bekijk hier alle Tanzania reizen